REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ce se mai aude de programul ”Masă caldă în școli”, în județul Constanța?

Ce se mai aude de programul ”Masă caldă în școli”, în județul Constanța?

Replica API 14 septembrie 2022 | 00:00 1797

Potrivit proiectului de ordonanță, în anul școlar 2022-2023, numărul de unități de învățământ care va beneficia de programul ”masă caldă în școli” va fi de 300, copii din aceste unități de învățământ vor beneficia de o masă caldă, în cuantumul a 15 lei. În cadrul județului Constanța, 6 școli vor beneficia de acest program.

În anul școlar 2022-2023, pe toată perioada cursurilor, atât preșcolarii cât elevii din 300 de unități de învățământ de stat, li se vor acorda, cu titlu gratuit, un suport alimentar ce va consta într-o masă caldă pe zi, sau, după caz, într-un pachet alimentar în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, cu 5 lei mai mult față de anul școlar 2021-2022.

În cadrul județului Constanța, în program sunt înscrise doar 6 școli: Mihail Kogălniceanu, Crucea, Dobromir, Cuza Vodă, Mihai Viteazu, Castelu. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, a transmis că programul ”masă caldă în școli” încă nu a început, întrucât nu au fost publicate normele, acesta declarând: ”Școala din Crucea a fost inclusă în programul masă caldă, începând cu anul 2022-2023. Programul încă nu a început, pentru că nu au apărut normele și nu se poate face nimic. În perioada imediat următoare, într-o săptămână două vom avea normele și vom știi cum să procedăm. Sunt 370 de copiii la școlile și unitățile de învățământ de pe raza comunei Crucea. La început voi căuta o firmă care să asigure pentru o perioadă relativ scurtă aceste alimente. În comuna Crucea avem un centru de îngrijire de persoane vârstnice care are bucătărie proprie autorizată, și deja am făcut demersurile să măresc bucătăria, să angajez personal suplimentar, să asigurăm noi prin forțe proprii mâncarea la copiii. Din experiență, noi la centru asigurăm cu 16 lei trei mese pe zi și este suficient. Cu acești bani, vor vom asigura un meniu mai mult decât bogat pentru copii prin forțe proprii, vor fi alimente proaspete și făcute în ziua respectivă. Masa va fi de 15 lei.”, a declarat primarul comunei Crucea.

Printre școlile înscrise în programul ”masă caldă în școli”, face parte și Școala Gimnazială nr. 1 din Cuza Vodă. Primarul comunei, Viorel Dulgheru, a transmis pentru Replica de Constanța cum se va desfășura acest program, după publicarea normelor în Monitorul Oficial, acesta declarând: ”Momentan așteptăm ghidul, încă nu s-a publicat în Monitorul Oficial. Va fi prin licitație publică. Când se va întocmi ghidul, vom face o licitație, vom vedea care sunt criteriile și cine este mai bun să câștige. În comună vor beneficia în jur de 600 de copiii. Am înțeles că în comunele apropiate, masa caldă va însemna un sandwish, un dulce, o sticlă cu apă. Este destul de greu, pentru că vom avea nevoie de personal. Sală de mese nu avem, dar dacă va fi masă caldă cu adevărat, vom pune la căminul cultural, avem spațiu, avem veselă, avem tot ce ne trebuie.”, a declarat primarul comunei Cuza Vodă.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va trebuie...MASA CALDA..altfel nu puteti folosi telefoanele si altele... parintii vostri..ce fac???beau cafele???fumeaza la greu???
0
0
Primariile ar trebui sa implice in gasirea de solutii economice pt cresterea bunastarii cetatenilor.Gamelizarea invatamintului este mai mult o risipa de banuti si o disturbare a procesului de invatamint..Din pdv medical pot aparea probleme.Cui va spune copilul saru-mana.primarului?
0
0
asa aveam si noi MASA CALDA..in urma cu 60 ani...luam marmelada icu paine invelita in ziar,si plecam la scoala.,..si nu ne mai plangeam,,,focul in clasa era cu un godin cu carbuni...nu se faceau...MEDITATII...si toti am invatat carte...ACUM...???? ne trebuie...MESE CALDE...ce rusine...
1
1
Se fura bani de la copii
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272