REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Centrul Antidrog Constanța, OBLIGAT de primărie să elibereze URGENT spațiul!

Centrul Antidrog Constanța, OBLIGAT de primărie să elibereze URGENT spațiul!

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 901

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța se află într-o situație complicată: Primăria Constanța a înștiințat conducerea că trebuie să elibereze spațiul de pe aleea Mimozelor, acolo unde centrul își desfășoară activitatea de foarte mulți ani. Înștiințarea a venit în contextul proiectului administrației locale de reabilitare a creșei ce se află în incinta clădirii unde funcționează CPECA, spune șeful centrului, Marian Oprișan.

Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din această lună a fost introdus proiectul privind modificarea HCL 115/2017 privind transmiterea în folosință gratuită către Serviciul Public de Asistență Socială Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța. Printre acestea, figurează și spațiul în care-și desfășoară activitatea CPECA, instituția fiind obligată la eliberarea spațiului, pe motiv că nu s-a ”semnat procesul verbal de predare-primire prin HCL/2013”. ”Prin adresa din 21 ianuarie 2020, Serviciul investiții din cadrul primăriei a solicitat efectuarea demersurilor necesare privind retragerea dreptului de folosință gratuită acordat IPJ Constanța prin HCL/2013 privind transmiterea din administrarea Consiliului Local în folosința gratuită a IPJ a spațiului situat pe aleea Mimozelor numărul 4, în incinta Creșei nr 5. De asemenea, Serviciul de investiții aduce la cunoștință faptul că, în incinta creșei, la parter, Centrul Antidrog deține drept de folosință gratuită care a fost transmis prin HCL/2013 fără a se semna procesul verbal de predare-primire. P care de consecință, Centrul are obligația de a elibera spațiul, întrucât interesul public local o impune”, potrivit expunerii de motive aferentă proiectului. Astfel, Marian Oprișan s-a văzut pus în fața unei situații care, deocamdată, pare fără rezolvare. Știa că imobilul urmează a fi reabilitat, însă a primit garanții că activitatea centrului nu va fi perturbată, lucrările de execuție putând fi efectuate fără a părăsi spațiul. Recent, a primit înștiințare de la Primăria Constanța că trebuie să părăsească clădirea definitiv. ”În urmă cu un an, primăria a anunțat că va reabilita clădirea, de fapt se va mansarda. S-a luat în calcul posibilitatea să rămânem în sediu pe timpul lucrărilor. Acum două săptămâni, am fost înștiințați că trebuie să ne găsim altă locație. Am mers la primărie, a fost prezent viceprimarul Dumitru Babu și alți reprezentanți ai primăriei, dar și constructorul. Cel din urmă mi-a garantat că poate efectua lucrările fără să fie nevoie să părăsim spațiul”, a declarat, pentru Replica, Marian Oprișan. Acesta a precizat că situația este una destul de complicată, deoarece centrul are toate avizele necesare de funcționare, dar și spațiu suficient pentru desfășurarea activității. ”Am tot sperat că vom rămâne aici. Am autorizație pentru activități sociale, am cabinetele acreditate pentru aceste activități, pentru tratarea dependenților de droguri. Nu mă pot muta într-un spațiu cu două camere, nici la IPJ nu pot să mă mut, pentru că ar n-ar mai veni consumatorii. Îmi trebuie un spațiu care nu este apropiat de instituțiile publice, un spațiu mai retras”, a mai spus Oprișan.

