REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cel mai NESIMŢIT şofer a parcat pe patru locuri destinate persoanelor cu handicap - VIDEO

Cel mai NESIMŢIT şofer a parcat pe patru locuri destinate persoanelor cu handicap - VIDEO

Replica API 29 august 2013 | 00:00 213

Handicap de gradul IV:

Handicap de gradul IV:

Cât eşti de "şmecher" se vede după felul în care parchezi! Pe locurile pentru persoanele cu handicap, şi nu pe unul, ci pe patru, că doar patru roţi are autoturismul, este recordul de şmecherie al unui şofer "aterizat" prin Constanţa. Sau poate o fi vorba de un handicap de gradul IV? Şi totuşi ne-am mira ca o persoană cu dizabilităţi să fie atât de impertinentă. Da, este real şi se întâmplă în Constanţa, în parcarea centrului comercial Maritimo, acolo unde parcarea pentru persoanele cu handicap s-a transformat într-o expoziţie de "şmecheri".

Spiritul civic domneşte în Constanţa, mai ales când totul se rezumă la nivel de discuţie şi la bătut cu pumnul în piept. Însă, când vine vorba de practică, lucrurile se complică. Să trecem în revistă plajele, spre exemplu. Aici, toate bune şi frumoase, însă, românul tot intră cu bolidul până în buza mării, să nu care cumva să-şi rănească frumuseţe de picioruşe sau, poate, de ce să nu se bucure şi cauciucul de nisip?! O altă categorie este reprezentată de "bizonii" din parcări. Cu cât mai aproape de locul unde avem treabă, cu atât mai bine, dacă se poate chiar la uşă. Aşa se întâmplă şi în marile centre comerciale, unde parcările îndepărtate fac pânze de păianjen, pe când cele de lângă intrare sunt arhipline. Însă, există dovada că se poate şi mai rău decât atât. Spre exemplu, la centrul comercial Maritimo, parcarea angajaţilor este plină ochi de autoturisme (care nu sunt ale angajaţilor!), să nu mai vorbim de cea pentru persoanele cu handicap. În plus, un individ s-a gândit, probabil, că i se cuvine handicapul de gradul IV, întrucât a ocupat nu mai puţin de patru locuri de parcare. Păi, ce, nu e dreptul lui? Şi în timp ce reporterii Replica "admirau" frumuseţe de maşină, cu fiecare dintre cele patru roţi pe câte un loc de parcare, ce să vezi? O doamnă vine val-vârtej cu autoturismul şi parchează cu nonşalanţă chiar lângă "patru în unu", după care se îndreaptă către centrul comercial. Şi pentru a întări că lucrurile descrise nu sunt singulare, amintim un caz ce a fost făcut public în luna martie a acestui an, când un individ a parcat tot într-o astfel de parcare, dar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În regulă, nu ai găsit alt loc, ai comis-o, plăteşti. Nu se poate aşa ceva, totul culminând cu scandal, injurii şi ameninţări. Evenimentul s-a petrecut pe 11 martie, când un constănţean, care se afla în vizită la un pacient internat în unitatea spitalicească, a creat un adevărat show în parcare, susţin poliţiştii locali. Mai exact, acesta şi-a parcat autoturismul, un Daewoo Matiz, încă din timpul zilei, pe o bordură din faţa parcării, pe motiv că nu a găsit alt loc. La ceva timp, el susţine că şi-a găsit maşina blocată, fiind nevoit să achite o taxă de 50 de lei. Însă, nu s-a învăţat minte, următorul loc de parcare fiind în zona dedicată persoanelor cu handicap, motiv pentru care Poliţia Locală s-a deplasat la faţa locului pentru a-i aplica o nouă sancţiune. Însă, aici spiritele s-au încins, iar proprietarul Matizului ar fi adresat injurii poliţiştilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272