REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia intră în linie dreaptă

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia intră în linie dreaptă

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:00 1007

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia a intrat miercuri în linie dreaptă, cu prezentarea în cursa pentru Leul de Aur, ce va fi decernat sâmbătă, a două noi filme - "Wife of a Spy", o dramă japoneză de spionaj şi o ecranizare a celebrei piese de teatru "Le sorelle Macaluso", relatează EFE, citată de Agerpres.

"Wife of a Spy", în regia lui Korosawa Kiyoshi, este un film a cărui acţiune se petrece în oraşul nipon Kobe în ajunul declanşării celui de-al Doilea Război Mondial, în mijlocul tensiunilor între naţiuni şi al resentimentelor populaţiei.

Personajul Yusaku Fukuhara (Issey Takahashi) simte că lucrurile se vor schimba dintr-un moment în altul şi se hotărăşte să plece într-o misterioasă călătorie de afaceri în Manciuria. În această disputată regiune continentală, el va afla un secret care ar putea zdruncina Imperiul nipon. Dispus să facă totul public la întoarcere, el va înfrunta gelozia soţiei sale şi hărţuielile unui militar.

"Mi s-a părut interesant să văd care este situaţia unui individ în mijlocul unei societăţi implicate în război", a declarat regizorul într-o videoconferinţă, având în vedere că nu a putut fi prezent la festival din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Cel de-al doilea film prezentat miercuri în concurs a fost "Le sorelle Macaluso", adaptarea cinematografică a unei piese de mare succes în Italia şi care s-a jucat pe scenele teatrelor din întreaga lume.

Antonella, Maria, Lia, Katia şi Pinuccia sunt cinci surori care trăiesc fericite fără părinţi într-o casă de la malul mării siciliene, până când un eveniment tragic le schimbă cursul vieţii. Regizoarea filmului, Emma Dante, prezintă copilăria, maturitatea şi senectutea acestei familii, scăldată de razele soarelui, sau umbrită uneori de avatarurile cu care se confruntă cele cinci surori.

Spre deosebire de piesa de teatru, unde interacţiunile între surori se petrec pe o scenă aproape goală, în film regizoarea a decis să plaseze protagonistele într-o casă, locuită însă de fantomele trecutului şi de amintiri. Deasupra casei se află un columbar, ce reprezintă pentru cele cinci copile un cuib sigur, la care se vor putea întoarce oricând doresc.

Cu această a opta zi a festivalului, Mostra intră în linie dreaptă aşteptând să afle care dintre cele 18 lungmetraje prezentate în concurs va primi sâmbătă Leul de Aur.

Mai sunt de prezentat încă patru filme, printre care şi noul lungmetraj al regizorului mexican Michel Franco, "Nuevo Orden".

Este foarte aşteptată şi premiera filmului "Nomadland", ce prezintă povestea unei femei ruinate de criza financiară, cu Frances McDormand în rolul principal, şi care va încheia cea de-a 77-a ediţie a festivalului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212