REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, încălzirea unui apartament de 39 mp, la Mangalia

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, încălzirea unui apartament de 39 mp, la Mangalia

Mirela PASCAL 24 ianuarie 2023 | 00:00 7300

În timp ce toate orașele din țară au mărit subvenția pentru căldură, la Mangalia a fost eliminată, în vara anului trecut,  astfel că facturile pentru luna decembrie au venit între 1.000-2.400 de lei pentru un apartament cu 2 camere. Întreținerea totală pentru un apartament de 2 camere a urcat la 3.100 de lei/lună. Ceea ce înseamnă foarte mult, mai ales pentru persoanele vulnerabile, care trăiesc cu mult mai puțini bani pe lună față de cât au de plătit la întreținere. Răpuși de costurile astronomice la căldură, n-ar fi exclus ca oamenii să iasă în stradă... asta în timp ce șefii de la Termoficare se lăfăie în salarii de lux.

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, incalzirea unui apartament de 39 mp, la Mangalia

Printr-o hotărâre de Consiliu Local din iulie 2022, consilierii liberali de la Mangalia au votat eliminarea subvenției la căldură, deși aleșii din coaliției au propus acordarea subvenției, ca în fiecare an. Consilierii locali de la PNL au votat pentru eliminarea subvenției pentru prețul gigacaloriei.

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, incalzirea unui apartament de 39 mp, la Mangalia

procesul verbal al ședinței din 18 iulie 2022

Tot în iulie 2022, s-a votat și tariful gigacaloriei pentru iarna 2022-2023. Astfel, prețul gigacaloriei, la Mangalia, este de 798,27 lei + TVA de 5%, adică un total de 838 de lei. Așa se facă că astăzi, mangalioții au ajuns să plătească întreținerea unui apartament cu 2 camere peste 3000 de lei. Cu mult față de cât își pot permite unii dintre ei.

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, incalzirea unui apartament de 39 mp, la Mangaliahotărârea din 18 iulie 2022

Peste 2000 de lei căldura, pe luna decembrie

Alți mangalioți au plătit căldura 2.365 lei pentru un apartament cu 2 camere, de 39 mp sau 1698 lei pe decembrie, pentru un apartament cu două camere, de 38 mp.

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, incalzirea unui apartament de 39 mp, la Mangalia

factura la intreținere, apartament, căldura...peste 23000 de lei

”Eu sunt racordat la sistemul centralizat, am gigacalorimetru individual la un apartament de 3 camere și, din motive obiective, am consumat o gigacalorie în decembrie. De ce eu am plătit 900 de lei, iar locuitorii altui oraș din țară au plătit 190 de lei. Nu suntem în aceeași țară, nu ar trebui să se aplice legea la fel?”, se întreabă un mangaliot. ”Dacă plângem pe la colțuri, degeaba. Trebuie proteste, să iasă lumea în stradă, dacă nu, vor continua să ne jefuiască, să-și facă salarii nesimțite, iar noi să trăim cu supărarea și buzunarele golite de niște nesătui”, a spus un altul.

Șefii Goldterm Mangalia, salarii de lux

După situația dramatică din iarna 2011-2012, când locuitorii orașului au fost lipsiți de căldura și apă caldă, serviciul de termoficare a revenit sub tutela municipalității, care a decis înființarea Goldterm, al cărei acționar unic este Consiliul Local Mangalia. 

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, incalzirea unui apartament de 39 mp, la MangaliaDoru Colgiu, sursa fot: mangalianews.ro

Administratorii Goldterm sunt Colgiu Dorinel, care este și directorul general, Crăciunescu Constantin, Bodnăraș Emil, Badea Aurel, Georgescu Dan Lucian, acesta din urmă fiind și președintele Consiliului de Administrație, iar Bodnăraș vicepreședinte.

