REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce teme de interes le propune Chiru candidaţilor PDL la europarlamentare

Ce teme de interes le propune Chiru candidaţilor PDL la europarlamentare

Replica API 12 mai 2014 | 00:00 122

Unul din subiecte: master plan-ul Portului Constanţa

Unul din subiecte: master plan-ul Portului Constanţa

Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal a propus candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare trei teme de interes pentru judeţul nostru.Prin vocea preşedintelui Christian Gigi Chiru, PDL Constanţa a adus în atenţia candidaţilor următoarele subiecte: strategia pentru Marea Neagră, master plan-ul Portului Constanţa şi Dobrogea Energetică. Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa spune că locuitorii Constanţei trebuie să înţeleagă faptul că "PDL va apăra Portul Constanţa, dar asta poate fi posibil numai cu ajutorul europarlamentarilor partidului".

"Eu îi invit pe cetăţenii judeţului Constanţa să susţină Partidul Democrat Liberal. Participarea constănţenilor la alegerile europarlamentare, prin susţinerea acordată PDL-ului, ne dă şansă de a avea o putere mai mare pentru a apăra peste 40 de mii de familii care trăiesc de pe urma activităţii portuare. Acesta este beneficiul votului de pe 25 mai. Susţinerea PDL înseamnă susţinerea activităţii economice din Portul Constanţa, inima economică a judeţului. Miza noastră este crearea de noi locuri de muncă, pentru un Port modern şi european. Constănţenii au şansa să îi spună lui Mazăre că puiul nu rezolva problemă sărăciei şi că îşi doresc un judeţul bogat, fruntaş din punct de vedere economic, cu oameni care câştigă şi trăiesc ca în Europa", a declarat parlamentarul.

"Ştiu că se lucrează la un astfel de document, plătit de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime. Însă noi vobim despre un master plan la nivel naţional, ci unul care să implice Portul Constanţa la nivel european. Avem unul dintre cele mai mari porturi din Europa, un port care, la vremea lui, a făcut istorie, dar care, de ani de zile, a fost lăsat de izbelişte. Avem un port care are nevoie de modernizarea infrastructurii, de deschidere către lume, care are dreptul şi nevoia să-şi recapete renumele şi funcţionalitatea de principală poartă de transport către Asia şi Orient. Avem un Canal, parte componentă a importantei căi navigabile europene dintre Marea Neagră şi Marea Nordului (prin Canalul Rin-Main-Dunăre). Este al treilea ca mărime din lume după canalele Suez şi Panama şi are o deosebită importanţă strategică şi comercială. Ar trebui să aducă mărfuri prin portul Constanţa, însă nu o face, nicidecum aşa cum ar trebui. Considerăm că acest canal merită să facă parte, cu adevărat, din viaţa portului, iar portul, la rândul său, să fie parte dintr-o strategie care să-l aducă în rând cu cele mai mari porturi europene", a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa. Acesta a mai subliniat faptul că operatorii din port, orice ar declara cei care nu au alte intenţii decât să devalizeze portul, sunt foarte importanţi, ei aduc bani în Portul Constanţa, ei aduc firmele străine şi tot ei ar trebui să aibă un cuvânt de spus atunci când vine vorba despre modernizarea infrastructurii portuare.

"Readucerea Portului Constanţa în liga mare europeană nu poate fi făcută decât cu sprijinul europarlamentarilor. Însă, şi operatorii trebuie să fie mai vocali, trebuie să îşi asume opiniile şi acţiunile, trebuie să arate oamenilor adevărul. Fără opoziţie din partea lor, demersurile noastre, ale politicienilor, sunt lipsite de substanţă, par simple acţiuni politice. Iar Portul Constanţa merită mai mult, îşi merită locul în Europa", a mai spus Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272