REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ce spun aleșii noștri din Constanța despre scandalagiii din Plen!

Ce spun aleșii noștri din Constanța despre scandalagiii din Plen!

Virgil STOIAN 7 decembrie 2023 | 00:00 2301

În ultima perioadă, scandalurile din Parlamentul României au tot crescut în intensitate, iar George Simion și Diana Șoșoacă, dar și alți parlamentari de la AUR sau USR, au devenit o reală problemă. Acum, la nivelul conducerii Camerei Deputaților se discută despre o nouă schimbare a regulamentului: parlamentarii care fac scandal să fie scoși cu jandarmii din sala de plen. Replica de Constanța a vorbit cu o parte din parlamentarii din oraș pentru a afla care este părerea lor despre această măsură.

Ce spun alesii nostri din Constanta despre scandalagiii din Plen!Diana Șoșoască și George Simion

Nu mai târziu de luni, senatoarea Diana Șosoacă a perturbat grav ședința solemnă a plenului reunit dedicată Zilei Naționale. A urlat din sală atât la reprezentantul UDMR cât și la alți parlamentari. Nu a putut fi potolită de încercările colegilor parlamentari. Nici George Simion, de la AUR, nu este ușă de biserică, acesta fiind implicat în mai multe scandaluri. Acesta este motivul pentru care Camera Deputaților analizează introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru parlamentarii scandalagii, inclusiv posibilitatea scoaterii acestora din sală cu jandarmii.

Într-o lume civilizată nu i-aș vedea rostul

Bogdan Bola, de la Forța Dreptei, este de acord cu această propunere ba chiar consideră că măsura s-ar putea extinde și în afara parlamentului: „Într-o lume civilizată, nu i-aș vedea rostul. Având în vedere tot ce se întâmplă în Parlament și nu numai, eu sunt de acord cu această chestiune deoarece mulți parlamentari fac acel circ ieftin, pentru că știu că nu are nimeni ce să le facă și nimeni nu îi poate opri pentru că au imunitate. În Parlamentul României au ajuns foarte multe specimene care consideră că pot să atragă voturi, nu prin niște propuneri constructive, nu prin niște inițiative, ci prin circ ieftin, scandal, înjurături, țipete și tot felul de maimuțăreli. De altfel, ne aducem aminte pe Diana Șoșoacă, care în pandemie forța ușile spitalelor, la morgă și nimeni nu putea să îi facă nimic din cauza imunității. Da, sunt de acord cu această propunere și cred că ar putea fi extinsă și în afara Parlamentului, pentru parlamentarii care fac scandal și care efectiv nu pot să se comporte civilizat - ceea ce le cerem noi românilor.

Ce spun alesii nostri din Constanta despre scandalagiii din Plen!Bogdan Bola

Am fost martorii unor incidente huliganice

Marian Crușoveanu, deputat PNL, nu este de acord cu această măsură, cu toate că este revoltat de incidentele din Parlament: „Nu sunt de acord, în niciun fel, să se recurgă la intervenția forțelor de ordine față de cei care se manifestă în mod pașnic în Parlament - inima democrației din România. Cu toate acestea, am fost martorii unor incidente huliganice, amenințări și alte forme de violență care sunt incompatibile cu principiile unei democrații reprezentative. Prin urmare, ar fi corect să discutăm despre intervenția forțelor de ordine doar în situații cu adevărat extreme, pentru a putea gestiona posibila îndepărtare a unui agresor care adoptă un comportament violent. Orice atac împotriva unui parlamentar reprezintă un atac asupra democrației din România. Prin urmare, nu pot să fiu de acord cu manifestările de amenințare la adresa colegilor, indiferent de partidul din care fac parte. Este esențial să se înțeleagă că Parlamentul reprezintă un loc sacru pentru democrație, iar absența acestei înțelegeri poate sugera că unele persoane sunt deconectate de realitate sau susțin un sistem totalitar. Este crucial să menținem respectul pentru instituțiile democratice și pentru cei care le reprezintă, în interesul unei societăți pluraliste și libere.

Ce spun alesii nostri din Constanta despre scandalagiii din Plen!Marian Crușoveanu

O măsură bună, dar fără rezultat

Remus Negoi, senator USR, consideră că această măsură nu ar da randamentul dorit: „Ar fi o măsură bună, dar fără rezultat. În momentul acesta chestorii, parlamentari fiind, sunt singurii care au aceste atribuții. La ce circ fac unii în ședințe, chiar ar fi necesare măsuri de genul ăsta.

Ce spun alesii nostri din Constanta despre scandalagiii din Plen!Remus Negoi

Mircea Banias, deputat PNL, nu vede ca o soluție viabilă această propunere: „Mi se pare o măsură excesivă. Cred că asemenea situații pot fi rezolvate cu calm, prin dialog. Cel mai ușor ar fi ca cei care provoacă scandal să fie ignorați.

