REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce spune Andrei Talpeș, președintele CSM, despre acuzațiile care i se aduc

Ce spune Andrei Talpeș, președintele CSM, despre acuzațiile care i se aduc

Victor ROTARU 15 iulie 2023 | 09:50 3659

Procurorii DNA Constanța au efectuat joi, 13 iulie, percheziții la Primăria Constanța. Ulterior aceștia au anunțat  că a început urmărirea penală față de primarul Vergil Chițac, Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, Andrei Talpeș, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, șantaj. La două zile de la percheziții, Andrei Talpeș, președintele CSM Constanța, a ținut să facă câteva precizări legate de cele întâmplate.

Ce spune Andrei Talpes, presedintele CSM, despre acuzatiile care i se aduc

„La data de 13 iulie 2023, am luat la cunoștință de investigațiile derulate de organele judiciare privind finanțarea UIM XCAT World Championship Constanța 2023. Evenimentul sportiv a prezentat publicului cele mai rapide ambarcațiuni de tip catamaran din lume, capabile să atingă o viteză de 200 km/h și s-a bucurat de un real succes, fiind mediatizat nu doar de către majoritatea posturilor de televiziune din România, dar și de diverse trusturi media internaționale. 

Clubul Sportiv Municipal Constanța a răspuns prompt, tot în data de 13 iulie 2023, punând la dispoziția organelor judiciare toate documentele solicitate și vasta corespondență purtată în scris cu Federația Română de Yachting.

Finanțarea evenimentului a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 162/2023 și a fost realizată în baza unui contract, aprobat prin aceeași hotărâre. Contractul a fost încheiat între Municipiul Constanța și Clubul Sportiv Municipal Constanța, pe de o parte, respectiv Federația Română de Yachting și partenerii internaționali ai acesteia, Federația Internațională de Powerboating (Union Internationale Motonautique, U.I.M.), respectiv U.I.M. Events S.A.R.L. (companie în legături indisolubile cu federația internațională, ce deținea drepturile sportive și comerciale a claselor competiției cuprinse între 3-6 litri).
Potrivit contractului, C.S.M. Constanța a avut responsabilitatea de a primi fondurile aferente finanțării de la bugetul Municipiului Constanța și a le vira către Federația Română de Yachting, precum și de a pune la dispoziție spațiile necesare pentru organizarea evenimentului. Aceste sarcini au fost îndeplinite în totalitate. 
Pe de altă parte, Federația Română de Yachting a avut obligația asumată contractual de a suporta toate cheltuielile de organizare a acestui eveniment.

Alte aspecte legate de temeinica motivare a legalității tuturor acțiunilor întreprinse de C.S.M. Constanța și a conducerii acestuia vor fi efectuate în fața organelor judiciare, însă caracterul nepublic al fazei procesuale actuale ne pun momentan în imposibilitatea de a le detalia la acest moment. 

