REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Celebrul violoncelist Yo-Yo Ma a organizat un protest muzical în faţa Ambasadei Rusiei din Washington

Celebrul violoncelist Yo-Yo Ma a organizat un protest muzical în faţa Ambasadei Rusiei din Washington

Replica API 10 martie 2022 | 00:00 442

Violoncelistul american de origine chineză Yo-Yo Ma a protestat faţă de invadarea Ucrainei, folosindu-se de aptitudinile sale muzicale, în faţa Ambasadei Rusiei din Washington, informează site-ul revistei People.

Sursa foto: popville.com

Legendarul violoncelist, în vârstă de 66 de ani, a fost filmat luni de jurnaliştii de la PoPville, un blog comunitar din Washington, în timp ce cânta la violoncel, interpretând partituri muzicale cu accente sumbre, în faţa Ambasadei ruse din capitala Statelor Unite.

În acea înregistrare video, Yo-Yo Ma poate fi văzut în faţa unui mesaj pro-Ucraina scris cu cretă pe trotuar, lângă un marcaj stradal verde, pe care era scris mesajul "Zelensky (sic) Way".

O pancartă plasată în apropierea muzicianului conţinea mesajul următor: "Opriţi războiul! Putin este rău".

Întrebat de jurnaliştii aceluiaşi blog despre sentimentele sale faţă de evenimentele actuale din Ucraina, Yo-Yo Ma a răspuns astfel: "Cu toţii trebuie să facem ceva".

De când Rusia şi-a început invazia în Ucraina pe 24 februarie, numeroşi oameni din lumea întreagă continuă să iasă pe străzi pentru a protesta şi a condamna acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin.

Mii de protestatari au fost arestaţi la Sankt Petersburg şi în alte oraşe din Rusia după începerea luptelor armate în Ucraina, iar proteste similare au fost organizate la Paris, Sydney, New York, Istanbul şi Ciudad de Mexico.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă după ce forţele ruse au lansat o invazie pe scară largă în dimineaţa zilei de 24 februarie - primul conflict terestru major izbucnit în Europa după mai multe decenii.

Detaliile acestor lupte se modifică în fiecare zi, însă sute de civili au fost deja ucişi sau răniţi, inclusiv copii. Peste 2 milioane de ucraineni şi-au părăsit deja ţara natală, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Invazia, ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin, a fost condamnată pe scară largă în lumea întreagă şi a dus la adoptarea unor sancţiuni economice tot mai severe împotriva Rusiei.

Odată cu aducere de trupe NATO în statele din vestul Ucrainei, numeroase ţări au promis ajutor şi sprijin militar pentru rezistenţa ucraineană. Preşedintele acestei ţări, Volodimir Zelenski, a cerut negocieri de pace - rămase deocamdată fără rezultat -, îndemnându-şi în acelaşi timp compatrioţii să lupte împotriva trupelor ruseşti.

Preşedintele Vladimir Putin insistă asupra faptului că Ucraina are legături istorice cu Rusia şi că el acţionează în slujba intereselor de securitate ale ţării sale. În acelaşi timp, Volodimir Zelenski a jurat că Ucraina nu se va preda.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212