REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce zice Inspectoratul Școlar despre elevii depistaţi cu o temperatură ridicată

Ce zice Inspectoratul Școlar despre elevii depistaţi cu o temperatură ridicată

Replica API 26 mai 2020 | 09:52 1838

În cursul zilei de luni, 25 mai, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a aprobat prin ordin noul calendar de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat 2020. O problemă a fost ridicată în spaţiul public în aceste zile de elevi, dar şi de avocatul Poporului, Renate Weber, care a pus un semn de întrebare în privinţa elevilor care vor fi depistaţi cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius la intrarea în unitatea de învăţîmânt, în momentul susţinerii examenului de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat.

Pentru a lămuri acest aspect şi pentru a veni cu completări în acest sens, am luat legătura cu inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa (ISJ), Sorin Mihai.

Sorin Mihai: Elevii depistaţi cu coronavirus sau aflaţi în izolare la domiciliu vor susţine examenele din subiectele de rezervă

Până la sfârşitul acestei săptămâni, elevii vor ştii exact procedura specială pentru cei care sunt depistaţi cu o temperatură de peste 37,3.

“Se va face o procedură la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării care va cuprinde toate aceste situaţii. La Evaluarea Naţională ni s-a comunicat deja care va fi procedura. Urmează să fie deja comunicată şi cea pentru Bacalaureat. Elevii care sunt izolaţi la domiciliu sau sunt depistaţi pozitiv cu coronavirus vor putea susţine examenele din subiectele de rezervă. Asta se va întâmpla după susţinerea ultimei probe. Toate măsuri se vor preciza în nişte măsuri pe care le vom avea până la sfârşitul acestei săptămâni”, a precizat Sorin Mihai.

Sorin Mihai

Elevii să stea liniştiţi. Astfel de situaţii vor fi reglementate procedural

Inspectorul şcolar general, Sorin Mihai, a dorit să liniştească elevii care vor susţine examenele naţionale şi spune că nu vor fi probleme în acest sens. „Este o posibilitate pentru acei elevi care se află într-o situaţie specială. Dacă elevul va fi depistat cu peste 37,3 grade Celsius se va putea lua temperatura din nou. Se va relua procedura. Nu vom avea situaţii care să nu aibă o rezolvare. Nu va fi elevul pur şi simplu trimis acasă ca să piardă oportunitatea de a intra la un liceu sau facultate mai bună. Va fi o procedură specială pentru aceste situaţii. Trebuie să stea linistiţi elevii. Astfel de situaţii vor fi reglementate procedural. Trebuie să înţelegem că suntem într-o situaţie specială”, a mai specificat Sorin Mihai.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest slugoi prostanac si porumbita lui vor ramane o trista amintire dupa disparitia cosmarului monica anisie. un prostovan cu aere de donjuan expirat.
0
0
Solutie absolut incorecta. Subiectele trebuie sa fie aceleasi. Dar m-am convins ca nu poti avea nicio pretentie de la Joianis, Lucovid si gasca lor.
2
1
vasileee!! asta a adus pensionarii in isj! vezi pe sarbu de la pnl asa ca las-o mai moale cu felicitarile
3
0
Felicitari, Generale! Sa fii mana de fier in ISJ daca vrei sa fie bine! Si scapa repede de tinichelele care nu pot comunica cu profesorii sau de cele ce cred ca vor iesi la pensie de acolo!
3
1
Sa ia legatura cu dna Codreanu ca-i ia frigurile imediat.
5
0
elevii stau foarte linistiti in grupuri de 10-15 insi si inse pe strazi
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108