REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ce vitamine să iei după 40 de ani? De ce sunt recomandate

Ce vitamine să iei după 40 de ani? De ce sunt recomandate

A.F. 23 decembrie 2022 | 00:00 268

După vârsta de 40 de ani, rezervele de vitamine, proteine, hormoni și minerale se reduc considerabil. Acea fază a vieții vine în care ieșirea la băuturi cu colegii de muncă, o masă copioasă sau a lipsa unei diete sănătoase își are efectul!

Cu toate acestea, anumite minerale și vitamine după vârsta de 40 de ani sunt cheia pentru încetinirea îmbătrânirii organismului.

Mulți oameni nu știu că absența unor vitamine în alimentație după vârsta de 40 de ani este direct legată de disconfortul de zi cu zi.

Ce vitamine să luați după 40 de ani?

Acestea sunt vitaminele pe care fiecare femeie sau bărbat ar trebui să le introducă în alimentația zilnică de la vârsta de 40 de ani. Descoperă cum fiecare dintre ele îți influențează corpul!


Vitamina B12

Vitamina B12 este cea care îmbunătățește funcționarea creierului și a sângelui. În plus, este implicată în metabolismul alimentelor. După atingerea unei anumite vârste, organismul își pierde treptat capacitatea de a absorbi substanțele nutritive, deoarece nivelul acidului din stomac scade.

Tocmai din acest motiv, B12 este una dintre vitaminele de la 40 de ani care nu poate lipsi din alimentație. Este garanția că organismul tău poate asimila eficient restul de vitamine și minerale. Îl vei găsi în alimente precum scoici, ficat, drojdie de bere sau rinichi.

Calciu

Calciul este esențial pentru a vă menține oasele puternice. Mai exact, femeile încep să experimenteze o pierdere puternică de calciu progresiv de la vârsta de 40 de ani. Din acest motiv, ar trebui să vă întăriți aportul de calciu prin alimente precum broccoli, produse lactate, boabe de soia, varză sau migdale.

De asemenea, calciul ajută la protejarea dinților și la menținerea dinților sănătoși. În plus, previne unele boli mai frecvente începând cu vârsta de 40 de ani, precum osteoporoza.

Omega 3

Omega 3 a devenit unul dintre cele mai studiate componente din ultimii ani. S-a demonstrat că susține buna funcționare a inimii, îmbunătățește memoria și este perfect pentru menținerea unui ten neted!

Există unele alimente cu un conținut ridicat de omega 3, cum ar fi somonul, macroul, păstrăvul, avocado, nucile, semințele de in și uleiurile vegetale.

Vitamina D

Vitamina D îmbunătățește absorbția calciului pentru oase puternice și întărește sistemul imunitar. De asemenea, ajută la prevenirea depresiei sau a hipertensiunii arteriale. Lumina soarelui este o sursă excelentă de vitamina D, la fel ca și legumele cu frunze închise la culoare, cum ar fi spanacul, peștele gras și alimentele fortificate.

Potasiu

Printre mineralele și vitaminele de la vârsta de 40 de ani care nu pot lipsi din alimentația ta se numără, fără îndoială, potasiul. Acționează ca un analgezic pentru durerile musculare și durerile de cap. Dacă suferiți de migrene, este posibil să aveți deficit de potasiu în organism! În plus, previne constipația și deshidratarea.

Unele alimente care contribuie la îmbunătățirea nivelului de potasiu sunt fisticul, soia, fructele precum pepenele verde si bananele, cartofii, cacao sau cafeaua.

Magneziu

Magneziul este un mineral esențial care întărește mușchii și oasele, ajutându-vă să produceți antioxidanți și îmbunătățind digestia. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale, atât de importantă după vârsta de 40 de ani!

Veți găsi magneziu în avocado, fructe uscate și cereale integrale, cereale nerafinate, leguminoase și nuci, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272