REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Centrul Antidrog, cu bagajele făcute. Trebuie să elibereze spaţiul în care-şi desfăşoară activitatea

Centrul Antidrog, cu bagajele făcute. Trebuie să elibereze spaţiul în care-şi desfăşoară activitatea

Replica API 11 aprilie 2020 | 15:44 3633

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța se află într-o situație nu foarte plăcută. După ce Primăria Constanța i-a înștiințat că trebuie să elibereze, pe 1 aprilie, sediul unde își desfășurau activitatea, urmând să li se dea o altă clădire, iată că la 10 zile de data scadentă, încă nu s-a găsit spațiul potrivit, astfel că activitatea acestora se petrece la aceeași adresă.

Marius Oprişan

Centrul are obligația de a elibera spațiul, întrucât interesul public local o impune

Potrivit proiectului privind modificarea HCL 115/2017 privind transmiterea în folosință gratuită către Serviciul Public de Asistență Socială Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța, CPECA a fost obligată să elibereze, la data de 1 aprilie, spațiul în care își desfășura activitatea. ”Prin adresa din 21 ianuarie 2020, Serviciul investiții din cadrul primăriei a solicitat efectuarea demersurilor necesare privind retragerea dreptului de folosință gratuită acordat IPJ Constanța prin HCL/2013 privind transmiterea din administrarea Consiliului Local în folosința gratuită a IPJ a spațiului situat pe aleea Mimozelor numărul 4, în incinta Creșei nr 5. De asemenea, Serviciul de investiții aduce la cunoștință faptul că, în incinta creșei, la parter, Centrul Antidrog deține drept de folosință gratuită care a fost transmis prin HCL/2013 fără a se semna procesul verbal de predare-primire. P care de consecință, Centrul are obligația de a elibera spațiul, întrucât interesul public local o impune”, potrivit expunerii de motive aferentă unui proiect votat de consilieri recent. Primăria urma să pună la dispoziție un alt sediu în care instituția urma să își desfășoare în continuare activitatea.

Mutarea s-a amânat, până se găsește un spațiu

”Încă suntem la sediul vechi, așteptăm să vedem unde o să ne mutăm. Cei de la RAEDPP prima oară ne-au arătat un sediu, pe lângă cofetăria Silvian, care era ok. Numai că, ulterior mi-au trimis hârtii cu o altă locație de pe Nicolae Iorga, foarte dărăpănată, o vilă cu etaj care în cel mai bun caz trebuie demolată. Apoi ne-au mai arătat un spațiu undeva pe Caraiman, pe lângă strada Albastră, care nu era funcțională, nu avea acoperiș. Singura care era cât de cât ok era clădirea de lângă Silvian. Deocamdată suntem încă aici, avem apă, avem curent. Așteptăm ca Primăria să ne dea un sediu în care să putem să ne desfășurăm activitatea.”, a declarat pentru ziarul Replica, Marius Oprișan, șeful centrului CPECA.

