REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ce se întâmplă după ce Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament

Ce se întâmplă după ce Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament

A.F. 26 septembrie 2023 | 22:41 824

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Premierul Marcel Ciolacu a prezentat, în plenul reunit, proiectul de lege pentru care și-a angajat răspunderea.

Ce se intampla dupa ce Marcel Ciolacu si-a angajat raspunderea in Parlament

Potrivit art.114 din Constituţie, dacă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului de lege va fi depusă o moţiune de cenzură, care va fi adoptată de Parlament, Guvernul va fi considerat demis.

În cazul în care nu a fost depusă în acest termen sau adoptată o moţiune de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, va fi considerat adoptat.

Pentru iniţierea moţiunii de cenzură este nevoie de semnăturile a cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, adică 117 semnături. Acestea vor fi greu de adunat, având în vedere că USR a anunţat că nu doreşte să se asocieze cu AUR în acest demers. Aceeaşi situaţie este şi în privinţa adoptării moţiunii de cenzură. Pentru ca acesta să treacă sunt necesare 234 voturi favorabile.

Sesizarea la CCR

Pe de altă parte, legea se va depune la secretariatele generale ale celor două Camere în vederea exercitării de către deputaţi şi senatori a dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale.

"Termenul pentru sesizare va fi de două zile de la data depunerii potrivit dispoziţiilor legale şi regulamentare referitoare la procedura de urgenţă", a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, la finalul ședinței plenului reunit.

USR și Forța Dreptei au anunțat că vor sesiza Curtea Constituțională.

Premierul a declarat că proiectul pentru care îşi angajează Guvernul răspunderea are ca obiectiv să reducă "risipa bugetară" şi să pună punct modului în care "cei puternici şi cu foarte mulţi bani se credeau de neatins”, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este mai bun decât orice Viagra. Sfatuiesc pe toata lumea sa o incerce macar o data in viata - iti va imbunatati viata sexuala de multe ori, citeste singur---------->> come.to/biorum
0
0
Sa isi asume raspunderea pe taierea pensiilor speciale
2
0
Ce model de politician "și-a angajat răspunderea în Parlament" o vrajala ieftina pentru adormitii care cred in vot,partide si ca guvernul le vrea binele nu doar taxele.Li-se rupe de voi,parlament sanchi solemnitate,o magie verbala ieftina pentru sclavii din fata televizorului dependenti de tigari,alcool,medicamente,sport(aranjat tot de la A la Z),jocuri de noroc,droguri,muzica,Netflix. Sunteti ca niste seriale turcesti cantate de Florin Salam si Delia va meritati soarta de oi adormite.Sa va iau versul din imn ca e degeaba oricum ca viata lui Decebalus,M Viteazu,Vladimirescu,stiti voi mai bine cum e cu vanzarea.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468