REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ce simptome dă lipsa de magneziu? Nivelul scăzut provoacă probleme grave de sănătate

Ce simptome dă lipsa de magneziu? Nivelul scăzut provoacă probleme grave de sănătate

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 1167

Magneziul este un mineral care oferă nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Este necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din organism.

Toate organele corpului, în special inima, mușchii și rinichii, au nevoie de magneziu mineral. La fel și dinții și oasele. Acest produs inhiba resorbția osoasa, ceea ce înseamnă că întârzie degradarea osoasa, întărind în același timp structura acestuia. Este de mare ajutor pentru articulații, ceea ce permite o performanță fizică mai bună.

Magneziul este un mineral care oferă nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Este necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din organism, indică Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite.

Toate organele corpului, în special inima, mușchii și rinichii, au nevoie de magneziu mineral. La fel și dinții și oasele. Acest produs inhiba resorbția osoasă, ceea ce înseamnă că întârzie degradarea osoasa, întărind în același timp structura acestuia. Este de mare ajutor pentru articulații, ceea ce permite o performanță fizică mai bună.

Simptome

Simptomele lipsei de magneziu în organism pot varia. Inițial, pot apărea pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, oboseală și slăbiciune.

Dacă există o deficiență moderată a acestui mineral, oamenii pot prezenta amorțeală, furnicături, contracții musculare și crampe, convulsii, modificări de personalitate și bătăi neregulate ale inimii, potrivit Medline Plus, citat de doctorulzilei.ro.

Dacă este evidentă o deficiență gravă, nivelul de calciu poate fi scăzut, ceea ce este cunoscut sub numele de hipocalcinemie, sau potasiu în sânge, care se numește hipokaliemie. Ambele sunt afecțiuni grave și de cele mai multe ori necesită tratament medical.

Cauzele unui nivel scăzut de magneziu

Cauzele care pot duce la un nivel scăzut de magneziu sunt următoarele:

consumul de alcool

Arsuri care afectează o zonă mare a corpului

Diaree cronică

Urinarea excesivă din cauza unor probleme precum diabetul necontrolat și în timpul recuperării după insuficiență renală acută

Tulburări tubulare renale

Sindroame de malabsorbție și boli inflamatorii intestinale

Malnutriție

Consumul unor medicamente

Pancreatită (umflarea și inflamația pancreasului)

transpirație excesivă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212