REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce uleiuri esențiale ar putea trata ciuperca unghiei?

Ce uleiuri esențiale ar putea trata ciuperca unghiei?

Replica API 16 decembrie 2021 | 00:00 1449

Anumite uleiuri esențiale pot fi utile ca adjuvant în tratamentul pentru ciuperca unghiei. Iată despre ce este vorba! Ciuperca unghiei sau micoza unghiei este o infecție fungică; aceasta atacă țesutul și unghia degetului de la picior, provocând decolorare, creștere neobișnuită a unghiei, inflamație, durere, uscarea pielii și diverse alte simptome. Fungii care pot ataca unghia de la picior vin sub diferite forme, dar una dintre infecțiile fungice obișnuite și cel mai greu de vindecat este onicomicoza.

Sursă foto: Shutterstock

Onicomicoza cauzează decolorarea, îngroșarea unghiei și separarea de patul unghial. Infecțiile fungice se pot răspândi cu ușurință în spații calde și umede, motiv pentru care piscinele publice, vestiarele și sălile de sport sunt locuri obișnuite din care o persoană poate lua astfel de infecții, scrie doc.ro.

Alți factori de risc pentru ciuperca unghiei de la picior includ circulația deficitară, răni în apropierea degetului sau unghiei de la picior, diabetul, imunitatea precară, vârsta înaintată sau purtarea pantofilor cu vârful ascuțit ori prea strâns. Șosetele umede, igiena neadecvată și utilizarea unghiilor artificiale ori a lacului de unghii pot crește riscul de a dezvolta ciuperca unghiei.

Aceste infecții fungice tind să se dezvolte în timp, iar simptomele să apară treptat, însă, odată ce apar, este important ca persoana afectată să meargă la medic pentru diagnostic și tratament pentru ciuperca unghiei. Cele mai frecvente efecte secundare sunt strierea unghiei, crăpare sau durere în unghie, pete galbene în apropierea bazei unghiei și găuri pe suprafața unghiei.

Există multe opțiuni de tratament pentru ciuperca unghiei, cum ar fi cremele și medicamentele antifungice, dar multe dintre acestea pot avea efecte secundare nedorite. În acest context, poate fi luată în calcul folosirea uleiurilor esențiale pentru a trata micoza unghiei. Dacă uleiurile nu funcționează, se va cere sfatul medicului.

Uleiul de scorțișoară, un remediu vechi pentru ciuperca unghiei

Unul dintre cele mai vechi remedii pentru infecțiile fungice este uleiul de scorțișoară, datorită ingredientelor sale active puternice, despre care cercetările au arătat că sunt de natură antifungică. De asemenea, acest remediu poate crește protecția imunitară împotriva viitoarelor infecții. Diluează 3-4 picături de ulei de scorțișoară într-o linguriță de ulei purtător (cum ar fi cel de cocos sau de jojoba), și apoi aplică amestecul pe unghiile bolnave și sub unghii.

Uleiul de arbore de ceai, tratament adjuvant pentru ciuperca unghiei

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antifungice și antiinflamatorii notabile și poate elimina ciuperca unghiei. Studiile au arătat că uleiul de arbore de ceai este în general sigur atunci când este aplicat local. Diluează câteva picături de ulei de arbore de ceai în ulei de măsline sau alt ulei purtător și apoi aplică 5-6 picături din acest amestec pe unghiile bolnave.

Uleiul de cuișoare, antifungic natural care poate combate ciuperca unghiei

Cu niveluri ridicate de eugenol, unul dintre cei mai puternici compuși antifungici care se găsesc în mod natural în natură, uleiul esențial de cuișoare poate fi util ca tratament pentru ciuperca unghiei și piciorul de atlet (când ciuperca infectează zonele dintre degetele de la picioare și pielea picioarelor), îmbunătățind viteza de vindecare a unghiei bolnave. La fel ca în cazul altor uleiuri esențiale, și acesta se diluează într-un ulei purtător și se masează atât pe degetele de la picioare cât și pe paturile unghiilor afectate o dată sau de două ori pe zi.

Uleiul de lămâie poate ușura disconfortul cauzat de ciuperca unghiei

Cu proprietăți antiseptice și antifungice, uleiul de lămâie poate ajuta la eliminarea efectelor infecției fungice, pătrunzând în patul unghial și diminuând disconfortul. Majoritatea oamenilor pot folosi uleiul de lămâie în formă nediluată, dar, dacă ai pielea sensibilă, amestecă 5 picături de ulei de lămâie într-o lingură de ulei de cocos și apoi aplică pe unghiile afectate.

Uleiul de mentă poate calma durerea provocată de ciuperca unghiei

Uleiul de mentă poate calma rapid disconfortul, poate ameliora inflamația și poate întări sistemul imunitar pentru a combate infecțiile fungice de pe și de sub unghia de la picioare. De asemenea, poate ajuta la calmarea durerii in cazul infectiilor avansate. Nu este nevoie să diluezi uleiul de mentă: se aplică 4-5 picături de ulei direct pe unghiile decolorate, descuamate sau cu dungi și se lasă să acționeze.

Uleiul de cimbru poate încetini răspândirea ciupercii unghiei

Timolul este ingredientul activ din uleiul de cimbru, iar acest antioxidant pare să aibă și efecte antifungice. Nu numai că poate încetini răspândirea ciupercii unghiei, ci poate să și stimuleze regenerarea celulelor sănătoase. 3-4 picături de ulei de cimbru se amestecă într-o linguriță de ulei de jojoba sau de migdale dulci și apoi se masează ușor unghiile de la picioare de două ori pe zi.

Uleiul de oregano poate trata multe tulpini fungice

În timp ce acest ulei esențial este mai cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, pare, de asemenea, să fie eficient și împotriva infecțiilor fungice. Unele studii au arătat că gama variată de ingrediente active din uleiul de oregano pot contribui la tratarea unui număr mare de tulpini fungice care pot infecta unghiile de la picioare.

Pentru persoanele cu piele sensibilă, se recomandă amestecarea uleiului de oregano cu ulei de cocos înainte de utilizare ca tratament pentru ciuperca unghiei, iar persoanele care nu se știu sensibile pot aplica pur și simplu 3-4 picături de ulei de oregano pe unghiile de la picioare o dată pe zi, până când starea se îmbunătățește.

Atenție, deși practica folosirii uleiurilor esențiale ca tratament naturist pentru ciuperca unghiilor de la picioare este destul de veche și își poate dovedi eficiența, există o serie de efecte secundare potențiale ale folosirii uleiurilor esențiale.

În primul rând, aceste uleiuri sunt amestecuri chimice foarte concentrate, iar unele dintre ingredientele active pot cauza inflamații sau iritații ale pielii, în special la persoanele cu piele sensibilă. În al doilea rând, pot apărea reacții alergice, în special atunci când uleiurile sunt utilizate necorespunzător sau în exces.

Ciuperca unghiilor de la picioare poate părea o afecțiune relativ inofensivă, dar dacă este lăsată netratată, poate afecta permanent patul unghial, degetele de la picioare și chiar capacitatea de a merge. Dacă ai încercat să te tratezi cu uleiuri esențiale, dar nu observi îmbunătățiri în starea unghiilor, este indicat să ceri sfatul medicului pentru alte opțiuni de tratament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272