REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cele mai "păcătoase" oraşe din Asia

Cele mai "păcătoase" oraşe din Asia

Replica API 24 octombrie 2011 | 00:00 147

Şapte păcate care te bagă în mormânt sunt "vii" în oraşele din Asia. Din când în când, cu toţii călcăm "strâmb", dar dacă mergem în anumite oraşe din Asia, cu siguranţă sfârşim în iad. Iată însă la ce ne referim, graţie unui top întocmit de www.cnngo.com: mâncare în exces, viciul jocurilor de noroc, mândrie exacerbată, lăcomie etc.

În top se clasează Taipei, Taiwan, la capitolul mâncare. Există nu mai puţin de 18 străzi dedicate mâncărurilor, care se servesc pe loc: fripturi, snacks etc. Peste tot miroase a mâncare, nu neapărat a mâncare sănătoasă, la fel cum nici condiţiile de igienă nu sunt tocmai cele de vis. Porţiile nu sunt mari, dar preţurile sunt "pe măsură": între 1 şi 2 dolari. Cu alte cuvinte, să tot stai şi să te îndopi, în plină stradă!

La capitolul jocuri - de noroc, "păcănele" sau jocuri pe Internet, gen World of Warcraft, Seul, Coreea de Sud, este un fel de "rai" al împătimiţilor. Sunt oameni care efectiv nu fac altceva decât să joace jocuri pe calculator

Manila, Filipine "păcătuieşte" la capitolul mândrie. Vă vine sau nu să credeţi, dar nu filipinezele sunt fruntaşe la mândrie, ci bărbaţii! Potrivit unui studiu întocmit de Synovate, bărbaţii filipinezi sunt de un narcisism ieşit din comun! 48% dintre ei se consideră atractivi din punct de vedere sexual, iar 9 din 10 filipinezi spun că vor să arate bine pentru ei, nu neapărat pentru cei care îi "admiră" cât de chipeşi sunt. Ca o comparaţie, conform aceluiaşi studiu, 25% dintre bărbaţii din Singapore se consideră atractivi, 17% - din China şi Taiwan, iar 12% - Hong Kong.

Lăcomia este o caracteristică a locuitorilor din Shenzhen, China: vor să fie cei mai mari, cei mai rapizi, cei mai tari, cei mai bogaţi. Criza financiară este pentru fraieri, este părerea chinezilor din Shenzhen, un oraş care înregistrează una dintre cele mai mari dezvoltări din lume. Milionarii lor rămân milionari şi se străduiesc să nu se lase doborâţi de criză.

Trecem peste "nimicurile" de mai-sus şi ajungem în acest top, la capitolul sex. Industria sexului are o "mamă" în domeniu sau "tată", depinde cum vreţi să îi spuneţi, şi se cheamă Tokio, Japonia. Industria sexului de aici este estimată, chiar şi acum, după cutremurul devastator din Japonia, la 2,5 trilioane yeni, echivalentul a 30 miliarde dolari.

Un alt păcat demn de menţionat este invidia. Ea este ca acasă în New Delhi, India. Milioane de indieni au tot plecat spre alte zone ale lumii, cu gândul că în altă parte cu siguranţă este mai bine decât la ei acasă. Se poate aprecia că India şi capitala ei reprezintă cel mai grav caz al suferinzilor de sindromul "iarba verde e mai verde la vecini, decât aici".

Al şaptelea păcat din top vine din Pyongyang, Coreea de Nord: mânia. Locuitorii de aici sunt răzbunători, războinici şi fac tot posibilul să demonstreze că sunt "invincibili". "Drumul spre pace este în vârful baionetei" - este expresia care îi ghidează, asta şi în relaţia cu "vecina" Coreea de Sud. Dintr-o naţie de 24 de milioane, 1 milion sunt soldaţi, conform www.cnngo.com.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272