REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Celebrul miliardar, Olivier Dassault, a decedat într-un accident de elicopter

Celebrul miliardar, Olivier Dassault, a decedat într-un accident de elicopter

Replica API 7 martie 2021 | 21:36 2307

Omul politic francez miliardar, Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault - producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale - şi-a pierdut viaţa duminică în urma unui accident de elicopter în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville (nord-vest), relatează AFP şi Reuters, citând surse parlamentare şi apropiate anchetei, scrie Agerpres.

Olivier Dassault, foto BBC

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit şi el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Conform aceloraşi surse, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Républicains, LR,), în vârstă de 69 de ani. "Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi ", a scris şeful statului în mesaj.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault şi al pilotului, deplasându-se la locul accidentului.

Mai multe personalităţi au adus un omagiu fiului lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat în 2018, şi nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului, considerat ca deţinătorul uneia dintre cele mai mai mari averi din Franţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
excelent!la mai multi!se aude,pesedeul?poate luati banii cu voi,dincolo!
3
2
... mda, de asta a scos Tiriac avioanele la vanzare pe OLX.
1
2
Fara suparare , dar persoana care a comentat ieri la ora 23:34 : ARE DREPTATE ! Mai " ionut " , mai mult ca sigur ca tu esti un tanar prostanac care nu a invatat ca orice prenume incepe cu majuscula si care nu a auzit de semne de punctuatie ! ADEVARUL doare , dar asa este : prin faptul ca ati ajuns spalatori de masini in Londra sau ca le culegeti capsunile spaniolilor va credeti mari capitalisti ! O pwla ! Strainii ne percep pe toti ca pe niste tigani si ca pe niste servitori care acceptam munci sub demnitatea lor sau punem botul la salarii pe care sindicatele lor nici nu le concep !
12
4
Poate tu esti spalator de cur
4
11
Noi , romanii suntem intr-un hal de saracie materiala si spirituala de nedescris ! Am ajuns groapa de gunoi a Europei ! Suntem sursa de culegatori de sparanghel si nu numai a Vest-ului ! Spalatorii la kur a babelor si mosilor ... lor .
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920