REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mie., 7 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6387
21.9° Constanța Miercuri, 7 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6387

Cele mai bune plaje unde să-ţi petreci vacanţa în 2023

Cele mai bune plaje unde să-ţi petreci vacanţa în 2023

A.V. 21 mai 2023 | 00:00 1317

Plajă, soare, relaxare la malul mării şi sentimentul de evadare într-un colţ de Paradis. Asta caută mulţi turişti când îşi rezervă concediul pentru vara anului 2023. Dar chiar dacă dorul de ducă i-ar face pe majoritatea oamenilor să urce direct în maşină sau în avion, asta nu înseamnă că nu-şi pregătesc atent sejurul. Sunt numeroşi factori de luat în calcul: cel mai avantajos preţ, condiţii de cazare bune, zone de agrement sau o calitate superioară a apelor. Iar distincţia "Blue Flag", acordată anual celor mai bune plaje din lume, reprezintă un criteriu de încredere în funcţie de care tot mai mulţi oameni se ghidează în alegerea destinaţiei de vacanţă.

Cele mai bune plaje unde sa-ti petreci vacanta in 2023

Anul acesta, la fel ca în 2022, Grecia s-a clasat pe locul 2 în top, cu peste 600 de plaje, 18 porturi de agrement și 6 bărci turistice care au obținut distincția "Blue Flag". Potrivit Keep Talking Greece, statul elen a făcut parte dintr-o selecție de 52 de țări. Regiunea din Grecia cu cele mai multe plaje "Blue Flag", 94 la număr, este Halkidiki, iar în Attica turiştii au la dispoziţie 18 astfel de plaje unde se pot relaxa în condiţii premium.

Conform Societăţii Elene pentru Protecția Naturii, care gestionează acordarea distincţiei "Blue Flag" în această ţară, plajele din Grecia reprezintă 15% din totalul celor premiate. În total, Comitetul Internațional a premiat în întreaga lume 4.212 de plaje, 710 porturi de agrement și 120 de bărci turistice.

Şase plaje din România au primit distinţia "Blue Flag", atât în nordul litoralului, în zona staţiunii Mamaia, cât şi în sud, în Eforie. Harta celor mai bune plaje din lume poate fi consultată pe site-ul oficial Blue Flag.

Ce reprezintă distincţia Blue Flag

"Blue Flag" este cel mai recunoscut și răspândit simbol al calității ecologice la nivel mondial. Distincţia are o tradiţie veche şi se acordă, încă din 1987, plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc condiții stricte, în special legate de calitatea apelor. Atenţie, însă! Distincţia "Blue Flag" poate fi retrasă în cazul în care criteriile necesare nu sunt întrunite în fiecare an ori calitatea serviciilor scade, conform observatornews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La noi intre plaja Corbu la Nord si plaja Vama Veche la Sud apele uzate se transporta prin conducte de refulare catre doua mari statii de epurare, uns la Pescarie, alta la Poarta 9 Port. Cand ploua torential, exista conducte de deversare a apei uzate direct in largul marii. De aceea, cand se schombz vântul si curentii aduc apa din larg la mal, ea vind cu tot cu algele care au prosperat in nutrientii rezultati din digestia turistilor. Noroc cu specialistii care stiu cand sa ia probe de apa pentru clasificarea Blue Flag. Daca
0
0
in toate plajele din romania ai deversari de k***t.de ex,cap aurora,in dreptul digurilor,etc.pofta buna.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292