REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cei care FUMEAZĂ în LOCALURI sunt și ei AMENDAȚI

Cei care FUMEAZĂ în LOCALURI sunt și ei AMENDAȚI

Replica API 26 februarie 2021 | 22:50 2245

Interzicerea fumatului în spaţii închise este o lege care a stârnit multe controverse de-a lungul timpului. Din ce în ce mai mulţi constănţeni se plâng de faptul că au fost amendaţi de Poliţia Locală, cu toate că aveau acordul reprezentanţilor localului să fumeze în acel loc, aşa zisul spaţiu pentru fumători. Ei bine, trebuie să precizăm că fumatul în acele locuri este un risc asumat pentru clienţi, în special când locul pentru fumat nu este foarte bine definit, pasibil pentru amendă fiind atât clientul cât şi localul.

Am primit amendă 100 de lei pentru fumat în spaţii închise

„Am fost la un restaurant care are şi acoperiş retractabil şi am întrebat dacă se poate fuma. Deoarece am primit acordul managerului am considerat că pot fuma liniştit. Cu toate acestea, după o perioadă de timp, o patrulă a poliţiei locale m-a amendat cu 100 de lei şi pe mine dar şi localul pentru că am fumat în spaţii închise. Din câte am înteles, localul trebuia să deschidă nu ştiu ce trapă în aşa fel încât locul unde eram să devină eligibil pentru fumat. Nu mi se pare normal să fiu şi eu amendat cu toate că primisem de la cei din local toate asigurările că este ok să fumez.” a declarat pentru cotidianul Replica de Constanţa un tânăr proaspăt amendat. Cazul acesta nu este unul singular, foarte mulți constățeni semnalându-ne pățanii de acest fel, în care, după părerea lor, localurile ar trebui trase la răspundere.

Ce prevede legea 15/2016

Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezentele prevederi fac excepție celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță. Spațiile care au închideri laterale sau/ și acoperiș retractabile adică structuri care se pot plia, ridica, deschide, deplasa, porni etc. astfel încât să formeze temporar pereți/ acoperiș, vor fi considerate: spații deschise atunci când structura este complet pliată/ ridicată etc. astfel încât peretele/ acoperișul nu este deloc vizibil; spații închise atunci când structura este deschisă/ coborâtă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost amendat cu o suta,,,si pana acum cum a fost ?,,
1
0
Mergeti la DOORS CLUB, in spatele bcr gara.Este incredibil ce se intampla acolo cu fumatul Amendati cu 20000 ron merita jegosii de acolo.
3
1
Legea e pentru altii, ca in sediul politiei locale din str. Amzacea se fumeaza pe rupte, fara nici o jena.
2
1
Sunt chitac si sunt prost , va multumesc pentru spagile care mi le dadeati in Academie 100 de euro examenul
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218