REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Centru de zi pentru bătrâni din Oltina, construit de o firmă fără nici un angajat

Centru de zi pentru bătrâni din Oltina, construit de o firmă fără nici un angajat

Replica API 27 septembrie 2019 | 17:36 1223

Patroana s-a asociat cu soţul ei

Patroana s-a asociat cu soţul ei

Primăria Oltina a angajat o firmă din Constanța fără nici un angajat pentru construirea unui cămin de bătrâni în comună. Patroana societății a fost salvată de soțul ei, pe care l-a prezentat drept subcontracatnt. Acesta este un om de afaceri cunoscut după ce a băgat după gratii un primar și o directoare de primărie prin denunțurile sale la DNA.

Primăria Oltina a atribuit pe 23 septembrie 2019 un contract pentru ”Execuție lucrări în cadrul proiectului ”Centru multifuncțional de asistență socială pentru persoane vârstnice, ALTINUM, comuna Oltina, jud. Constanța””.

Potrivit documentației de atribuire, ”Pentru realizarea centrului de zi (regim de înălțime P+1E) și a cantinei sociale (regim de înălțime P), cu o suprafață construită de 380 mp, suprafața construită desfășurată de 630 mp, se vor realiza următoarele lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a imobilului existent, în conformitate cu documentația de proiectare atașată:

- consolidarea și extinderea pe înălțime a corpului de clădire dezvoltat paralel cu str. Portului, cu destinația Centru de zi pentru persoane vârstnice;

- consolidarea corpului de clădire din spate, în scopul realizării cantinei sociale;

- cele două construcții vor fi realizate prin consolidarea, extinderea și demolarea parțială a construcției existente;

- împrejmuire teren, amenajare spații verzi, drum de acces auto, alei acces pietonal”.

La procedura simplificată de achiziție inițiată de Primăria Oltina pe 15 iulie 2019 a fost admisă o singură ofertă, venită din partea asocierii Trivium Pontes SRL Constanța- Construcții Nuclearo Electrice SA Cernavodă, cea care a și fost declarată câștigătoare. Valoarea totală a contractului este de 2.824.683,21 lei, fără TVA.

Afaceri mici, ambiții mari

Trivium Pontes SRL, deținută de Adela Elena Teodorescu, a fost declarată câștigătoare deși are un profil care nu ar face-o foarte capabilă de a duce contractul la bun sfârșit. Firma a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de numai 11.014 lei și un profit net de 2.054, fără nici un angajat.

Interesant este și numele subcontractantului, Construcții Nuclearo Electrice SA. Aceasta este firma care a construit reactorul 2 de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, un nume cu rezonanță în economia Constanței. Firma încearcă să scape de faliment și a depus în noiembrie 2018 o cerere de intrare în concordat preventiv. Constructorul de Cernavodă a raportat pentru anul 2018 afaceri de 765.431 lei și un profit net de 15.262 lei, cu doar 3 angajați, dar și datorii de 2.874.499 lei. Cei trei angajați de aici vor fi, până la urmă, cei care vor construi centrul de bătrâni de la Oltina, iar banii primiți astfel ar putea salva firma de faliment

A băgat un primar și o directoare la pușcărie

Construcții Nuclearo Electrice SA este condusă de Bogdan Teodorescu, nimeni altul decât soțul Adelei Elena Teodorescu, patroana Trivium Pontes SRL. Altfel spus, cei doi soți și-au uit puterile și au reușit să câștige astfel contractul de la Oltina. Bogdan Teodorescu este cunoscut pentru afacerile sale cu Primăria Medgidia. Acesta a fost unul din martorii denunţători ai Gabrielei Herghelegiu, fosta şefă a Serviciului de Achiziţii Publice din Primăria Medgidia, dar şi ai lui Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, ambii condamnaţi definitiv pentru corupţie.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
superman care le face pe toate din pix !
2
0
La fel ca piramidele ! Au fost ridicate de extraterestri !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212