În privința activităților specifice desfășurate de Centru, acesta a declarat ”Activitatea s-a restrâns, școlile sunt închise, cei cu probleme nu prea mai vin pe la noi din cauza izolării. Cu situația aceasta, avem persoane care sunt detașate la IPJ, pentru a ne ajuta colegii.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prietene, mananci rahat! Palaz nu a ajutat pe nimeni in viata lui. Pe cine a putut l-a inselat, escrocat si furat.
3
3
Niste lichele - Asta si facem. Suntem permanent in strada cum spune-ti Dvs. Vara la evenimente muzicale de amploare, in tabere si zone de agrement. In cursul anului scolar printre elevi si studenti. La sediu acordam asistenta medicala, psihologica si sociala consumatorilor de droguri. De fapt din 1995 de cand lucrez in MAI am tot fost pe strada. CV-ul meu si declaratia de avere le gasiti pe google. Toate functiile le-am obtinut prin concurs . Dupa cum vedeti nu ne ajuta nimeni. Ca dovada! Pentru mai multe informatii despre activitatea noastra va asteptam la sediul nostru din al. Mimozelor, nr4
3
17
pai bah nene sa va dea MAI spatiu
1
0
Treceti in strada lichelelor, la munca, langa colegii vostrii . Sunteti un cuib de pile in frunte cu licheaua nr. 1 care a fentat munca de politie toata viata la umbra lui Claudiu Palaszz , nasul lui la una dintre cununii ... Huooo !!!!
16
4
De cate ori mai aparea articole despre drogati si ei erau criticati astia tupeisti cum sunt venea cu raspunsul:"ce pwla mea vreti voi ma ce ma droghez pe bani vostri,nu am dreptul sa fac ce vreau cu bani mei?,deci daca ei si-au ales viata asta dece sa plateasca statul pentru un viciu,vor dezintoxicare atunci sa plateasca,daca plateste statul pentru ei inseamna ca incurajeaza viciul.
7
2
@mihai.consumatorii-terapie ocupationala adica pusi la munca,traficantii impuscati.Drepturile omului sunt pentru oameni, nu pentru traficanti
3
3
ONG sa faca ce??? Nu fac nimic. ONG de la Lazu unde plateai 500 euro doar terapiile nici nu le faceau. Erau trecute doar pe hartie sa-ti ia banii. Chiar era un baiat care le dadea si droguri. Au fost dati in judecata de multa lume. De frica au si inchis.
21
1
un ONG ar putea cu succes prelua ce face sau nu face acest organism pe bani publici. Functionarii ramasi fara sediu sa sprijine colegii de la politie in strada la filtre si controale
16
7
Sa-i multumim drogatului de Mazare ca avem drogati, traficanti, curve si corupti. Asta s-a promovat si se promoveaza pe litoral: cluburi, baruri si mall-uri. Alcool, droguri si curveturi. Nu tu viata cultural artistica nu tu sport. Nu se contruieste o sala de sport un stadion sau un teatru. De parcuri ce sa mai vorbim. Culmea! Demolam si ce avem. Fagadau merge pe linia drogatului de Mazare. Cu drogatul de Babu alaturi ce asteptari sa ai?? Vai de noi!!!
15
2
Si consumatorii de droguri sunt tot cetateni ai Constantei d-le Primar. In loc sa demolati un loc unde acesti amarati erau ajutati mai bine sprijinitii si construiti un centru unde consumatorii de droguri, acesti tineri fara viitor, dar tineri ai Constantei sa fie ajutati. Faptul ca sunt trimisi la puscarie nu ajuta. Dependenta de droguri este o boala care trebuie tratata. Nu confundati consumatorii de droguri cu traficantii!!! Traficantii trebuie sa mearga la puscarie
13
4
am auzit-o si pe asta...! pai si ce fac acesti taietori de frunze la caini: ii consiliaza pe traficanti , deaorece ptr consumatori sunt centre de dezintoxicare in cadrul spitalelor de psihiatrie cu ajutorul unei medicatii... sau or folosi metode inspirate din Kama Sutra...!?!
28
5
Am fata eleva de liceu care este voluntar de vreo 2 ani la acest centru. Din ce am observat eu chiar au facut foarte multe activitati. In liceu au avut mai multe proiecte iar in special pe perioada vacantelor participau la multe evenimente. Sunt multi tineri voluntari care sunt chiar implicati. M-am uitat si pe pagina lor de Facebook si chiar am remarcat ca au multe activitati.
9
23
Fratele meu a cazut in patima drogurilor. Nu ne mai intelegeam cu el. Am cautat peste tot un loc unde sa il ducem . Nu am gasit. La Palazu Mare l-a tinut cateva zile si l-a trimis apoi acasa. Este singurul loc unde am gasit sprijin si a fost gratuit. Este mare nevoie de astfel de centre. Cei care au astfel de probleme in familie stiu despre ce vorbesc
12
19
Este greu cand ne bate gramatica. Stimati consumatori, cei care comentati pe aici, mai intai trebuie sa va informati iar apoi sa comentati. Dupa ce in prealabil dati textul cuiva mai apropiat de limba romana. Iar acum dati drumul la injuraturi!
8
23
Bani aruncati pe geam... La sapa la prasit.
29
6
Nici nu stiam ca exista o astfel de institutie. Oare ce fac ei 8 ore in birou? Vreau si eu !
37
6
Oricum nu faceti nimic. Doar daca vrea consumatorul......asts e replica!! Pacat....
39
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212