Centru de radioterapie privat, deschis la Constanța. Tratament GRATUIT pentru bolnavii de cancer!
Centru de radioterapie privat, deschis la Constanța. Tratament GRATUIT pentru bolnavii de cancer!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestConstănțenii bolnavi de cancer care trebuie să efectueze radioterapie au posibilitatea, în prezent, să urmeze ședințele necesare salvării vieții și în municipiul Constanța. E drept, însă, la un centru privat! Dar, după cum au subliniat reprezentanții unității medicale recent deschise, pacienții bolnavi de cancer beneficiază de tratament și consultații gratuite.
Începând cu 24 mai a.c., pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 30, a fost deschis centrul MedEuropa, primul centru privat de radioterapie din Constanța. Acesta funcționează în regim de spitalizare de zi și utilizează echipamente de ultimă generație, pentru tratarea pacienților oncologici.
Centrul medical va putea trata prin radioterapie un număr de aproximativ 1000 de pacienți noi oncologici pe an, iar prin asigurarea decontării radioterapiei de către Casa de Asigurări de Sănătate Constanța aceste tratamente vor fi gratuite. În prezent, centrul medical nu are încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, dar au fost început demersurile legale pentru încheierea acestuia, astfel încât pacienții oncologici care se adresează centrului să beneficieze de tratamentul radioterapeutic în mod gratuit, costurile urmând să fie integral suportate de către sistemul de asigurări de sănătate prin Programul Național de Oncologie – Subprogramul de radioterapie al bolnavilor cu afecțiuni oncologice realizat în regim de spitalizare de zi.
Gratuitate pentru un număr limitat de pacienți, până la semnarea contractului cu CJAS
Până la încheierea contractului pentru serviciile de radioterapie cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, Centrul medical MedEuropa va oferi în mod gratuit ședințele de radioterapie pentru un număr limitat de pacienți. Deja o parte din pacienți au început ședințele de radioterapie, de la 1 iunie a.c..
„Am ales Constanța pentru a deschide prima clinică MedEuropa deoarece în zona Dobrogei, la un milion de locuitori, din statisticile medicale, a rezultat un număr de peste 3000 de pacienți noi, cu afecțiuni oncologice, în fiecare an, iar în zonă nu există unități medicale care să ofere servicii de radioterapie. La MedEuropa, misiunea noastră este să menținem și să redam sănătatea pacienților noștri și să le ameliorăm suferința prin abordarea unui radioterapii de calitate, folosind tehnologie de ultima generație și experiența unei echipe valoroase de medici, fizicieni medicali, asistenți. Activitatea unității noastre este dedicată pacientului și nevoilor acestuia printr-un act medical adecvat, precis și echilibrat.” a declarat dr. Bogdan Angheloiu, Director General MedEuropa.
MedEuropa Constanța reprezintă o investiție de peste 5 milione de euro, realizată printr-o finanțare integral privată.
Dr. Cristian Barbu și dr. Cora Aurelia Gache, în echipa noului centru de radioterapie
Clădirea este structurată pe trei nivele și dispune de două buncăre destinate echipamentelor de radioterapie.
Centrul dispune, în prezent, de un accelerator liniar de generație 2018, Elekta Infinity și de un computer tomograf Siemens Somatom Definition AS, precum și de echipamentele de dozimetrie PTW utilizate petru calibrarea și verificarea periodică a calității iradierii. Până la sfârșitul anului 2018 este programată instalarea celui de-al doilea accelerator liniar, cu aceleași performanțe ca și primul. Centrul medical dispune de asemenea de un salon destinat internărilor în spitalizare de zi necesar tratamentelor suportive și monitorizării afecțiunilor oncologice, precum și de cabinete pentru consultații de specialitate.
Echipa medicală MedEuropa este coordonată de către Dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapeut, iar activitatea medicală a centrului din Constanța este condusă de către dr. Cora Aurelia Gache, medic primar radioterapeut. Echipa de fizicieni medicali este coordonată de către Mihai Suditu, expert în fizică medicală.
„În comparație cu alte acceleratoare care permit doar tehnici 3D conformațional cu distribuție omogenă a dozei, cu indicații limitate, folosite mai ales în radioterapia paliativă, Elekta Infinity, echipat cu colimatorul Agility, face posibilă radioterapia ghidată imagistic, utilizând cele mai moderne tehnici de iradiere IMRT/VMAT. Acest tip de radioterapie folosește o distribuție neomogenă a dozei, reduce timpul de tratament, asigură precizie sporită și reduce toxicitatea prin corectarea eventualelor modificări apărute la nivelul tumorii sau la nivelul organelor la risc. Aceste tehnici sunt utilizate pentru iradierea tumorilor din sfera ORL, torace, pelvis, craniu, unde tumora este aproape de un organ la risc foarte sensibil. Elekta Volume View – metoda imagistică integrată în sistemele Elekta Infinity – permite verificarea poziției volumului tumoral țesuturilor sănătoase din vecinătatea volumului tumoral înainte de fiecare ședință de radioterapie. În acest mod se pot confirma rapid dimensiunea, forma și poziția tumorii și a țesuturilor sănătoase în raport cu planul de tratament”, a afirmat dr. Cristian Barbu, director medical MedEuropa.
F.B.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News