REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cel mai mare complex sportiv din Constanţa, O RUINĂ, sub gunoaie şi bălării

Cel mai mare complex sportiv din Constanţa, O RUINĂ, sub gunoaie şi bălării

Replica API 10 ianuarie 2018 | 05:17 403

Când va fi modernizat?

Când va fi modernizat?

Buruieni mai înalte decât un om, gunoaie la tot pasul, refugiu pentru oamenii străzii și scandalagii – astfel se prezintă, astăzi, ce a mai rămas din complexul sportiv Badea Cârțan. Localnicii din zonă spun că a ajuns să le fie frică să se mai aventureze prin complex, să nu dea nas în nas cu persoanele dubioase care se aciuează pe aici. Mai ales că după înserare întreaga zonă este cufundată într-o benză totală, fiind lipsită de surse de iluminare.

Planuri pentru transformarea complexului sunt, ba chiar unele lăudabile – fiind inițiate demersuri pentru realizarea unei Săli polivalente în care vor fi investite aproape 20 de milioane de euro. Dar, deocamdată, sunt blocate din cauza veșnicelor contestații la licitații. Prin urmare, până când vor fi biruite piedicile puse de birocrație, cel mai mare complex sportiv din municipiul Constanța se degradează, sub gunoaie și bălării.

Copiii din ziua de astăzi nu mai fac sport! O afirmație pe care o auzim peste tot: în discuțiile dintre pensionarii care joacă șah în parc, în autobuz, în discursurile „specialiștilor” din emisiunile televizate; o auzim și din gura profesorilor, care tot insistă că trebuie mai multe ore de sport. Da, copiii din ziua de astăzi nu mai fac mișcare cât ar trebui, dar la fel de adevărat este și că, ani buni, autoritățile – centrale și locale deopotrivă! – au ignorat acest segment, cel al atragerii tineretului spre sport. Un exemplu grăitor în acest sens este soarta celui mai mare complex sportiv din municipiul Constanța, cel de pe strada Badea Cârțan.

De ani buni, complexul sportiv este nefuncțional. Terenul de rugby, cel de baschet și bazinul de înot, unde ar trebui să facă sport tinerii Constanței, au ajuns în paragină. Astăzi, terenurile de sport sunt acoperite de bălării, iar bazinul de înot este un real focar de infecție. Aici, noaptea, este refugiul oamenilor străzii, care se aciuează prin fostele vestiare, fac scandaluri și mizerie, după cum ne-au mărturisit locatari din zonă. De altfel, puțini se mai încumetă să se plimbe prin complex, mai ales după lăsarea întunericului, în condițiile în care complexul este cufundat într-o beznă totală, neavând surse de iluminare.

Mai mult, de-a lungul timpului, terenurile de la marginea complexului au fost înstrăinate, astăzi înălțându-se câteva blocuri.

Planuri sunt, dar întârzie aplicarea lor. Iată de ce...

Planuri pentru transformarea „bătrânului” complex sportiv, și așa uitat în paragină, într-o bază sportivă modernă, există! Mai exact, după cum declara primarul Decebal Făgădău într-un interviu acordat cotidianului „Replica de Constanța” a fost inițiat un proiect pentru realizarea unei Săli Polivalente, în care vor fi investite aproape 20 de milioane de euro. Proiectul este la Compania Națională de Investiții, dar licitația inițială a fost blocată, din cauza unor contestații. Aceeași problemă ca și în cazul Cazinoului...

Pe de altă parte, este și problema terenului de rugby. Pentru că o parte din complex, respectiv terenul de rugby, era în administrarea Direcției de Tineret și Sport Constanța, anul trecut, consilierii locali municipali au votat o hotărâre de Consiliu Local pentru a solicita Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea spațiului, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local Constanța.

La această oră, potrivit Marianei Solomon, director al Direcției de Tineret și Sport Constanța, se așteaptă hotărârea de Guvern. „Ministerul a inițiat hotărârea de Guvern, dar sunt etape care trebuie parcurse, avize ce trebuie obținute de la celelalte ministere. În prezent, hotărârea este pe traseu, să spunem așa, pentru obținerea avizelor necesare”, a precizat aceasta pentru „Replica de Constanța”.

Altfel spus, constănțenii mai au de așteptat până când vor putea să-și privească copiii făcând sport în Sala polivalentă modernă.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar nu sunt in stare sa rezolve cu licitatiile. Mereu numai contestatii aiurea
1
0
constanta e murdara !!!!!!!!
7
1
de ce va mira ? suntem groapa de gunoi a romaniei europei, totul din cauza lu drogatu ala de mazare , polaris etc
9
1
Si de ce primaria nu se intoarce cu proces de daune impotriva contestatarilor pt. timpul pierdut ?Un proces e de durata trebuie modificata legea in sensul ca incep lucrarile iar daca contestatorul castiga in instanta este despagubit financiar dar investitia e deja terminata!
10
0
nu spune nimeni ca acest complex sportiv avea multe terenuri aferente peste care s-au trantit foarte multe blocuri, pe un alt teren s-a facut parcare pt tiruri,acel bazin avea centrala pt filtrarea apei,grupuri sanitare,vestiare,garduri, n-a mai ramas nimic,stadionul de rugby este precum un teren viran.Constanta e un oras vitregit de investitii, Cazinoul e cum e,Fagadau pt a fi reales v-a promite iar restaurarea lui,si prostimea il v-a realege,bobul de mazare a ajuns primar doar pt ca v-a promis ca va scapa de ruinele hotelului Continental
14
0
a furat ca in codru,servicile,presa,tv,nu au de spus nimic despre acest jaf consumat in cta.???
10
0
Drogatului mazare si bandei lui de pokemoni!!!
15
0
Acesta este paradisul constantean creat de Mazare si toti ai lui, votati de noi constantenii nu de americani sau rusi ci de noi! De ce ne miram de starea in care este orasul cand noi si numai noi l-am adus aici? De ce suntem lasi si nu ne recunoastem greselile si o facem mereu pe desteptii numai ca sa iesim in fata cu prostia si cu ridicolul?
20
0
Faceti si voi un complex spotiv : bazin, sali de fitnes ca in Brasov. Sau nu merge parandaratul?
18
1
Bine spus, vic. Asa arata tot orasul.
17
2
asa arata tot orasul!
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102