REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ce tăieri pregătește Guvernul Ciucă

Ce tăieri pregătește Guvernul Ciucă

Ana Maria LIPAN 5 mai 2023 | 00:00 1031

Liderii coaliției de guvernare se vor reuni la începutul săptămânii viitoare pentru a decide toate măsurile din ”ordonanța austerității”.

Ce taieri pregateste Guvernul Ciuca

Guvernul caută soluții pentru a acoperi gaura de 20 de miliarde de lei de la buget. În cadrul ședinței de coaliție de luni, ministrul de finanțe, Adrian Câciu, va veni cu proiectul de OUG a austerității, iar de la acest proiect vor începe discuțiile, informează romaniatv.net.

Ce va conține OUG austerității.

Măsurile discutate până acum sunt: înghețarea majorărilor salariale în sistemul bugetar, interzicerea angajărilor în sistemul de stat de la 15 mai 2023, reducerea numărului de membri în consiliile de administrație, plafoanele pentru ministere, reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii, potrivit Antena 3.

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice şi publice locale”, se precizează în proiectul afalt în lucru la Ministerul de Finanțe.

Proiectul prevede şi interdicţia cumulului pensie-salariu.

„Măsurile pe care le avem în vedere atât cu chibzuirea cheltuielilor bugetare, cât și cu creșterea gradului de colectarea vizează tocmai încadrarea în ținta de deficit. Azi am subliniat că instituțiile internaționale au menținut și ridicat pe alocuri ratingul de țară pentru România, motiv pentru care nu cred că ne putem permite anul acesta să nu ne încadrăm în țintele de deficit”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum dracu se face mereu ca austeritatea este suportata si apasa tot pe romanul de rand, sacrificiul trebuie inteles si acceptat tot de fraieri. Salarii babane in agentii, pensii speciale, cumul pensie salariu, cumul de functii, numiri politice, contracte umflate, spagi de milioane de euro, coruptie la cele mai inalte niveluri, risipa banului public, impotenti a accesa fonduri europene, licitatii trucate cu dedicatie, studii peste studii de pre si fezabilitate, etc. Impotenta guvernantilor, indiferenta, nepasarea, neimplicarea creeaza un stat incapabil a se dezvolta, incapabil a asigura un trai decent cetatenilor, incapabil a fi un stat de drept unde legea este suverana. Egalitatea a apus demult, iobagul va suporta mereu povara. Am obosit sa va urasc!!!
4
0
Multa mwe cu kkt pnlpsdudmr si tuturor sustinatorilor!!! Jigodiile astea vor sa impoziteze si pensiile mai nou. Sa va luam familiile in pwla nenorocitii dracului ce sunteti ! Sa muriti in chinuri jigodiilor !
4
1
De la putorile de bugetari si de la aia cu speciale.
5
2
Romania da subventii ptr automobile electrice mai mari decat germania intre multe alte pomeni si sume imense de bani publici risipiti sau furati in bataie de joc iar acum guvernul asta de escroci, ca toate celelalte dinaintea lui, vorbeste de austeritate si inghetarea salariilor in conditiile celei mai mari inflatii din ue care ii face pe numerosii saraci din tara asta - locul 2 in ue dupa bulgaria - si mai saraci decat erau si scade veniturile si puterea de cumparare a tuturor in timp ce guvernul ne spune ca avem crestere economica si prosperam
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468