REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Sâm., 2 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6565
13.4° Constanța Sâmbătă, 2 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6565

Cele mai eficiente alimente care combat balonarea o dată pentru totdeauna

Cele mai eficiente alimente care combat balonarea o dată pentru totdeauna

A.F. 22 noiembrie 2022 | 00:00 358

Ce este mai exact balonarea? Potrivit medicilor, este reprezentată de senzația de abdomen umflat, deseori pacientul descriind-o ca „stomac plin”, iar uneori poate fi vizibilă și creșterea în volum a abdomenului.

Balonarea, adesea jenantă și inconfortabilă, afectează aproape fiecare persoană. Ea se datorează unor factori diferiți, dintre care unul este dieta.

Din fericire, există unele alimente care sunt mai puțin susceptibile de a provoca balonare și la care puteți apela atunci când aveți nevoie să evitați gazele și jena care vine cu ele.

Alimente eficiente care combat balonarea

Afine

„Afinele sunt aproximativ 85 până la 95 la sută apă și conțin aproximativ 4 grame de fibre solubile per porție de 1 cană”, explică Feller. „Fibrele solubile atrag apa și ajută la facilitarea mișcărilor intestinale prin eliminarea excesului de apă”.

Țelina

Potrivit lui Feller, țelina este bogată în potasiu, un micronutrient esențial pentru menținerea echilibrului de lichide în organism.

„Este, de asemenea, o sursă bună de fibre insolubile, care ajută la adăugarea de volum la scaun, precum și la deplasarea acestuia prin tractul digestiv, reducând atât balonarea cu apă, cât și cu gaze”, spune ea.

Ghimbir

Ghimbirul are un efect carbonizant, ceea ce înseamnă că ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea formării de gaze care provoacă balonare, spune Feller. „În plus, s-a demonstrat că ghimbirul accelerează digestia, ajutând la deplasarea alimentelor prin tractul digestiv, astfel încât este mai puțin probabil ca acestea să fermenteze în intestine și să producă gaze.”

Fenicul

Această legumă erbacee ajută la accelerarea digestiei și îmbunătățește secreția de enzime implicate în descompunerea alimentelor. „Creșterea ratei de digestie are potențialul de a reduce balonarea.” Studiile arată, de asemenea, că feniculul are potențialul de a acționa ca un probiotic, care ajută digestia prin reducerea gazelor și a balonării. Obțineți rețeta de somon cu salată de castraveți și fenicul.

Pătrunjel

Pătrunjelul este un diuretic natural care ajută la eliminarea excesului de apă din organism, reducând balonarea legată de apă. De asemenea, este considerat o plantă carbonizantă, care ajută la reducerea formării gazelor, potrivit Pro News, citat de doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633