Ce zici, Radule?! Peste 2000 de lei, incalzirea unui apartament de 39 mp, la MangaliaDan Georgescu

Doru Colgiu, mâna dreaptă a lui Cristian Radu, a fost remunerat, în perioada ianuarie-martie 2022, cu 13.800 lei brut, iar începând cu aprilie 2022 salariul este de 15.450 lei pe lună.  Directorul economic, Cornelia Ursescu, are 9000 de lei pe lună, iar directorul adjunct, Codruț Aldea,  9.600 de lei. Anul trecut, Goldterm a avut cifra de afaceri de 20.986.281 lei, fără profit și datorii de peste 11.818.738 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati si indemnizatiile ce sunt diferite de salarii - cumulat, sumele ce le-ati inaintat ca le-ar lua lunar sunt duble.
0
0
VOTAT 19 din 19, fara abtineri, fara impotriva. Ozzy nota 4 stai jos. Ori erai acolo ori te-ai facut ca ai treaba. Bla, bla, bla. Nu tin astea la cei care stiu sa citeasca.
0
2
S-a trecut de la gaz la pacura, pe motiv ca ar fi mai ieftin. Pacura a venit pe factura de CLU, de la firma col. Buduru, cel implicat in Țigarete 2 si alte mari scandaluri. Nici nu are licenta pentru CLU, Mangalia a ars in centrale deseuri petroliere. Radu Cristian a platit 4 milioane euro intr-o iarna, iar gazul ne costa 2 milioane euro. Si am avut cerul n***u, caldura mai deloc, centrale mai mult in reparatii. Cum a desfiintat ADPP si SPAS, institutii prin care a sifonat milioane de euro, acum urmareste debransari sa ucida sistemul centralizat prin care a sifonat zeci de milioane euro. Din 11.000 abonati, mai sunt 5.500.
3
2
Ce fata de MASCARICI are.
1
0
maimutzoilor demla primaria mangalia,bahmutul arata mai bine pe strada principala decitmangalia.priviti jaful facut de polaris,deabia au crescut doua crengute de anul trecut ca ati taiat toti teii,mirletzi crescuti de mame analfabete ttiganci!
2
2
Exagerati si incercati sa prostiti lumea. Sa va dau eu un exemplu? O casuta din mangalia de 60 mp a consumat pe luna decembrie fix 75 mc de gaz cu o temperatura de 21-22 g c in medie... Deci facutura va fi undeva la 300 lei. Poate ne faceti si noua niste calcule la apartamentul ala mic de care va legati voi tare in articol sa dea rau la primarie si primar.... Mai terminati cu noroiul asta care-l aruncati inutil in politica. Tiate articolele astea sunt manevre disperate, indiferent ca vin de la carciumarul vostru deja vedeta sau mai stiu eu ce ecologist. Concluzia : Invatati dragi locatari de la bloc sa va puneti gigacalorimetre si faceti economie, izolati-va apartamentele si nu mai stati cu geamurile deschise...... Puneti-va un robinet pe calorifer ca, chiar daca sunteti pausal tot trebuie platite gkaloriile alea de cineva.
3
10
V ati vandut pe un tort si un milion.Sa l pupati in fund pe Radu si pe Alinuța Dan,amanta cu salariu de 170 milionae pe lună.Hai si votați prostovanilor.Sa vedeti facturi cand scade sub 0 grade.O sa vă trimite ti femeile la produs sa aveti bani de intretinere in timp ce piticul isi face si el doar 3 blocuri in statiuni.
6
2
universitarul bodnaras deabia leaga doua vorbe.daca.l pui sa faca o adunare,mai bine il injuri de mama.astia.s consilierii mangaliei,circiumari si hotelieri barbugii si analfabeti!
6
0
stai pe rozelor,ai bani,plateste! sa.i vad pe prostaniicare si.au facut policlinici de case ce bani o sa plateasca.de fapt casele sint goale,le.au facut ca aveau terenul mocangeala de la iorgus vecinul.
6
1
Ba radu,ba incultule,tu di prostanii de circiumari consiglieri,cr p mmatii yi.au facut copacii si iarba ba bouarr? Ati distrus mangalia,gara e o muzrrie,la olimp e un mare vimp dr pjatra in locul padurii,blocuti ptr pprosti care vor fi goale. Ba radule,toata mangalua si statiunile arata ca o curte de ttigani,cimentata ,prafuita,murdara.bboule
