REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ce trebuie să facă cuplurile care nu pot obține o sarcină pe cale naturală?

Ce trebuie să facă cuplurile care nu pot obține o sarcină pe cale naturală?

A.F. 17 noiembrie 2023 | 00:00 229

Pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea, drumul până la obținerea unei sarcini poate fi greu de parcurs, dar, cu sprijin din partea celor dragi și cu ajutorul unor medici experimentați, supraspecializați în reproducere umană asistată medical, tot efortul depus va fi încununat cu succes. Cei doi parteneri își pot împlini visul de a-și ține bebelușul în brațe.

Ce trebuie sa faca cuplurile care nu pot obtine o sarcina pe cale naturala?

Pentru ca acest drum să fie mai ușor de străbătut, partenerii care se confruntă cu probleme în obținerea unei sarcini pe cale naturală trebuie să beneficieze de consiliere psihologică și de toate serviciile medicale disponibile, astfel încât să identifice ce soluții există în cazul lor și care sunt pașii de urmat.

Fertilizarea in vitro poate fi o metodă potrivită pentru aceste cupluri. Este important de știut că există mai multe proceduri FIV, de aceea tratamentul recomandat trebuie să fie personalizat, adaptat nevoilor și stării de sănătate a celor doi parteneri. Pentru a stabili care este cea mai potrivită soluție pentru obținerea unei sarcini, medicul specialist în reproducere umană asistată va recomanda o serie de analize și investigații imagistice specifice, atât pentru pacientă, cât și pentru partener.

Cu ajutorul FIV, multe cupluri își pot împlini visul de a avea un copil, dar este important să se adreseze unui centru medical specializat, unde pot beneficia de experiența unor medici supraspecializați în tratamentul infertilității și în proceduri de reproducere umană asistată medical.

Fiecare an care trece în așteptare scade șansele obținerii unei sarcini chiar și prin aceste metode avansate. De aceea, prima consultație pentru evaluarea fertilității ar trebui să aibă loc după 12 luni de contacte sexuale neprotejate în urma cărora nu s-a obținut o sarcină, sau după 6 luni dacă pacienta are peste 35 de ani.

De asemenea, este foarte important ca discuția cu medicul specialist să fie cât mai deschisă, iar cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate să ceară și ajutorul unui psiholog, dacă simt nevoia. Infertilitatea nu este un motiv de rușine sau de stigmatizare, este doar o problemă medicală care, de multe ori, se poate rezolva prin tratamente de specialitate sau prin proceduri medicale avansate, cum este fertilizarea in vitro, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436