Acesta a discutat cu Florin Gheorghe, directorul RAEDPP în vederea identificării unui spațiu. ”Vom mai sta aici până pe 1 aprilie. Până atunci, sperăm ca RAEDPP să identifice un spațiu și, până atunci, să putem să-l amenajăm”, a conchis Marian Oprișan.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A trait pe mocangeala, in schimb si a intretinut cele doua putori. E grele munca. Are familie grea, saracu milog.
2
0
Copilul meu a fost implicat intr-un proiect al acestei organizatii in liceul loc. Activitatile au fost foarte profi facute. Eu cred ca ar trebui cat mai multe astfel de activitati de informare a elevilor despre nenorocitele astea de droguri
2
3
Am avut sora cu probleme. Eram disperati. Am apelat la acest centru. Cei de acolo si-au dat silinta. Nu cred ca nu se gaseste o rezolvare
3
3
Este singurul loc din Constanta unde gasesti sprijin si nu te costa. Am avut pe cineva in familie care a avut nevoie. Trebuie sa fie sprijiniti cumva .
4
2
dati-l afara pe golanul asta cu cap de guma. chelie. jeg. a marcat vietile multor oameni
6
4
Tks EBBA SEMIANALFABETA
4
3
Din poza respectiva, 6 persoane isi "fac capul" aproape in fiecare zi. Sunteti tampiti pt ca puneti botul la asemenea prostii.
3
3
alta mangla de sifonat bani de la buget, sa vedeti cate din astea sunt prin bucuresti unde evident e plin de beizadele si noi iar plangem ca nu avem bani de salarii sau de pensii!!!
7
4
pai era perimat! din sigla din spatele lor rezulta ca sunt parte a unui minister inexistent. functionarea structurii acesteia ar trebuie reanalizata, ce fac ei sau ce se fac ca fac este de fapt o treaba de O.N.G. uri nu de agentie guvernamentala
12
5
pacat ca a plecat cezara zisa si patroana creselor ca se mai ducea si ea putin pe la ei
7
3
Am avut baiatul voluntar la centru antidrog . Chiar fac activitati tot timpul. Eu am observat schimbari in bine la fiul meu. A devenit mai implicat si mai comunicativ. A inceput sa-i pese de ce se intampla in jurul lui. Sper ca cei din conducerea orasului sa gaseasca o solutie ca acest centru sa functioneze in continuare.
11
7
Tariceanu multumim pentru HG 349!Ai facut drogurile chinezesti legale !BARVO TARICEANU si contrasemnatarii HOTARARII DE GUVERN DIN 2007 Nicolaescu fost MINISTRU AL SANATATII si Vasile Ciurchea de la CASA NATIONALA DE SANATATE!Cei care sunt afectati de acea HOTARARE GUVERNAMENTALA sa i dea in judecata
12
3
Fratele meu a avut probleme cu legalele. Era singurul loc unde am primit consilieri si s-au ocupat de fratele meu gratuit . Inca fratele meu mai tine legatura cu psihologii de acolo. Mare pacat ca se desfiinteaza un centru ca acesta. Sunt si privati dar costa mii de euro . Te jupoaie. Cei care au in familie astfel de cazuri stiu despre ce vorbesc.
9
4
Foarte bine . Nu sunt buni de nimic . Doar isi incasau salariile fara nici un rezultat . Am avut neplacerea sa ajung acolo cu o ruda si ma dezgustat neprofesionalismul acelor angajati cu aere de profesionisti . Pacat ca in acest oras mizerabil nimic nu functioneaza . Cam toate institutiile sunt la fel . Delasare , delasare , delasare si multa , foarte multa mizerie .
12
6
Nu fac nimic util doar impresii !
9
5
Bai Fagadau ! De ce te iei de finul meu Cristian Oprisan ? Te razbuni pe mine ca am fost prefect ? Ce daca nu au platit pt spatiu . Copii de la cresa trebuie sa vada drogatii cum arata la fata, cand vin la finu, care e sef ..
9
4
angajat sa conduca centrul asta. Un codos inconjurat de boarfe. La munca buai manglitorilor!
18
4
Cuibusor de copilasi ai sekuriki?!
14
5
Ar trebui sa nu faca doar campanii de informare ci sa faca vizite la domiciliul celor care au nevoie. Stiu, legislatia nu permite...dar va complaceti in aceasta situatie. Un lucru e clar. Doar vorbe, vorbe, vorbe.....
14
3
Sa ne spuneti cine le-a aprobat sa paraziteze cresa atata vreme fara sa plateasca un leu. Doi la mana, baietii astia fac popularizare a drogurilor sub umbrela unor asa zise campanii de informare. Numarul de drogati a crescut de cand a aparut acest centru, de ce oare.
16
4
Oricum acest centru ar trebui desfiintat. El mai mult incurajeaza consumul si asta pe banii nostri.
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272