REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CEASURILE STRADALE nu vor fi REPARATE curând, din cauza PANDEMIEI

CEASURILE STRADALE nu vor fi REPARATE curând, din cauza PANDEMIEI

Replica API 23 februarie 2021 | 13:32 1939

De ani de zile, ceasurile stradale digitale din Constanţa nu mai funcţionează, iar cetăţenii se întreabă care mai este soarta acestora. Un astfel de caz este reprezentat de ceasul stradal situat la intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu bulevardul Tomis, zona Dacia, care este defect de câţiva ani buni. Ei bine, aceste „monumente” mai au de aşteptat până ce vor funcţiona din nou şi asta pentru că autortăţile locale nu dispun de fondurile necesare lucrărilor de reparaţii.

Peste 1 milion de lei, băgaţi în ceasurile stradale

În anul 2008, pe când Radu Mazăre era încă la cârma oraşului, Primăria a plătit peste 1 milion de lei pentru a achiziţiona 46 de ceasuri stradale digitale. Cu toate că suma investită a fost uriaşă, ceasurile nu au avut o viaţă prea lungă. Spre exemplu, „monumentul” cu ceas de la Dacia zace stricat de ani de zile. „Acest ceas poate fi considerat deja un simbol al zonei, cu toate că nu mai funcţionează de mult timp. Ne-am dori ca Primăria să-l repare, nu pentru că am avea nevoie urgentă de un astfel de ceas, ci pentru că tot s-au investit nişte bani aici. E păcat că se duc pe apa sâmbetei. Dacă tot îl avem aici, în zonă, ar trebui să îl facă funcţional”, a precizat un cetăţean pentru Replica.

În prezent, nu sunt fonduri pentru reparaţii

Amintim că în anul 2019 ceasurile stradale au fost propuse pentru reparaţii, însă lucrările nu au mai avut loc. “Acum câţiva ani a fost efectuată o experiză tehnică şi specialiştii au recomandat reparaţii capitale, dar care costă foarte mult. Anul trecut au fost alocaţi bani pentru lucrările de reparaţii, dar fondurile au fost retrase şi redirecţionate pentru lupta împotriva pandemiei. Multe lucrări au fost oprite atunci. Situaţia stă la fel şi anul acesta. Mulţi bani din buget sunt direcţionaţi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, deci nici anul acesta nu dispunem de fonduri pentru reparaţii”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Semafoare cu inimioare, dar pentru cele cu temporizare nu sunt bani, sau nu se vrea. Confort urban hotaraste?
0
0
Primaria si imbecilii din ea nu au timp si bani pentru ceasuri si cronometre la semafoare!!! Pentru imbecilitati gen inimioare la semoafoare, mozaicuri la trecerile de pietoni si alte tampenii sunt resurse!
2
0
gasesti ceasuri stradale de toate formele si ledurile pe aliexpress la niste preturi infime dar nu da nimeni spaga si parandarat .
4
0
Da cat mortii lui poate sa coste un cacat de panou digital cu informatii calitate aer, ceas etc... Bine ca e plin orasul de stalpisori si alte cacaturi
8
0
Nici nu trebuie.Cine plateste prostiile alea inutile,clanul mazare sau cum???
2
3
Al draqu primar , se agata de orice scuza numai sa nu faca nimic....de cand este primar stie doar sa se planga , si sa strice !
6
3
va aducem la cunostinta ca tot ce se va face pentru acest oras va fi in interesul lui comanescu care a contribuit la campania electorala a actualului primar si in folosul urateniei pamantului - muierea de care fug toti barbatii , ovanezian - vezi asfaltarea strazii unde are vila. urmeaza si asfaltarea unde are terenurile obtinute de la mascariciul dereglat psihic mazare.
6
2
Domnu primar, mai termina drakului cu machidonii din primarie, lai trimis pe Teo Hira in piete, la branzarii lui, la oligofrenii lui, sa le iau rasa in pula de fomalai
7
0
Tic tac. Tic tac. Votam
7
2
care esti tu la primarie. Pune mana si repara ceasurile ca te faci de rusine nebunule care esti.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102