REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cel mai gălăgios acţionar al Oil Terminal cere renunţarea la toate procesele în care a dat în judecată compania

Cel mai gălăgios acţionar al Oil Terminal cere renunţarea la toate procesele în care a dat în judecată compania

Replica API 11 aprilie 2018 | 22:10 255

După ani de hărţuire prin instanţe,

După ani de hărţuire prin instanţe,

Broadhurst Investments Limited, off-shore-ul care deţinea la un moment dat 7,3% din Oil Terminal SA, a cerut companiei de stat constănţene renunţarea, de comun acord, la toate procesele în care sunt implicate cele două părţi. Solicitarea vine din partea celui mai activ acţionar al Oil Terminal, care a contestat de-a lungul timpului toate deciziile acţionarului majoritar şi a creat mai mutle scandaluri publice legate de managementul companiei.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 25/26 aprilie are pe ordinea de zi şi cererea acţionarului minoritar Broadhurst Inv Ltd privind renunţarea la toate procesele din instanţe dintre cele două părţi. “Se ia act de solicitarea acţionarului Broadhurst Inv Ltd de renunţarea de comun acord la litigiile existente spre soluţionare pe rolul instanţelor de judecată şi se dispune informarea AGA asupra acestei solicitări”- sună decizia Consiliului de Administraţie de pe ordinea de zi a AGA. “Se dispune conducerii executive să solicite acţionarului Broadhurst Inv Ltd motivarea în scris a propunerii de reunnţare de comun acord la litigiile existente între părţi”, se mai arată în decizia CA.

Care este miza

Cine are curiozitatea să consulte litigiile între părţi, va observa că, de fapt, miza solicitării Broahurst o reprezintă dosarul 2184/118/2016 prin care Oil Terminal, în calitate de reclamant, solicită încetarea abuzului de minoritate şi plata unor daune. În plus, în acest dosar este este depusă şi o cerere de intervenţie accesorie de către Ministerul Energiei. Până în prezent, termenele ce au trecut au reprezentar doar tertipuri de tergiversare ale acţionarului Broadhurst, care a solicitat citare în Cipru şi trimiterea documentelor traduse.

Avand în vedere că următorul termen se apropie (10.05.2018), este de înţeles graba ciprioţilor de a renunţa amiabil la litigii, ştiind că risca plata daunelor solicitate de Oil Terminal, aşa cum s-a întâmplat în data de 08.02.2018 când instanţa a dispus în dosarul 5281/118/2016 ca Broadhurst să achite către Oil Terminal suma de 16.286 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cel mai mare acţionar străin din România

Reamintim că Broadhurst Inv Ltd, fondul de investiţii controlat de la Bucureşti de omul de afaceri Andrei Siminel, s-a aflat într-un război perpetuu cu Oil Terminal, fiind acuzat chiar de subminarea societăţii de stat de interes strategic. Pe rolul instanţelor există câteva zeci de procese în care Broadhurst a dat în judecată Oil Terminal, contestând toate deciziile importante ale acţionarului majoritar, de la numirea de administrator, până la majorarea capitalului social.

Asta în condiţiile în care Curtea de Conturi a constatat că reprezentantul Broadhurst a încasat ilegal indemnizaţiile de administrator, întrucât nu se prezenta la şedinţele consiliului. Acum, după ce Broadhurst a renunţat la aproape toate acţiunile sale (trecute către misteriosul acţionar de 95 de ani Sebastian Valentin Dumitrescu), cere şi încheierea proceselor din instanţă, considerând că nu mai sens să cheltuie bani pe avocaţi.

Broadhurst este cel mai mare acţionar străin din România, cu aproape 60 de companii în portofoliu, în toate domeniile importante ale economiei. Printre firmele în care Broadhurst deţine acţiuni se află nume mari precum Vel Pitar, Romarta, Electroaparataj, Cocor Bucureşti, Turbomecanica, Antibiotice SA etc.

Rocsana CRISTEA, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E semn rau , ca se retrage asta din procese si altele , ascultati la mine ce va spun !
1
0
OIL TERMINAL o adunatura de jeguri umane,o buba cu puroi a tarii,unde numai cu nepotisme se intra,nepotisme si familii intregi care lucreaza de la maimuta incoace de la al cu barba sura pan la ala cu tata-n gura,in care nu se investeste ci se merge doar pe castig si care sper ca se va alege praful de ea
2
1
"Omul de afaceri" Andrei Siminel stiti numai sa luati bani. Faceti investitii si reduceti emisiile de gaze cu miros puternic de petrol. Imbolnaviti cetatenii Constantei. Agentia de mediu Constanta va protejeaza si nu va da amenzile pe care le meritati.
1
0
Ce fond de investitii din Cipru? Sunt securistii nostri aia vechi care au folosit banii tarii din strainatate pentru a face afaceri " legal " in Romania.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212