5.1° Constanța Mie., 30 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6198
5.1° Constanța Miercuri, 30 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6198

Cel mai mare parc acvatic din România a rămas în faza de şantier. Constructorul a intrat în insolvenţă

Replica API 14 aprilie 2016 152

La Năvodari se construieşte cel mai mare Aqua Park din ţară, dar nu se știe când va fi gata. Termenul inițial de finalizare era în iarnă, apoi s-a amânat până-n iunie şi între timp constructorul a intrat în insolvenţă. Preţul proiectului este de 6,5 milioane de euro.

Planul de modernizare a taberei comuniste de la Năvodari s-a înecat la mal, odată cu speranţa de a readuce staţiunea la viaţă. Acolo trebuia să se facă un Aqua Park uriaş, de 17.000 de metri pătraţi, cu o clădire construită pe patru nivele, cu piscine şi afară şi-n interior, cu insule, terenuri de tenis, cu palmieri şi-un aer exotic, scrie digi24.ro.

Aşa ar fi trebuit să arate, pe 30 iunie, cel mai mare Aqua Park al României. Doar că firma de construcţii tocmai a intrat în insolvenţă. De trei săptămâni, pe şantier n-a mai călcat picior de muncitor, iar primăria nu ştie cum o să facă cu banii.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Factura proiectului e de 6,5 milioane de euro. Jumătate din sumă vine de la primăria Năvodari, jumătate e dată de Uniunea Europeană prin Programul de dezvoltare regională. Însă cum în regiune nu s-a dezvoltat nimic, autorităţile riscă să fie nevoite să dea înapoi fondurile europene.

„Am făcut memorii şi către minister. Am solicitat acest lucru, să se prelungească acest termen de 30.06 măcar pentru o parte din proiecte. Dacă nu, în momentul în care se deschid ghidurile pentru noile axe de finanţare încercăm să identificăm o altă axă prin care să prindem la finanţare restul de executat", spune Adrian Constantin, manager de proiect.

Proiectul mamut e amânat de când există. Primele planuri au apărut acum trei ani. Primăria a dat avizul de construcţie abia anul trecut, iar în primăvară abia se săpa primul şanţ.

Din primăvara trecută şi până în primăvara aceasta nu numai că s-a ratat termenul de finalizare, dar s-au făcut doar 20% din lucrări. Ceea ce face greu de imaginat modul în care Aqua Park-ul ar putea fi gata în aceasta vară, aşa cum trebuia.

„Cred că nici la anul nu o să termine. Au lucrat foarte încet", spune Liviu Bejan, proprietar de pensiune, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359