REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ce zic liderii opoziţiei despre „ofiţerul lui Băsescu”

Ce zic liderii opoziţiei despre „ofiţerul lui Băsescu”

Replica API 15 octombrie 2014 | 00:19 154

Reacţii la dezvăluirile despre Ponta

Reacţii la dezvăluirile despre Ponta

Victor Ponta

Episodul doi al „ofiţerului acoperit” a demarat, luni seară, prin dezvăluirile fulminante ale preşedintelui Traian Băsescu, privind persoana premierului Victor Ponta. Băsescu a făcut referire la o serie de documente care atestă activitatea conspirativă a lui Ponta, în cadrul SIE, în perioada 1997 - 2001, care ar încălca legea şi ar intra în contradicţie cu actualele ambiţii politice ale premierului.

Liderii locali ai opoziţiei au reacţionat la dezvăluirile de luni seară şi părerile sunt dintre cele mai interesante. Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, salută iniţiativa lui Băsescu, însă vede, pe alocuri, un demers „presărat” cu campanie electorală, dat fiind faptul că Băsescu o susţine la prezidenţiale pe Elena Udrea. „Ne aşteptam la această veste. N-a venit cu ceva neaşteptat. Acum, sigur, poziţiile fiecăruia. Nu ştiam care e momentul când va veni, dar, sigur, preşedintele încearcă să-i facă culoar doamnei Elena Udrea şi va mai veni cu tot felul de veşti care să-i netezească drumul spre turul doi, dar nu va reuşi, pentru că nu şi-a ales personajul potrivit, din păcate pentru dumnealui. Revenind la Ponta, în stilul în care ne-a obişnuit, va minţi mai departe şi va spune că nu este adevărat. Problema este pentru noi, ceilalţi, care privim cu groază dacă, Doamne fereşte, devine preşedinte. Cum să aibă România un asemenea preşedinte? Un om duplicitar, care are atâtea antecedente, care pun sub semnul întrebării calitatea de preşedinte al unui stat”, a declarat Dragomir, pentru „Replica”.

De partea cealaltă, liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru, este convins că nici vorbă de campanie, ci de interesul naţional, care l-ar fi determinat pe Băsescu să dezvăluie activitatea lui Ponta. „Eu cred că nu mai e o surpriză pentru nimeni. Din momentul în care s-a aflat de doi dintre candidaţi, ar mai fi unul, au fost ofiţeri acoperiţi, cu toţii ne-am dus imediat cu gândul la Victor Ponta, care n-a reuşit să ne convingă în perioada asta că n-ar fi el persoana suspectată. Preşedintele Băsescu, probabil încălcând legea, ne-a împărtăşit informaţiile pe care le avea, privind activitatea conspirativă a domnului Victor Ponta. Până la urmă, eu pot să apreciez că este o datorie de onoare. Consider că domnul Traian Băsescu a procedat corect. Cred că, înainte de toate, interesul naţional şi o informaţie care vizează caracterul şi activitatea şi deprinderile unuia dintre candidaţii cu şanse reale, au primat. A fost mai important pentru domnul Băsescu interesul naţional decât susţinerea unuia dintre preferaţii domniei sale. Acest lucru este susţinut şi de şansa a treia pe care doamna Udrea o are sau chiar a patra”, a declarat Chiru, pentru „Replica”.

Vehement în declaraţii, în stilul caracteristic, liderul formaţiunii locale a PMP, Claudiu-Iorga Palaz, a tunat şi a fulgerat la adresa lui Ponta. „Se confirmă încă o dată că acest PSD este un partid de pofticioşi şi de sifoane, de conserve. Pofticioşi, pentru că poftesc la toate doamnele, aţi văzut că sunt băgaţi în toate dosarele de prostituţie, şi sifoane - pentru că sunt băgaţi numai pe turnătorii, conserve, numai asta ştiu să facă. Cert este că s-au arătat documente, ceea ce confirmă acest lucru. Ce nu înţeleg eu, de ce Ponta nu are curajul să iasă şi s-o ia în piept, pe bărbăteşte?! Problema este pentru cine a lucrat Ponta. Ok, ok, ofiţer acoperit, ofiţer acoperit, dar cu cine a ţinut legătura? Asta ar fi interesant de ştiut. Probabil, în perioada următoare vom vedea. Ce să zic, o conservă nenorocită, un securist nenorocit. În perioada aia se racolau pentru aşa ceva, nu putem spune că erau profesionişti, cum sunt în ziua de astăzi. Te racola atunci, asta este, ce să facem?”, a precizat Palaz.

O poziţie mai diferită o regăsim la vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, care îndeamnă la calmarea spiritelor şi susţine că dezvăluirile lui Băsescu nu vor avea un impact foarte mare. „Sunt primul care am afirmat că ofiţerul acoperit este Victor Ponta, nu e nici o noutate pentru mine. (...) Ponta nu poate să ajungă preşedintele României, în condiţiile în care i-a minţit pe toţi românii”, a precizat Orban.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212