Ne manifestăm încrederea că, odată cu consultarea întregii documentații deja pusă la dispoziția organelor judiciare, va fi confirmată legalitatea acțiunilor C.S.M. Constanța precum și a finanțării acestui eveniment, organizat într-un cadru de deplină legalitate, asemenea altor ipostaze a finanțării altor federații sportive naționale efectuate pe întreg teritoriul țării. Astfel, scopul suprem al Codului de procedură penală, ca nicio persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală, urmează să fie împlinit.”, a transmis președintele CSM Constanța. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am luat contracte de reabilitare a drumurilor prin Talpes care este cumnatul nasului meu Gigea Iulian . Bineinteles ca am si paravan doar asa m-a invatat mama mea si tatal meu slugile lui Stroe de la Raja
0
0
Uite asa ne merge tara :)
0
0
Piticul asta libidinos este finul la alt pitic cacacios care este acum vremelnic viceprimar Rusu Rușine sa va fie p.anaramelor nu scăpați de pușcărie!
6
0
Sa plece piticul complexat de la borcanul cu miere? Glumesti Felicia:))))
4
0
Da-ti demisia hotule ai prejudiciat bugetul orașului ,escrocul.. tu și nasul tău viceprimarul Rusu..doi hoți cu legitimatie
6
0
Ala condamnat dn municipiu o fii pasarea nezburatiare? Sau omu padurii?
3
0
Lasa ca nu suntem preosti. Daca erau in regula contractele si toate documentele pe care deja le-ati prezentat autoritatilor, nu mai erati acum acuzati!
6
1
Este aceeasi Marie cu alta palarie, adica un fel de gala Bute dar pe Yachting de data aceasta si cu protagonisti Hollywoodieni noi. Hotii nu au astampar niciodata si daca vad ca merge, merge. Ciorditori de profesie adica alesii neamului sa ne reprezinte interesele noastre legitime. Pai Chitac are doua vile la Eforie si mai trebuie sa faca rost de inca patru case ca sa fie la linia de start cu KWI. si cu AN.
7
0
Sa iti pui pe ochi banii aia Chitac! Sa ne kkm pe cavoul tau scursura anala ce esti! Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
6
1
Dragi constanteni lucrurile sunt f simple vin alegerile si nu i mai votam. Dc? Pt ca noi ii votam iar ei fac pe noi cu bolta. E atat de simplu :)))
10
0
O sa auzim si in cazul asta ca toti sunt nevinovati sau ,,fapta nu exista". Depinde cat de sus duc itele afacerii.
7
0
Lepra care te crezi primar, fiind de fapt o lepra dovedita , anchetata penal escrocule , esti halit. Alaturi de slugile tale Vintila Alin , Leu Dan , Mandila George maine-poimiane , ajungeti unde meritati lepre de rahat ce sunteti. Adica la puscarie escrocilor ! Chitac , rahat de Eforie, nu ai inteles ce te asteapta? Lepra , tu si pupincuristii tai, de demisii ati auzit? Ca despre onoare, voi anchetatilor , sunteti prea nesimtiti sa plecati naibii , sa lasati Municipiul sa respire, sa-si revina la normalitate! Ps- Chitac jivina ordinara, in caz ca ignori realitatea , afla ca PM Ciolacu a hotarat sa bage la puscarie toti escrocii care jefuiesc tara. Adica si tu , cu golanii tai care sufoca Cta. Altfel spus, mars la puscarie jivinilor !
10
0
E cam suparata lumea pe tine te ai crezut un geniu pustiu si ne ai luat de p****i...hai ma ca unii dintre noi te cunoastem dupa sandale ma diletantule...partea p*****a e ca adevaratii oameni de sport te au lasat sa ti faci loc cu tupeul si paranoia ta!
5
1
Talpes zice mereu ca e profesor de sport si el nici nu stie unde este facultatea ovidius. Coruptie la furat din primarie si asociere pentru furat banii constantenilor. La puskarieee ba penalule
11
1
Nenorocitilor, vreți să vă dați în bărci și orașul geme de praf mizerie gauri și jeg. Voi cheltuiți ca animalele ptr parandarat și spuneți că orașul este în faliment. NENOROCITI ORDINARI ASTA SUNTEȚI.
22
3
Abureala...Primaria a dat pe reamenajarea celor doua sensuri giratorii de la Dobrogea si intrarea in Mamaia 1, 3 milioane de euro....acolo semn de intrebare, nu...curse de barci....vor doar sa il sperie, sa cotizeze??????????
16
1
