REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cele 8 semne de autism la fete și femei pe care majoritatea le ignoră

Cele 8 semne de autism la fete și femei pe care majoritatea le ignoră

A.F. 6 ianuarie 2023 | 00:00 542

De ani buni experții au crezut în mod greșit că autismul afectează doar băieții. Iar acest lucru nu poate să însemne decât că sute de mii de femei și fete cu afecțiune de dezvoltare au rămas toată viața nediagnosticate.

Autismul este o condiție de dezvoltare incurabilă, pe tot parcursul vieții, care afectează modul în care oamenii percep lumea și modul în care interacționează cu ceilalți. Fetele sunt adesea diagnosticate mai târziu decât băieții, așa că ratează oportunitățile de sprijin timpuriu.

Care sunt semnele și simptomele autismului la fete și femei

Simptomele autismului la femei nu sunt foarte diferite de cele la bărbați. Cu toate acestea, cercetătorii cred că femeile și fetele au mai multe șanse să-și camufleze sau să-și ascundă simptomele decât bărbații.

NHS afirmă că adesea poate fi greu de spus dacă femeile sunt autiste, deoarece comportamentele lor nu sunt la fel de pronunțate ca bărbații care ar putea avea această afecțiune.

1. Tulburări de dispoziție: Psihoterapeutul Sharon Kaye-O’Connor a declarat pentru Insider că femeile cu autism au mai multe șanse să se confrunte cu probleme precum anxietatea și depresia. Adesea, ea a spus că femeile vor încerca să mascheze aceste simptome, ducând la epuizare. NHS afirmă că femeile au învățat adesea să ascundă semnele de autism pentru a „se încadra”, prin copierea persoanelor care nu au autism.

2. Nevoia de certitudine: A avea dorința de certitudine este un alt semn de autism pe care îl pot manifesta femeile, a explicat Lister Brooks, directorul clinic al Societății Naționale de Autism din Marea Britanie. Acest lucru le poate face apoi să se simtă anxioase atunci când nu pot controla rezultatul unei situații, a adăugat Lister.

3. Dereglarea emoțională: Lister a explicat că, uneori, femeile cu autism se pot lupta pentru a-și controla emoțiile. Acest lucru ar putea însemna că se luptă să identifice ceea ce simt, conectând adesea simptomele fizice cu bunăstarea lor emoțională, a adăugat ea.

4. Supraîncărcare senzorială: Dacă te lupți cu vederea, sunetele sau mirosurile, atunci acesta sunt, de asemenea, semne de autism la femei, a spus Lister. Pentru cele care suferă, acest lucru poate deveni copleșitor, făcându-le să se simtă iritate.
Femeile cu autism vor să ascundă ceea ce le face diferite

5. Interese concentrate: Jessica Myszak, psiholog autorizat și director al The Help and Healing Center a spus: „Interesele lor speciale pot părea, la suprafață, destul de tipice – cai, lectură, anumite emisiuni de televiziune, unghii – dar profunzimea lor de cunoștințe și timpul petrecut pe aceste subiecte sunt mult mai multe decât vedeți la femeile neurotipice”.

6. Să te simți diferit: Femeile care se luptă cu autismul ar putea simți că trebuie să ascundă cine sunt cu adevărat și să se chinuie să ascundă ceea ce le face diferite, a explicat Kaye-O’Connor. Pentru a se potrivi, ar putea încerca să adapteze aceleași personalități ca oamenii de la televizor, a adăugat ea. NHS afirmă că femeile cu autism pot fi, de asemenea, mai tăcute și pot încerca să-și ascundă sentimentele.

7. Luptă cu prieteniile: Confruntarea cu interacțiunile sociale poate fi o luptă pentru persoanele cu autism, spun experții. Lister Brook a spus că femeile cu autism pot avea prietenii semnificative, dar a adăugat că menținerea acestor prietenii poate fi adesea ca o muncă grea.

8. Epuizarea socială: Myszak a spus că femeile cu autism simt adesea că trebuie să muncească mai mult pentru a obține aceleași rezultate ca și celelalte. Acest lucru ar putea fi atunci când vine vorba de muncă sau de prietenie, ceea ce duce adesea la epuizare socială.

NHS afirmă că ar trebui să vă consultați medicul de familie dacă credeți că ați putea fi autist. Dacă vedeți deja un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi un alt medic sau terapeut, ați putea vorbi cu el. A fi diagnosticat vă poate ajuta să obțineți orice sprijin suplimentar de care ați putea avea nevoie, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De coarde nu se leagă autismul ele se integreaza in societate ca viermii in mere ,sunt dezinhibate ,foarte sociabile si se integrează bine la buzunarul domnilor
1
0
nu va mai dati atat de experti fara analize .Doar in functie de testul PANORAMA se poate pune un diagnostic corect .De la vorbe la fapte ....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212