REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Centrul de VACCINARE din Pavilionul Expozițional Constanța și-a DESCHIS porțile

Centrul de VACCINARE din Pavilionul Expozițional Constanța și-a DESCHIS porțile

Replica API 9 februarie 2021 | 10:25 1939

Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța a devenit funcțional în cursul zilei de luni, 8 februarie a.c.. Centru de pe Bulevardul Mamaia 331A a preluat fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament Constanța. Și primarul municipiului, Vergil Chițac, a participat la deschiderea Centrului de Vaccinare. Persoanele care au efectuate programările la unitatea modulară, au fost notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare. Important de menționat este faptul că beneficiarii nu își vor pierde programările.

Luni, 8 februarie a.c., a devenit funcțional cel mai mare centru de vaccinare din județ. Centrul de la Pavilionul Expozițional a preluat fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament Constanța. La deschidere a fost prezent și primarul municipiului Vergil Chițac, dar și George Măndilă, consilierul primarului care se ocupă de coordonarea și organizarea centrelor de vaccinare de la nivelul municipiului.

Mutarea fluxurilor a venit ca urmare a unei analize minuțioase realizate de autorități, prin care a fost determinat că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, se va gestiona mai bine numărul mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare.

Primarul municipiului a fost prezent la deschidere

,,Spitalul Militar Modular rămâne cu cele 6 fluxuri în momentul de față, cele pe care le-a asigurat DSP. Acum este puțină agitație, dar după primele două- trei zile, lucrurile vor intra în normal. După primele două- trei zile, lucrurile vor intra în normal. Centrul de vaccinare va funcționa în intervalul 08.00-20.00. Le mulțumesc colegilor și colegelor de la DSP, ele au făcut posibil tot efortul ăsta. Mie mi se pare un spațiu decent.” a declarat primarul municipiului, Vergil Chițac.

George Măndilă coordonează organizarea centrelor de vaccinare

George Măndilă, consilierul primarului Vergil Chițac, este cel coordonează din partea municipalității organizarea centrelor de vaccinare de la nivelul Constanței.

,,În momentul de față avem deschise șase fluxuri de vaccinare, cele pe care le-am transferat de la Spitalul Modular. Putem deschide până la 10 fluxuri în spațiul acesta care a fost amenajat, iar după aceea dacă dublăm asistenții vaccinatori pe fiecare casetă, ajungem la 20 de oamenii vaccinați în același timp și având în vedere că mai avem o suprafață în oglindă cu cea deschisă astăzi putem ajunge la un maximum de 40 de persoane vaccinate simultan. Este posibil să primim aici la Pavilionul Expozițional și cadrele didactice pe trei fluxuri și populația generală pe două fluxuri, dar e în funcție de Ministerul Sănătății pentru că în momentul în care se deschid fluxurile trebuie asigurate cu vaccin”, a precizat George Măndilă, coordonatorul centrelor de vaccinare din Constanța.

De la deschidere nu au lipsit nici evenimentele

Evenimentul nu a fost lipsit de nemulțumirile oamenilor. Aceștia au devenit irascibili în momentul în care prima persoană programată a fost strigată să se prezinte la punctul de recepție. Oamenii acuză că nu s-ar respecta rândul la vaccinare.

În primă fază, capacitate de 576 de persoane pe zi

În primă fază, vor fi asigurate 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi operaționalizate alte 6 noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expozițional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanța, în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare.

Ultima situație actualizată arată că un număr total de 32.340 de doze au fost administrate în județul Constanța - 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech și 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în județul Constanța este de 26.709.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Georgica ai evoluat puternic de la png la pnl.Ialingit
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108