Talpes, da-l pe goarna pe chitcan si scapi si tu si scapam si noi de nebun. Doar sa zici cum e cu para indaratul de la Monaco.
18
1
Ce faci domnu’ Cucui, ai facut buba uff…
9
0
Stire de azi de la tv : logoul statiunii mamaia care poate fi cumparat de oricine cu 16 euro de pe internet a fost platit cu 16.000 de euro de catre primarie unor smecheri; se zice ca fraier e cel care da nu cel care cere dar asta e mentalitate de escroc nu de om corect si serios
18
0
Ati fost vreodata la spitalul de psihiatrie de la Palazu sa vedeti in ce conditii sunt internati niste oameni care au o boala psihica si care fac ca barcile de mare viteza p acolo altii sunt trenuri de mare viteza sau sunt imparati si printese sau sunt chinuiti de ganduri sinucigase? Stiu n ati fost dar poate Dumnezeu o sa va duca intr o zi ca pacienti pe voi si pe rudele voastre....ca pe bune ca voi trebuie sa stati acolo sub paza!
20
3
Bursucul asta e plin de corupție, un poponar fricos ,Arestați l !!!!!!!
21
2
Ai facut rele multora din sportul constantean...stiu te visezi presedinte de tara cand esti in chiloti si te uiti in oglinda...da vezi ca ai o oglinda mincinoasa. Si poate nu stiai da tot raul pe care l facem semenilor nostrii mai devreme sau mai tarziu se intoarce...si ne o da cat suntem de bazati...vezi cuplul ceausescu...
18
1
Vrăjeală de 2 bani! L-a trimis Chițac la înaintare , că rămane Cta fără primar , sunt disperați și ofticați că, în sfarșit, cineva le dă peste bot șpagarilor. Și încă cine, DNA ? Altfel spus, ați belit p**a , jigodiilor! Sunte-ți anchetați penal, sunteți suspecți , javrelor. Auzi , avem încredere în justiție, sprijinim ancheta!? Păi oricum ve-ți guița tot, DNAul nu făcea dosarul, așa, pe vorbe. Asta-i mangla lui Vintilă Alin care în trecut căuta cotizanți pt Mazare si Barbu Ionut și care poza în mare orgnizator al barcagiilor ăstora. Să vedem cum justifică Chițac cei 16000eu dați pe o siglă , furăciune de net!? Apevistul ăsta și sluga lui care execută fără să comenteze, Vintilă Alin , vor da socolteală pt toate " achizițiile" și manglele prin care sărăcesc Cta.
26
3
Sunt basini ale psd-ilor, care vor ciolanul din nou, astia au căpușat Constanta, nu mai scăpăm de ei in veci ! Altfel, daca cei anchetați sunt găsiți vinovați, sa plateasca, daca nu, sa plateasca turnătorii mincinoși
19
3
Un comunicat facut pe genunchi, care vrea sa releve cadrul “legal” si “legalitatea”, concluzionând scopul cpp, dar aplicat la situatia domnului conducator al CSM ului, acesta considerându se evident nevinovat. Mai este unu care susține într un municipiu din Dobrogea ca este nevinovat, dar de care evident onestul dvs ziar nu face nicio referire. Poate nu este o știre importanta condamnarea unui edil de municipiu… Semnat, cetățean, platitor de taxe!!
16
3
e o mica picatura intr un ocean.. probabil cine a dat din casa a facut multa gura, dar toata populatia constantei stie ce mizerii au loc in pmc la ordinul si cu acordul lui chitak. boli grele coruptilor!
15
0
Magarii de la primarie sa dea bani pe competitii navale si alte prostii dupa ce vor rezolva lista lunga de probleme vitale ale cetatenilor pe banii carora traiesc; in fisa postului este servirea cetateanului nu competitii navale, etc; nu am sa incetez sa repet la nesfarsit : apa calda din calorifere este murdara si imi infunda caloriferele; de ce nu se pun niste filtre in pturi sau nu se gaseste nici o solutie de 33 de ani ? din nesimtire si bataie de joc
22
0
Bai Talpes maritatule,asta e doar începutul stai sa vezi când vine tăvălugul,Mihai Constantin se plânge ca furi banii de la box și îl pui pe el sa semneze falsuri stai sa îl ia și pe asta puțin sa ii ascundă ochelarii sa vezi ce te da pe ghiață
20
4
Deci Primaria Constanta livra banii (ca si curentul electric )printr-un intermediar ,catre Federatia Romana de Yahting ...tare de tot .Gala Bute la patrat !
28
0
Sportivii profesioniști nu trebuie sa primeasca bani de la UAT (sau stat), ca peste tot in lumea!!!
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468