Cel mai mare constructor din Transilvania a câștigat licitația pentru sediul STS Constanța
Cel mai mare constructor din Transilvania a câștigat licitația pentru sediul STS Constanța
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn anul 2022, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a reluat procedura competitivă cu negociere pentru construirea noului său sediu din Constanța, un proiect de aproximativ 23 de milioane de lei, adică 4,5 milioane de euro. Contractul are un termen de finalizare a lucrărilor de 510 zile și este considerabil mai scump decât varianta propusă inițial, de 18,45 milioane lei. Con - A Operations SRL a fost declarată câștigătoare a licitației, firmă cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari din zona Transilvaniei.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a desemnat, într-un final, fericitul câștigător al contractului în valoare de peste 4,5 milioane de euro, ce vizează construirea noului său sediu din Constanța. Vă reamintim că, în septembrie 2022, Serviciul secret a anulat licitația pe motiv că ofertele depuse ”nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare”.
Câștigătoare a fost desemnată compania Con – A Operations, una dintre cele mai mari și cunoscute firme din Transilvania. În portofoliul grupului CON-A se află şi alte obiective din domeniul medical: spitalul orăşenesc ’’Sf. Spiridon’’ Mioveni, extinderea spitalului judeţean Alba-Iulia, centrul medical Ares Cluj-Napoca, centrul de cercetare şi producţie soluţii perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiş. CON-A a executat şi lucrări de infrastructură sportivă (stadioanele din Sibiu, Craiova şi Târgu Jiu, Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), industrie (fabrici de componente auto în Sebeş, Jucu şi Blaj) şi comerţ (centrul comercial Cora Constanţa).
Pentru serviciile sale firma va primi nu mai puțin de 23.215.000 de lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 4,5 milioane de euro.
Grupul de firme Con - A este deținut de Mircea Bulboacă, Narcis Sorin Cristea, Adrian Oroș, Cristian Bulboacă, Maria Croitorescu, Negrean Anamaria Bulboacă, Vasile Horațiu Ghilea și Constantin Cristian Manițiu, dar și de Con A SRL. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de peste 500 de milioane de lei, un profit în valoare de peste 26 de milioane de lei, dar și 542 de angajați.
Ce prevede contractul
Conform informațiilor publice, „Achiziția are ca obiect proiectarea și execuția de lucrări pentru realizarea unei clădiri administrative care va găzdui sediul pentru Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Constanța“, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților curente ale instituției, ce va permite acomodarea infrastructurii tehnice, a sistemelor informatice și de monitorizare/management precum și a echipelor de administrare, inclusiv personalul care îl vă deservi. Serviciile de proiectare se referă la elaborarea documentației tehnico-economice fazele: DTAC, DTOE, PTh + DE și asistența tehnică din partea proiectantului. Lucrările de execuție se referă la construirea unui imobil cu regim de înălțime P+2E+E3R, inclusiv amenajări exterioare ale curții, împrejmuirea incintei la limita de proprietate, bazin subteran pentru rezerva de apă, toate instalațiile aferente, racorduri și branșamente care să asigure funcționalitatea dorită.
Firma, abonată la banii statului
Așa cum aminteam anterior, firma a reușit de-a lungul timpului să încheie mai multe contracte cu instituțiile statului. Cel mai recent contract a fost încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – DRDP Cluj, pentru construirea drumului expres pentru realizarea conexiunii dintre autostrada A3 și DN1, zona Tureni, având o valoare de 562.613.495 de lei, fără TVA. De asemenea, în luna februarie, firma a bătut palma și cu Primăria Constanța pentru execuția lucrărilor, furnizarea de aparatură medicale și dotări pentru crearea spitalului modular în vederea consolidării capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, pentru care a primit 41.367.351 de lei, fără TVA.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News