2.4° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
2.4° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Ce spune UMC despre firma care nu-i poate furniza echipamentele IT, deși a câștigat licitația

Redacție 7 octombrie 2022 1136

În urma articolului publicat în ziarul Replica de Constanța, în cursul zilei de 6 octombrie a.c., ,,UMC rămâne fără echipamentele IT comandate, din cauza firmei care a câștigat licitația”, reprezentanții Universității Maritime din Constanța au venit cu un punct de vedere oficial, pe care îl redăm în integralitate în rândurile ce urmează.

,,Cu privire la articolul publicat în cotidianul Replica din data 06.10.2022 vă aducem în atenție că situația descrisă nu corespunde realității. După semnarea contractului de furnizare, ca urmare a notificării primite din partea furnizorului privind întârzierile la livrare a echipamentelor de cloud-computing generate de efectele logistice pe termen lung ale pandemiei COVID-19, notificare argumentată de acesta prin dovezi subsecvente din partea producătorilor echipamentelor, universitatea noastră a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării privind prelungirea legală a procesului de furnizare a echipamentelor în cadrul contractului de finanțare și a procedat în consecință la prelungirea contractului conform normelor legale în vigoare.

Vă reamintim că situația nu este singulară, problematica privind penuria/întârzierile la livrare în cazul semiconductoarelor afectând graficele de livrare la nivel global, Parlamentul European având în lucru o serie de propuneri legislative în domeniu: “The EU chips act Securing Europe's supply of semiconductors” și “Strengthening EU chip capabilities”.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Totodată, facem precizarea că, toate clauzele contractuale, inclusiv cea cu privire la durata contractului, respectă Documentația standard de atribuire a contractului de achiziție publică/sectorială de produse, precum și a modalității de completare a anunțului de participare/de participare simplificat, aprobată prin Ordinul ANAP nr. 1017 din 20.02.2019, disponibilă la adresa: http://anap.gov.ro/web/ordin-privind-aprobarea-structurii-continutului-si-modului-de-utilizare-a-documentatiei-standard-de-atribuire-a-contractului-de-achizitie-publica-sectoriala-de-produse-precum-si-a-modalitatii-de-com/

Documente relevante ale Parlamentului European pentru subiectul publicat:
•    The EU chips act Securing Europe's supply of semiconductors:  https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2022/733596/EPRS_BRI(2022)733596_EN.pdf
•    Strengthening EU chip capabilities:  https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2022/733585/EPRS_BRI(2022)733585_EN.pdf” au transmis reprezentanții UMC.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Voi aveti ceva cu firma respectiva....stiti ce aveti cu ea? Faptul ca nu a cumparat spatiu publicitar la voi. Oricum, cine se uita la ce faceti voi reclama? E atat de simplu sa sari peste reclama. Bine, aveti si scrieri din alea nesimtite, in care faceti reclama in articole la ZIP, si blocati comentariile si alte nesimtiri de genul. Macar sa supravietuiti si voi...ca DEMNITATEA....a plecat de mult.
3
0
Daca zice Ministerul ca e bine asa, atunci firma are oo la nivel inalt.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359