REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce trebuie să facă românii care primesc mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”

Ce trebuie să facă românii care primesc mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”

Andreea VREJOIU 25 ianuarie 2023 | 00:00 1930

Poliția Română transmite că mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic” e un fals, lucru care ar trebui să fie luat în considerare.

Ce trebuie sa faca romanii care primesc mesajul ”Alerta de tentative de atac cibernetic”

Românii au început să primească mesaje pe e-mail cu mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”, însă acesta nu e un motiv real de îngrijorare ci o simplă tentativă de fraudă, semn că infractorii cibernetici nu se opresc niciodată.
O nouă tentativă de atac cibernetic în România

”Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămăne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor.

În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, a transmis Poliţia într-un mesaj adresat popoulației.

Oamenii trebuie să știe că infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing, chiar dacă sărbătorile s-au terminat.

”Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online.

Verificaţi mereu sursa reală a mesajului. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media.

Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, a mai transmis Poliția Română, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mi a transmis pe Facebook că vrea să îmi dea 220.000 de euro.A strâns banii din furaciuni i și nu are cui sa ii dea.A crezut labagiu că pun botul la toate cacaturile
1
1
Sofwtem pematta oare?
1
1
Cand suntem victimele unui tentative de fraude bagam cardul si pinul :))
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218