Ce spun alesii nostri din Constanta despre scandalagiii din Plen!Mircea Banias

Cristina Rizea, deputat neafiliat, este total de acord cu propunerea: „Sunt perfect de acord să-i scoată pe sus din Parlament, pe cei care fac circ și scandal. Scandalul se întâmplă de obicei la ședințele comune pentru că atunci o vedem pe Diana Șoșoacă. Cu siguranță aș fi de acord, în Parlament nu ar trebui să vedem asemenea scene.

Ce spun alesii nostri din Constanta despre scandalagiii din Plen!Cristina Rizea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceste persoane pun de multe ori credibilitatea democratiei romane in pericol.Sanctiunile trebuie sa fie cat mai aspre.
3
0
La cat de multzi proshti cu drept de vot avem imi este frica sa nu iasa partidul lui Simion sau cel al Soshoacai,romani uitand ca au tot schimbat partidele la alegeri iar singura constanta a fost:"oameni noului partid venit la putere au fost mai hotzi decat cei care a fost mai inainte",cei care cred ca oameni noilor partide SOS si AUR unde s-a adunat tot borhotul romaniei vor fi mai buni decat ceilaltzi inseamna ca nu stiu cu ce oameni defileaza Simion si Shoshoaca si nici nu sau prins ca ashtia tocmai pe nemultzumirea justificata a romanilor fatza de PSD&PNL mizeaza,caci cu toate ca totzi minishtri si parlamentari romani de dupa 1990 au jurat pe biblie respectarea legilor tzari si si-au asumat raspunderea guvernari nici unul nu a raspuns in fatza tari si poporului Roman pentru miliardele de euro cu care au prejudiciat Romania.
4
1
S-a cam saturat lumea de civilizatia voastra din parlament.Poate merge cu huliganismul,ca de vreo 30 de ani,cu linistea,ati indatorat Romania pentru nșpe generatii.Ati mai facut cate ceva,dar daca nu se faceau manevre si erau investiti banii cum trebuie,acum trebuia sa fim la nivelul Croatiei,cel putin.Daca vezi ca cineva este nesymtyt si tot te calca pe picioare,ce faci?Il lasi sau ii spui ceva?
3
1
Deocamdata astia ca Sosoaca sau Simion, nu au participat activ la distrugerea Romaniei in toate privintele,ca astia de treizeci de ani incoace. Inca nu au fost la butoane. E bine sa fim atenti cu ei,insa e bine sa nu mai acceptam ca umanoizii care misuna de trei decenii prin conducerea tarii la nivel politic si de clanuri ale statulul paralel sa ne mai umple de scarba inca niste ani. Chiar nu suntem in stare ca popor sa ne alegem mameni cu adevarat buni la conducere? Asa natarai suntem oare? Daca da,atunci nu e cazul sa ne facem griji cu scandalurile si eventualele batai in Parlament si ne meritam o soarta de tot cacatul,adica la fel ca azi.
2
1
Alegatorii din Constanta sunt prea iditoi sa fie intrebati, deoarece ei au ales distrugerea orasului de peste 25 de ani : )
8
1
Eu i-as arde puternic la bani, ca acolo ii doare cel mai tare. Orice scandal, taiat salariul pe luna in curs. Cand nu mai incaseaza nimic, si chiar merg pe datorie...pun pariu ca li se taie avantul :)
5
4
Doamne fereste, sa ajunga acesti impostori la putere! Cred ca ne facem de ras , ca popor , sa alegem aceste caricaturi!
11
3
NUMAI GOLANI.CE PARERE SA TI FACI?NUMAI ANALFABETI, CA SI TOTI POITICIENI DE FAPT.
15
0
Banias, nu scapi de puscarie !
10
1
O scroafă isterică și un p***t patentat, așa-zis naționaliști, a căror unică inițiativă legislativă a fost să mărească numărul de petarde care pot fi achiziționate de revelion.
18
8
Nu stiu cine a zis si cand a zis dar a zis bine: Scandalurile astea sunt intentionate, de aia li se permit. Au scopul de a obosi cetateanul si de a-l face sa nu mai voteze in numere mari.
16
1
Atata timp cat poporului i se ascund foarte multe legi scoase pe blat impotriva poporului este necesar sa faca ceea ce fac pentru a scoate la lumina aceste lucruri!
9
4
Dar despre derapajele udmr ce parere au acesti paraziti , pardon, alesi locali? Ei d c nu reactioneaza la incercarile de destabilizare a statului roman?
18
0
parlamentul - adunatura de pungasi
25
0
Liniștea în parlament aduce la trocuri aranjamente mafie corupție Sosoacă și Simion personaje de maidan De peste treizeci de ani r*mânii sânt mințiți și batjocoriți de niste huligani care își urmăresc doar interesele și parandaratul in parlament Legea justificării averii la toți care au peste un milion de euro Sânt primari și parlamentari milionari in euro cu terenuri vile apartamente etc Guvernul fură bani de la salariați și pensionari ANAF caută bani la buticuri r*mânia Sărăcia Mafia Corupția
25
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436