REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce zic aleşii noştri despre introducerea impozitului progresiv. Video

Ce zic aleşii noştri despre introducerea impozitului progresiv. Video

Replica API 20 mai 2022 | 22:07 1946

PSD a anunțat luni, 16 mai, că intenționează introducerea unui impozit progresiv. Subiectul este unul destul de discutat în ultimele zile, având în vedere că PNL se opune acestei iniţiative. Reporterii Replica au vorbit cu Lucian Lungoci, deputat PSD, dar și cu Adriana Arghirescu, consilier local PNL, pentru a afla mai multe detalii despre impozitul progresiv, cine ar beneficia de pe urma acestuia, dar și cum afectează acest subiect actuala coaliție.

Este o măsură pentru salariații cu venituri mici

”Este o discuție pe masa coaliției, care trebuie să continue cu zona privată, cu salariații, cu antreprenorii. Deciziile se vor lua în urma acestor discuții, până la sfârșitul lunii iunie, pentru că nu se poate modifica nimic în timpul jocului, adică a unui exercițiu financiar, iar dacă vor fi modificări, vor fi pe următorul an. Aceste discuții nu trebuie să afecteze coaliția, este normal să apară diferențe de opinie, pentru că sunt două partide cu viziune diferite, însă eu cred că se va ajunge la o concluzie. Din punctul de vedere al PSD, această măsură este îndreptată către salariații cu venituri mai reduse, pentru că această zonă a populației trebuie să fie protejată, astfel încât să rămână cu mai mulți bani dintr-un salariu. Este o măsură pentru a compensa toate aceste pierderi, creșterea inflației și altele„ a declarat Lucian Lungoci, deputat PSD, pentru Replica.

Lucian Lungoci

Trebuie să ne concentrăm atenția față de cei care nu plătesc impozite

”Impozitul progresiv nu o să ducă la nici un fel de creștere de colectare a taxelor și impozitelor, pentru că raționamentul care se face, potrivit domnului Ciolacu, este faptul că atunci când câștigi mai mult, trebuie să plătești mai mult. Dar această filozofie există și la impozitul unic, în momentul în care câștigi mai mult, procentul respectiv este mai mare. Dintr-un alt punct de vedere, impozitul progresiv sau cel actual este colectat de la cei care îl plătesc în permanență. Noi ar trebui să ne concentrăm atenția față de cei care nu plătesc impozite și la gradul de colectare de către cei care eludează taxele si impozitele. Deocamdată se vorbește despre o optimizare a taxelor și impozitelor, probabil că am putea să le optimizăm. Eu cred că, coaliția, mai presus de dorința unuia sau altuia a luat o decizie corectă. Nu cred că există persoane care ar fi avantajate de acest impozit progresiv dar ar trebui să-i întrebăm pe inițiatori cum au gândit această avantajare. Logica este aceeași, în acest moment cel cu salariu mic plătește un impozit de 10%, adică la 2000 de lei plătește 200 de lei, iar cel cu 4000 de lei, plătește 400 de lei, deci eu nu văd nici o avantajare.„ a declarat Adriana Arghirescu, consilier local PNL, pentru Replica.

Adriana Arghirescu

Ce reprezintă impozitul progresiv

Sistemul de taxare progresivă presupune cote mici de taxare pentru veniturile mici și mai mari pentru veniturile mari. În acest moment, impozitul pe venit este de 10% în România. Unele categorii de angajați sunt scutite de impozit, precum IT-iștii, cercetătorii, constructorii și, mai nou, angajații din agricultură și industria alimentară. În total, aproximativ un milion de angajați din totalul de cinci milioane beneficiază de scutire.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot nu va mai ajunge????
0
0
ce raluca ce nu este adevarat? iti place poota a**a este realitatea si facei si sex oral de calitate , nu te mai ascunde toti de la regie stiu adevarul , iti dau un sfat incearca si cu miere de albine e mai buna .
0
0
Nu team uitat cat de animal esti dar atat poti sa scrii mizerii in ziar
0
0
raluca este experta in sex oral - mooie , cei de la birouri pot confirma cate de buna este raluca
0
0
daca bagati asta, nu va mai alege nimeni
2
0
taiati pensiile speciale ,verificati evaziunea fiscala de pe litoral confiscati averile ilicite ca degeaba ii hranim pe pesedei in puscarii si o sa fie bani la buget .Cu marirea inflatiei ,a taxelor si a preturilor nu rezolvati nimic .
1
0
cel mai mare bagabont de la regia de drumuri si este si t***n puturos
0
0
m****s c****u , imi este asa de dor de tine lungoci cand furam cu tine de la regie doamne ce vremuri erau si acum ma m dat cu zagon alt excroc ca sa imi tin postul . ce mai fac eu ma intrebati la regie? pai nimic eu m****s c****u stau degeaba toata ziua si ma plimb si iau bani degeaba .
0
0
Nnu au dreptate ca la 10% se plsteste mai mult pt cei cu salarii mai m**i va dau un exemplu un director cu sallariu mare cannd era impozitul proogresiv platea mult mai mult fata de atunci cand s a pus cota unica uitati va in urma cum se facea
0
0
Confiscarea averilor furate
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218