REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cele mai nevinovate 5 obiceiuri care-ți pot afecta rinichii

Cele mai nevinovate 5 obiceiuri care-ți pot afecta rinichii

Replica API 8 iulie 2022 | 00:00 821

Rinichii sunt o parte extrem de esențială a sănătății generale, care ajută la eliminarea toxinelor și a lichidelor suplimentare din organism. Imaginați-vă că sunteți blocat într-un loc în care organismul reține toxinele și nu reușește să le elimine.

Gândiți-vă cum ar putea crește riscurile de retenție a apei, ar putea perturba echilibrul acid și ar putea afecta modul în care funcționează organele.

Cineva și-ar putea închipui că rinichii afectați sunt o consecință a mai multor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul, de exemplu. Oamenii nu își dau seama că poate fi declanșat de unele obiceiuri de bază, de zi cu zi, pe care le considerăm normale.

Cele mai nevinovate 5 obiceiuri care-ți pot afecta rinichii și despre care habar nu aveai

1. Aport inadecvat de apă

A nu bea suficientă apă și a fi deshidratat este unul dintre cele mai rele lucruri pentru rinichi. Atunci când organele în formă de fasole nu primesc o cantitate adecvată de apă, ele pot lupta pentru a elimina deșeurile. Acest lucru poate duce, de asemenea, la formarea de pietre la rinichi și alte boli de rinichi.

2. Nu obțineți suficientă vitamina D

Nutrienții razelor de soare sunt esențiale pentru rinichii sănătoși. Prin urmare, lipsa de vitamina D ar putea fi un factor care contribuie la criza renală. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că obțineți suficienți nutrienți împreună cu vitamina B6.

3. Utilizarea în exces a analgezicelor

Durerile de spate, durerile de cap și multe alte forme de durere pot forța cineva să ia un analgezic. Dar, în unele cazuri, folosirea prea multor analgezice sau folosirea lor în mod neglijent poate duce la cancer de rinichi.

4. Consumul excesiv e de alcool

Alcoolul în cantități limitate ar putea ajuta organismul, dar nu și dacă cineva trece peste o anume limită. Consumul a mai mult de patru porții de alcool pe zi ar putea duce la un risc de două ori mai mare de boală renală cronică.

5. Prea multă sare

O dietă bogată în sare înseamnă că aportul tău de sodiu este mult mai mare decât se presupune ca ar fi. Acest lucru poate duce la hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), care poate fi dăunătoare pe termen lung. În cazuri extreme, hipertensiunea arterială poate provoca boli cardiace cronice sau un accident vascular cerebral, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272