REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cel mai bun mic dejun pentru cei care suferă de diabet și fiere leneșă

Cel mai bun mic dejun pentru cei care suferă de diabet și fiere leneșă

A.F. 14 martie 2024 | 00:00 215

Micul dejun este adesea numit „cea mai importantă masă a zilei” și este pe bună dreptate. Acesta reface glucoza, crește nivelul de energie și furnizează nutrienți importanți necesari pentru buna funcționare a organismului.

Cel mai bun mic dejun pentru cei care sufera de diabet si fiere lenesa

Dar, în funcție de starea de sănătate, fiecare persoană ar trebui să aibă micul dejun ideal. Potrivit nutriționistului rus Dr. Inna Dubrovina, nu există o formulă unică pentru un mic dejun ideal pentru toată lumea și explică cum să începeți ziua corect, în funcție de caracteristicile individuale ale corpului dumneavoastră, de problemele și condițiile de sănătate.

Cel mai bun mic dejun pentru cei care suferă de diabet și fiere bolnavă

Atunci când există exces de greutate, există întotdeauna o problemă cu metabolismul afectat al carbohidraților, iar principala sarcină va fi stabilizarea nivelului de glucoză și insulină din sânge. În acest caz, este mai bine să luați un mic dejun cu proteine-grăsimi cu multe fibre (legume). De exemplu, omletă și salată verde.

Mic dejun pentru balonare

Umflarea este o problemă cu drenajul limfatic. Aici este important să eliminați laptele și toate produsele lactate (inclusiv brânza de vaci și brânza de vaci), deoarece această categorie de produse stimulează formarea de mucus în organism.

Zahărul favorizează, de asemenea, balonarea. Cu această problemă, micul dejun nu ar trebui să fie dulce în niciun caz. Un terci pe bază de apă cu unt, salată de legume și o proteină ușoară, cum ar fi peștele alb, este ideal.

Mic dejun pentru stază biliară

Cu stagnarea bilei, este important să mâncați de 3-4 ori pe zi pentru a stimula în mod regulat eliberarea bilei și a preveni stagnarea acesteia. Vezica biliară se contractă și eliberează bila în mod corespunzător pentru alimentele grase. Ar trebui să existe grăsimi la fiecare masă (mai ales în cazul problemelor pancreatice).

Amăreala stimulează, de asemenea, bila. Micul dejun coleretic ideal este o omletă (sau alte proteine), niște cereale și o salată de rucola sau alte ierburi amare asezonate cu unt.

Cel mai bun mic dejun pentru alte boli

În cazul bolilor autoimune, este necesar să se urmeze un protocol alimentar autoimunitar, la baza căruia stă o cantitate mare de legume și zarzavaturi, la care se adaugă carnea, peștele și fructele de mare.

Laptele, semințele, nucile, dulciurile sunt strict interzise. Micul dejun în bolile autoimune ar trebui să fie proteic-gras, cu multe legume și zarzavaturi proaspete. Poate fi vorba de omletă sau o bucată de pește/carne la grătar, plus o salată proaspătă. Este important să se aleagă pe cât posibil produse organice.

În cazul oboselii cronice, ar trebui să luați micul dejun în prima oră după ce vă treziți pentru a reduce imediat cortizolul cu ajutorul produselor potrivite. Micul dejun ar trebui să includă terci (hrișcă, orez, mei, fulgi de ovăz integral etc.) asezonat cu unt, plus proteine ușoare (ouă, carne albă, pește, fructe de mare) și legume.

Nu uitați că este extrem de important ca glandele suprarenale (organele care sintetizează hormonii de stres) să primească carbohidrați complecși, altfel se vor epuiza. Prin urmare, într-o perioadă de stres, nu vă supuneți organismul la înfometare.

Pentru sănătatea vaselor de sânge, este important să obțineți suficiente vitamine B, C și proteine, deoarece vasele de sânge sunt țesut conjunctiv, iar proteinele sunt necesare pentru rezistența și tonusul lor, potrivit actualno.com.

Terciul ca sursă de vitamine B, proteinele (ouă, fructe de mare, pește alb) stropite cu suc de lămâie pentru o mai bună absorbție, salata verde și fructele de pădure, care sunt bogate în vitamina C, sunt o opțiune utilă pentru micul dejun în cazul problemelor cu sistemul cardiovascular, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272