REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cele mai importante semne care arată că un copil are gripă

Cele mai importante semne care arată că un copil are gripă

A.F. 9 ianuarie 2023 | 00:00 228

Creșterea alarmantă a numărului cazurilor de gripă pune pe jar specialiștii. Dr. Mihai Craiu explică părinților cum să recunoască trei semne periculoase la copiii bolnavi. Atunci se impune mersul la spital.

Întotdeauna după sărbători, spune specialistul, se observa o creștere a numărului afecțiunilor virale. Dacă în pandemie s-au purtat măști și s-a respectat igiena mâinilor, acum oamenii au obosit să se mai ferească, motiv pentru care au crescut semnificativ bolile virale.

"Ceea ce e diferit față de acum două săptămâni este creșterea numărului cazurilor de gripă. Într-una din gărzile precedente, la Compartimentul de Primiri Urgențe din peste 140 de teste făcute pentru gripă, 80 au fost pozitive”, a afirmat dr. Mihai Craiu, scrie România TV.

Pediatrul a avertizat că tratamentul trebuie administrat copiilor numai după ce există un diagnostic corect și în urma testării, precizând că în caz de gripa foarte importantă este hidratarea. Totodată, medicul spune că nu este cazul ca oamenii să ia cu asalt farmaciile pentru a-și face stocuri de medicamente. În acest fel se ia șansa de tratare a unui pacient care chiar este bolnav.

Primul pas, medicul de familie

Medicul îi sfătuiește pe părinți, în cazul în care copilul are simptome de infecție virală, să apeleze mai întâi la medicul de familie. Există însă trei simptome periculoase care impun prezentarea de urgență la spital.

„La urgențe trebuie să vină copiii care au trei lucruri (simptome) importante: Deshidratare, adică ies mai multe lichide decât intră ei, desaturare – adică sunt vineți la buze, la limbă, la față – și cei care se simt extrem de rău, deci dureri mari de cap, de mușchi, de oase. La Urgențe, li se face un test, care aduce în cinci minute un rezultat, în cazul în care este necesar tratamentul antiviral”, a mai spus medicul.

Totodată, specialistul a atras atenția că "la mare pericol sunt doar sugarii, care nu știu să-și sufle nasul și nu știu să expectoreze”, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108