REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
11.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Cel mai sincer traficant de droguri a fost eliberat!

Cel mai sincer traficant de droguri a fost eliberat!

Replica API 18 martie 2022 | 20:16 1487

Magistrații Tribunalului Constanța, în luna martie a acestui an, au admis cererea de redeschidere a procesului penal, formulată de condamnatul Seid Ilyaz Yusuf. Prin urmare, el a fost pus în libertate, dosarul urmând a se rejudeca încă din faza de cameră preliminară. Amintim că Seid Ilyaz Yusuf, cu domiciliul în Bulgaria, a fost depistat la punctul de trecere a fontierei de la Vama Veche cu droguri asupra sa, în mașină. În fața anchetatorilor a relatat cum fumează canabis pentru a se relaxa și pentru a putea dormi noaptea și că sigur se va lăsa atunci când își va găsi o femeie serioasă. El a mai menționat că nu știa că e treaba atât de riguroasă în România cu privire la droguri.

Seid Ilyaz Yusuf a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru trafic internațional de droguri (la pedeapsă fiind adăugată și una mai veche pentru trafic de migranți). Însă, în luna martie a anului curent, judecătorii au admis cererea de redeschidere a procesului penal (la judecarea în lipsă), astfel că decizia de condamnare a fost desființată. A fost dispusă punerea în libertate a inculpatului, sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara, urmând ca dosarul să intre, din nou, pe cameră preliminară.

Așa cum este precizat mai sus, el era cunoscut ca traficant de migranți, fiind și condamnat în acest sens, la 2 ani și 2 luni. Însă, ulterior a fost depistat în Vama Veche cu droguri asupra sa, canabis ce era băgat în locul bateriei unui telefon mobil.

”Sunt cetățean al Bulgariei și m-am născut în orașul Haskovo, însă încă de mic m-am mutat, împreună cu părinții, în localitatea Kardzhali. Nu sunt căsătorit și nici nu am copii în întreținere. În Kardzhali locuiesc, însă de circa 10 ani eu stau mai mult prin străinătate, în țări precum Suedia, Spania, Olanda, Belgia. Menționez că nu am reședințe exacte în aceste țări, astfel că obișnuiesc să stau pe la rude ori prin case închiriate. În Spania am lucrat în agricultură. În Belgia am lucrat ca șofer-distribuitor de pizza. În Olanda am stat 6 ani neîntrerupt, lucrând acolo ca șofer în construcții, apoi ca șofer-distribuitor de piese auto, după care am avut diverse alte ocupații. De prin 2000 am început să consum marijuana, acesta fiind singurul meu viciu. Nu fumez țigări doar cu tutun și nici nu consum băuturi alcoolice. Când am fost în Olanda am fumat în mod regulat cannabis. De asemenea, am fumat marijuana și când am stat în Belgia sau Spania, precum și acasă la mine în Bulgaria. În Bulgaria îmi procuror marijuana de la diverși dealeri. De principiu, în Bulgaria drogurile sunt interzise, dar se acceptă deținerea unei singure țigări pentru consum propriu. Eu fumez aproximativ 4-5 țigări cu cannabis pe zi, iar acestea îmi dau senzații de liniște, astfel că, de pildă, pot dormi noaptea mai bine. Când cumpăr marijuana, de regulă iau câte un gram maxim. În Bulgaria gramul de cannabis se vinde la negru cu 20 leva, adică aproximativ 10 euro”, a spus bărbatul, care acum are 38 de ani.

Nu știam că în România este atât de restrictivă legea

”A trebuit să plec în România, astfel că, pe la prânz, m-am suit în autoturismul Ford, model Galaxy, alături de alte două persoane, una dintre ele fiind proprietara mașinii. Am condus toți trei, pe rând. Precizez că, înainte să trecem, eu am scos dintr-un telefon Nokia bateria, iar în locul rămas liber am introdus cele două bucățele de cannabis învelite în celofan. Eu în România nu am fost propriu-zis, decât în tranzit, atunci când mergeam cu autocarul în alte țări din Europa. Nu știam că în România este atât de restrictivă legea în privința deținerii de droguri”, a mai spus bărbatul anchetatorilor.

Am mai fost condamnat și în Bulgaria și caut o fată serioasă…

”Arăt în plus doar că, în 2003, am fost condamnat în Bulgaria, cu suspendare, pentru posesie de droguri. Mi s-au adus la cunoștință prevederile legislației române, în sensul că este obligatorie evaluarea mea, în calitate de consumator de droguri, de către specialiștii Agenției Naționale Antidrog. Consider că, dacă aș găsi femeia potrivită, aș putea să mă las de consumul de droguri și singur. De altfel, am avut o perioadă de circa 3 ani în care renunțasem la fumatul de marijuana”.

Însă, acum urmează rejudecarea dosarului.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
saracul meu ficior MARIN.....
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515