REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ce se va întâmpla cu Tudor Băluță? Răspuns surprinzător venit din partea omului care a crezut mereu în el

Ce se va întâmpla cu Tudor Băluță? Răspuns surprinzător venit din partea omului care a crezut mereu în el

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 1433

Cariera lui Tudor Băluță a cunoscut un regres vizibil după transferul la Brighton și, mai apoi, împrumutul la Den Haag, în Olanda. Iosif Rotariu crede în continuare în preferatul său.

Perceput drept un mijlocaș cu un potențial imens, fotbalistul care și-a consolidat numele la Europeanul de tineret din Italia și San Marino nu a reușit să se impună în Anglia și a fost trimis în Eredivisie.

Cotat de transfermarkt la 3,6 milioane euro, Băluță (21 de ani) a evoluat în patru meciuri, dintre care trei ca integralist, pentru Den Haag.

Tudor Băluță și mesajul de la finalul lui 2019

"Este normal ca la început, fiind transferat din Liga 1 în Premier League, să fie nevoie de o perioadă de acomodare.

Mă pregătesc foarte bine, îmi fac treaba la fiecare antrenament și atunci când îmi va veni momentul și antrenorul îmi va acorda șanse trebuie să fiu pregătit să joc", spunea, la finalul anului trecut, tânărul mijlocaș.

Viitorul s-a ales cu 3 milioane de euro pentru transferul lui Tudor Băluță, în timp ce jucătorul a semnat pe un salariu lunar de 45.000 de euro plus suma de 80.000 de euro la semnătură.

"Va ajunge foarte sus". Declarația care i-a dat elan și recordul lui Hagi

Iosif Rotariu, un apropiat al lui Gheorghe Hagi, l-a reperat pe Băluță încă de la juniorat, iar în urmă cu doi ani, când mijlocașul primea credit la Viitorul, făcea o afirmație privită, de mulți oameni de fotbal, cu neîncredere. "E cel mai bun închizător din România. E pariul meu, va ajunge foarte sus".

Gică Hagi și-a egalat recordul pentru cel mai scump transfer din istoria clubului, dar pentru Băluță a survenit picajul.

Pentru Florinel Coman, Gigi Becali achitase în total tot 3 milioane de euro.

"Poate ajunge cel mai valoros închizător al României"

Contactat luni dimineața de Digi Sport, Iosif Rotariu a dezvoltat. "În continuare, cred în el. Poate ajunge cel mai valoros închizător al României. Păstrând proporțiile, seamănă cu Gică Popescu, din punct de vedere al stilului de joc.

Și cred că se va plia și pe jocul naționalei. Există momente de cotitură pentru tinerii fotbaliști români, dar își va reveni. E talentat, are pase bune. Și, după ce va căpăta și mai multă încredere și experiență, în timp, la fel ca și Gică Popescu, va putea să coboare în centrul liniei defensive", a declarat Rotariu (25 de selecții, 1 gol pentru națională).

Rotariu a jucat la națională atât fundaș stânga și mijlocaș stânga, cât și închizător.

Tudor Băluță se va întoarce în această vară la Brighton, potrivit digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272