REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cel mai mare show de lasere din această vară are loc la Monumentul Tropaeum Traiani

Cel mai mare show de lasere din această vară are loc la Monumentul Tropaeum Traiani

Marieta ȘTEFAN 11 august 2023 | 00:00 2360

Comuna Adamclisi va îmbrăca haine de sărbătoare timp de trei zile, în weekend. În perioada 10 -12 august a.c. se vor desfășura nenumărate evenimente în cadrul ”Festivalului Cetăților Antice Dobrogene”, care a ajuns la a treia etapă. Evenimentul are loc la Complexul arheologic Tropaeum Traiani, din localitate, fiind pregătit de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Culturală Obsidian și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Manifestarea are ca scop promovarea comunei Adamclisi și implicit a complexului arheologic din localitate. Accesul este gratuit. 

Cel mai mare show de lasere din aceasta vara are loc la Monumentul Tropaeum Traiani

Cea de a treia etapă a „Festivalului cetăților antice dobrogene“ și totodată cea mai amplă din cadrul proiectului de până acum are loc în acest weekend la Complexul arheologic ”Tropeaum Traiani” de la Adamclisi. Timp de trei zile constănțenii și turiștii aflați pe litoral vor avea ocazia de a participa la activitățile pregătite de organizatorii evenimentului, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Culturală Obsidian.

Evenimentul va fi deschis oficial vineri, începând cu ora 17.00 când va fi susținută o conferință de presă la Muzeul de Arheologie din Adamclisi. Cei interesați vor putea vizita muzeul și cetatea Tropaeum Traiani, în cadrul tururilor ghidate pregătite de reprezentanții instituției. 

Garda de onoare a armatei romane va fi și ea prezentă și îi va întâmpina pe participanți la Monumentul triumfal Tropaeum Traiani. Aici va fi amenajat un târg de promovare a produselor locale unde participanții la festival vor putea interacționa direct cu producătorii expozanți. 

Cel mai mare show de lasere din aceasta vara are loc la Monumentul Tropaeum Traiani

Concert live susținut de binecunoscutul artist Dan Helciug

Evenimentele dedicate Complexului arheologic Tropaeum Traiani din Adamclisi vor continua sâmbătă, când va fi organizat, începând cu ora 16.00, un atelier ceramic, la monumentul triumfal. În cadrul acestuia toți cei interesați, vor putea afla tainele olăritului.

Seara va începe un show de lasere, iar în paralel, o trupă de dansatori profesioniști va pune în scenă un moment special din care nu vor lipsi efectele pirotehnice. Evenimentul se va încheia cu un concert live susținut de binecunoscutul artist Dan Helciug și trupa sa. „Activitățile se vor desfășura chiar lângă monument, în perioada 10 – 12 august a.c., și vor consta în ateliere de creație, un concurs de fotografie și spectacole artistice. Pe data de 12 august a.c. vor fi foarte multe activități. Avem trei spectacole laser, un spectacol pirotehnic și un concert live susținut de Dan Helciug și trupa sa. Accesul este gratuit”, ne-a declarat Ion Dumitru, primarul comunei Adamclisi. 

Duminică va fi organizat un nou atelier ceramic, pentru ca odată cu lăsarea întunericului să înceapă lucrările atelierului de fotografie pregătit de organizatori. Acesta se va încheia cu un concurs având ca temă monumentul triumfal de la Adamclisi și Perseidele, un fenomen astronomic spectaculos ce are loc anual, la mijlocul lunii august. De altfel, specialiștii din cadrul Planetariului de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vor organiza un workshop dedicat exclusiv Perseidelor, în cadrul căruia vor expune pe larg fenomenul și implicațiile sale.

Cel mai mare show de lasere din aceasta vara are loc la Monumentul Tropaeum Traiani

La finalul concursului de fotografie, un juriu specializat va analiza operele participanților și va desemna câștigătorul premiului acordat de organizatori.

Obiectivul general al „Festivalului cetăților antice dobrogene“ este de a evidenția diversitatea posibilităților de dezvoltare culturală, socială și economică de care dispune județul Constanța. De asemenea, se urmărește atragerea atenției asupra stării în care se află aceste obiective istorico-arheologice, unele necesitând lucrări de reabilitare și restaurare, pentru a deveni astfel un factor activ în dezvoltarea comunității locale, dar și în dezvoltarea sustenabilă a turismului cultural la nivel general.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce gunoai de susanea, tiganeala si prosteala in fata unui monument emblematic pentru tara noastra.Blestemate vremuri, nu mai trebuie a merge la circ, vin circarii peste noi, drumul de acces la monument este asa cum l-a nascut socieatea trecuta iar voi aruncatii zeci de mii de euro in buzunarele politrucilor, avortonilor.Rusine
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272