9
1
Articolul a fost servit si copiat intocmai de acest ziar.Un anume Ozzy scria acum cateva zile fix ce scrieti voi acum.Concluzia e simpla cineva va dicteaza si voi postati intocmai.De ce faceti asta si cu ce pret asta trebuie sa se intrebe oamenii
8
9
Mangalia e un model de urmat!Cu bani putini Radu a facut un oras prapadit sa arate extrem de cochet.Aceste articole constant impotriva lui nu mai pot pacali decat gasca de hateri din jurul unor p******e de politicieni care ii vor locul.
6
13
Votați Radu în continuare și va fi și mai bine!
5
1
Pe piticul de Cristi Radu il stiu de cand era simplu comisar la Garda, venea in control inopinant, nu gasea nereguli , dar spunea ca trebuie sa dea amenda, ca daca nu, or sa vina alte controale in sapt urmatoare! Si strigarea era : 10 cu 10 la buzunar ! Un nenorocit ! Mare !
8
1
STRANGETI SEMNATURI PTR DEMITEREA PRIMARULUI!
10
0
3100 lei ap cu 2 camere. adica 3100 lei ar fi 800mc gaz. pai ca o centrala sa arda 800mc pe luna ar trebui sa am 60 de grade in apartament !!!
6
1
Votati Radu in continuare...cred ca in Mangalia este cel mai mare pret la caldura din Romania
5
1
Mangalia cu preturi in piete mult mai mari decat in Bucuresti,cu pretul utilitatilor la fel,cu salarii ca in statele africane esuate,cu nesiguranta de a merge pe strazi,cu imputenie pe strazi,cu lipsa de sperante in ceva mai bun. Ceva amintiri pozitive si basta. Daca nu era marea si flinticul de plaja inca liber,Mangalia ar fi fost evitata total de oameni. Oricum nu e de trait aici. Multi au plecat deja,multi isi cauta unde sa plece.
8
2
Interesant că cetățeanul reclamangiu stă în tricou deci e încălzit bine în casă , asta pe banii celor care nu sunt racordați la sistem și le plătesc subvențiile. Asta e nenică democrația, plătești sau îți pui centrală, dacă motorina e 8 lei normal că totul s-a scumpit , plus că putorile mai au și subvenție că nu muncesc fată copii pe banii statului adică ai noștri și noi le plătim căldura.
5
8
Eu sunt unul dintre acei racordați, fără subvenție care pe lunile Noiembrie și Decembrie 2022 am primit acele facturi de neimaginat (pe Noemb=1400 lei și pe Dec 2400 lei) doar încălzirea... Dacă pe cei fără venituri îi susține de la bugetul local cu 85%din valoare facturii, pe cei cu serviciu îi jupuiți de vii,pe lângă încălzire mai sunt atâtea utilități și facturi de plată... Apa potabilă :metrul cub 7, 78 lei iar canal 6 lei,adică la preț de motorină, poate o rafinează și pe asta...Rușine să vă fie minții bolnave care ați hotărât aceste măsuri diabolice... r*mânia are cea mai mare resursă naturală de apă, nici în deșert nu ajunge la acest preț... Nu mai avem organisme de control și protecție pt respectare drepturilor omului în acestă țară... Corupția, hoția și nelegiuirea sunt la loc de cinste...Cu părere de rău acestă țară are o direcție total greșită...
16
2
Votați Raducu
1
1
Nu vedeti ce fata de fost la Garda Financiara, despre care toti stiau cu ce se ocupa. Mai nou ANTIFRAUDA cu aceleasi metehne. Face parte din noii haiduci ai Romaniei, ia de la saraci sa dea la bogati , impreuna cu monstruoasa coalitie care a functionat tot timpul PNL, PSD si UDMR cea neconstitutionala, dar pe care toti se fac, ca ploua , ca nu este partid politic. Unde dracu este mama ei de CONSTITUTIE. Asa tara , asa haiduci de moda noua. Traiasca Voda Lapusneanu, cu celebra replica "p****i da multi!!", dar eu continui ca si reciproca este valabila multi ce se pot destepta.
5
0
Au primit ordine de afara ca lumea sa renunțe la proprietățile lor, in Romania sunt cei mai mulți proprietari și asta deranjează.
