REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cele mai aşteptate CONCERTE din anul 2019 în România

Cele mai aşteptate CONCERTE din anul 2019 în România

Replica API 2 ianuarie 2019 | 05:25 440

Muzică din toate genurile, de la rock, indie, pop la clasică, în interpretarea unor nume mari, precum Bon Jovi, Metallica, Slayer, Ed Sheeran, Godsmack, Lenny Kravitz, Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Andre Rieu şi John McLaughlin, va anima scenele româneşti în 2019, anunţă Mediafax.

Trupa de rock americană Bon Jovi revine în România, la şapte ani după un prim show, pentru a susţine un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 21 iulie. Concertul promovează cel mai recent album, "This House Is Not For Sale", din istoria trupei de peste trei decenii, ce se anunţă punctul de plecare pentru o nouă eră muzicală semnată de Jon Bon Jovi şi colegii săi.

În acelaşi loc, în ziua următoare, este rândul trupelor britanică The Cure şi irlandeză God Is An Astronaut să încânte fanii români. În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure - una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume la începutul anilor 1990, autoarea unor hituri precum "Friday I’m In Love" - a avut vânzări de peste 27 de milioane de albume şi a lansat multe materiale live şi valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspiraţie pentru multe grupuri celebre.

Din seria revenirilor, Metallica aduce la Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august, noul său album, "Worldwired". Concertul, care se anunţă a fi unul incendiar, este deja sold out.

Iar veteranii de la Slayer îşi iau la revedere de la fanii români cu un concert live, din turneul de adio anunţat la începutul anului 2018. Trupa americană de thrash metal Slayer va concerta la Arenele Romane din Bucureşti pe 10 iulie.

Din aceeaşi serie a starurilor rock, mai au programate în România concerte trupa britanică Status Quo - intrată în istorie cu "Caroline", "Down, Down" şi "Rockin' All Over the World" -, care revine în ţara noastră pentru a susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti, pe 26 august, dar şi americanii de la Godsmack, ce au programate în acelaşi loc două show-uri, pe 31 martie şi 1 aprilie. Invitaţi speciali ai Godsmack sunt membrii formaţiei Like a Storm din Noua Zeelandă.

Celebrul cântăreţ de muzică rock Lenny Kravitz va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 6 mai, iar show-ul face parte din turneul de promovare a noului său album, "Raise Vibration", un mix de genuri muzicale, precum rock ‘n’ roll, funk, blues şi soul.

Totodată, trupa de heavy metal americană Disturbed va concerta în premieră în România, la Arenele Romane din Bucureşti, pe 27 iunie, iar legendara formaţie rock Whitesnake revine în România, pentru a susţine un concert pe 1 iulie, la Arenele Romane din Bucureşti, în cadrul noului său turneu mondial, Flesh & Blood World Tour.

O prezenţă insolită în peisajul concertelor rock se anunţă a fi actorul David Duchovny, starul serialelor "Dosarele X" şi "Californication", care va concerta alături de trupa sa la Sala Palatului din Bucureşti pe 10 februarie. Show-ul face parte din turneul european Every Third Thought şi promovează cel de-al doilea album rock al starului.

Genul rock mai este reprezentat în 2019 pe scenele româneşti de o seamă de festivaluri de profil impuse deja în rândul fanilor. Vorbim despre Artmania, organizat pe 26 şi 27 iulie în Piaţa Mare din Sibiu, unde sunt aşteptate vedete ale muzicii de gen precum trupa rock americană Dream Theater, care va veni cu noul album "Distance over Time", Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) şi Myrkur (Danemarca), dar şi de Rockstadt Extreme Fest, organizat între 1 şi 4 august, la poalele Cetăţii Râşnov, unde vor concerta Paradise Lost, Hypocrisy, Asphyx şi Korpiklaani.

Iar trupele Riverside, Sunnata, Perihelion şi Weedpecker sunt anunţate pentru cea de-a treia ediţie a SoundArt Festival, organizat în clubul Quantic din Capitală în perioada 8 - 10 martie.

Vedeta muzicii pop Ed Sheeran ajunge şi la Bucureşti

Muzicianul britanic va susţine un concert pe Arena Naţională din Bucureşti pe 3 iulie, parte a turneului mondial pentru promovarea albumului "Divide". Deţinător a patru premii Grammy, considerat un fenomen al genului folk-pop, Ed Sheeran este cel mai bine vândut artist al anului 2017.

Mai multe detalii: AICI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272