6
1
Bravo, aveți grijă la alegerile viitoare, alegeți tot PNL-ul pentru a avea continuitate în realizările lor. f**u-le gurița mami lor
13
0
Mare dreptate ai IONUT,numai lepre sunt la conducere in frunte cu"'profesorul universitar" Bodnaras,o NULITATE,fost ospatar.Trebuie iesit peste ei ca JEGUL asta de primar,nea tinut pe loc,avand prioritare la FURACIUNI.
16
0
Important ar fi sa ne unim cu cei care ne ajuta sa ne rezolvam problemele iar la votare sa fim mai cerebrali ,sa alegem bine cine e gospodar si vrea binele comunitatii .De oportunisti e plina lumea .
17
0
Gata i a ajuns 3 mandate. Energia tb sponsorizată de la sursa iar prețul gazului este plafonat. Asta a făcut cum l adus capul să plătească gașca din administrația termoficării pe spatele cetățenilor. Prețul corect al giga era cel plafonat deci de anul trecut. Sa l izolam pe primar la Vila lac Siutghiol cu interdicție de a trece de borcanul de la Cumpăna. Facturile juma juma din milioanele lui spaguite
19
1
Ia uite e și lepra de Bodnaras băgat. Consilierii PNL ținuți mi te în special, ei si alții mana în mana, dar înainte de toate degeaba stam pe Facebook și scriem comentarii, întrat peste ei nu sa ne resemnam. E incredibil cum nu avem un lider din comunitate, nu înregimentat politic, cu coloana vertebrala și care sa ne adune pe toți. Cei ca Ozzy, cei de la usr, vânează capital politic și dacă ieșim în strada vin ei si spun apoi ca au rezolvat pentru a mai cerși niște voturi. Am ajuns sa ne fie frica și somnul rațiunii sa nască monștri. Chemat și mass media de la centru, dar nu cea aservita PNL , și împreună miting și peste ei. Dar și pensionarii sunt de vina. S au vândut ptr un transport gratuit și niște ajutoare. Nu se gândesc la copiii lor și la nepoți. Păcat ca nu suntem uniți nici în vremuri grele. Atunci se vede caracterul și unitatea un popor. Ca și la spital cu băiatul ce a murit. Facem, dregem, dam jos amanta lui Radu fără pregătire, și s a fasait totul.
21
0
Din pacate ,cei care sunt la butoane si decid pretul apei si pretul giga profita de ignoranta si delasarea noastra .Dragi romani ,mai ales cei care scrieti sub anonimat ,cu un vocabular execrabil , sa stiti ca asta nu serveste la nimic , decat sa fiti catalogati drept niste personaje rautacioase ,instigatoare la ura fara rezultate pozitive .Nimeni nu ia in calcul un text vulgar si rautacios . Propuneti solutii constructive in interesul comunitatii .Am aflat ,ca centralele termice din Mangalia nu pot fi programate in functie de temperatura exterioara dar ,blocurile chiar si scarile ,au gigacalorimetre care se pot opri sau modera noaptea, cand este cald afara .Aceasta informatie o au presedintii de asociatie si ar trebui sa fi luat masuri .Ce interese au avut presedintii si administrratorii de asociatii din Mangalia sa avem facturi atat de costisitoare ? Astept propuneri constructive .
15
0
SINGURA SANSA SA SCAPAM DE EL : TREBUIE SA IESIM IN STRADA SI IMPUSCAT CA PE CEAUSESCU . EL SE LAUDA CA IL SUSTINE JUSTITIA ARE PROCURORII LA MANA !
25
1
Asa va trebuie,mai mare giga …. Doar voi pensionarii p**i, ati votat aceste aceasta creatura R C!! Peste doi ani pe scarile primariei, covor roșu sa i puneti!! Atentie, vor urma zile mai grele cu acest mascarici. Deci? Votati l in continuare!!! p****i mai sunteti doamne!!!
20
2
ce huliti erau fanii lui psd, acum vedeti cu ochii vostri, sper ca nu aveti memoria scurta, ambele partide sunt ciume
21
1
Așa va trebuie sclavilor, Radu ați vrut Radu aveți, mă doare in p că stau la casa și am centrala și plătesc 200 nu 2000
23
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218