REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Centrul educativ multifuncțional pentru tineret, MĂRUL DISCORDIEI dintre tineri și consilierii județeni constănțeni

Centrul educativ multifuncțional pentru tineret, MĂRUL DISCORDIEI dintre tineri și consilierii județeni constănțeni

Replica API 28 aprilie 2018 | 01:01 332

În cadrul ședinței de Consiliu Județean, care a avut loc vineri, 27 aprilie a.c., s-au votat mai multe proiecte privind Centrul de Tineret „Jean Constantin”, sau cum este cunoscut printre tinerii constănțeni - „Centru educativ multifuncțional pentru tineret”. Este vorba de fosta cinema Replublica, proaspăt inaugurată în urmă cu o săptămână. Practic, la ședința CJC s-a votat trecerea sa în adminsitrarea Centrului Cultural Teodor Burada, pentru 2 ani de zile, după care se va lua decizia ce se va face mai departe.

În cadrul ședinței, o reprezentantă a tinerilor a luat cuvântul la final, precizând că este nemulțumită de faptul că tinerii sunt excluși din planul managerial al instituției, lucru pe care atât Horia Țuțuianu, cât și Claudiu Palaz, au încercat să îl combată prin argumente clare că tinerii nu sunt pregătiți să aibă funcții de conducere-manageriale din lipsă de experiență. Desigur, Horia Țuțuianu le-a explicat că rolul centrului este să le ofere tinerilor oportunitatea să se întâlnească, să organizeze evenimente etc.

Iată că la scurt timp după încheierea ședinței, Federația Tinerilor din Constanța a remis un comunicat de presă prin care își arată clar nemulțumirea fațăde PSD și PNL, care au votat proiectele referitoare la centrul de tineret menționat.

De precizat este faptul că proiectele au trecut cu 32 de voturi pentru și o abținere, cea din urmă aparținând consilierului local liberal Bogdan Bola.

„Consiliul Județean Constanța a aprobat astăzi deturnarea proiectului ,,Centru educativ multifuncțional pentru tineret” prin darea acestuia în administrare Centrului Cultural Teodor Burada și practic schimbându-i destinația.

Federația Tinerilor din Constanța a comunicat în ultimii 2 ani despre această situație și conducătorii Consiliului Județean Constanța păreau că au înțeles problema. Acum 2 luni, Federația a reușit să blocheze un proiect asemănător arătând motivele de nelegalitate ale acelui proiect.

Până în prezent, toate avertismentele Federației cu privire la starea sau funcționarea centrului s-au adeverit:

● Centrul a fost închis imediat după deschidere (de luni până în prezent centrul este închis);

● Centrul nu dispune de personal de specialitate;

● Nu există nicio strategie/viziune cu privire la funcționarea acestui centru.

Mai mult, într-unul dintre proiectele care vizează modificarea organigramei Centrului Cultural Teodor Burada, se prevede înființarea a două posturi aferente funcției de inspector pentru relația cu mass-media și probleme de tineret. Adică o singură funcție cu atribuții amestecate care demonstrează că lipsa de interes în rezolvarea problemelor tinerilor”, scrie în comunicat.

,,Acest vot reprezintă o lovitură dată tinerilor din Constanța, transformând un proiect pe fonduri europene într-o prelungire, un sediu secundar, a Centrului Cultural Teodor Burada. Tinerii nu au fost consultați cu privire la această decizie și se încearcă în acest moment niște consultări post factum. Dezaprobăm categoric această hotărâre și vom lua toate măsurile legale, printre care: sesizarea prefectului, plângere prealabilă, acțiune în contencios administrativ, sesizarea finanțatorului, sesizarea organelor de urmărire penală, în ordinea necesară. Mai mult, vom sesiza și liderii partidelor pentru a vedea dacă își asumă deturnarea proiectelor pentru tineri. În final, menționez că am primit și amenințări din partea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul CJC ca urmare a demersurile pe care le-am întreprins, ca să nu mai vorbesc de manipularea creată de alte personaje veninoase.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

,,Un centru multifuncțional educativ pentru tineret, nu este un cinematograf! Faptul că acesta a purtat până recent o firmă denumită “Centrul Cultural Jean Constantin” ne arată de fapt că intenția reală nu a fost aceea de a înființa un centru de tineret, ci o nouă sală de spectacole. Orice viitoare comunicare publică ce ar putea pretinde că în această clădire vor avea loc activități centrate în jurul interesul tinerilor este o minciună, având în vedere că modificarea din organigrama CJC nu privește adăugarea niciunui post de lucrător/consilier de tineret. Apreciem faptul că măcar un consilier județean a înțeles această problemă, în persoana lui Bogdan Bola, care a și depus acum câteva luni un proiect de hotărâre privind înființarea unei instituții publice care să administreze în mod profesionist acest centru.” a declarat George Farauanu, vicepreședinte al Federației și președintele Asociației Studenților din Constanța.

,,Observăm că se încearcă manipularea opiniei publice prin acordarea denumirii de "Centru de tineret" unei clădiri a cărei destinație este total îndepărtată de noțiunea de tineret. Votul acordat de către consilierii județeni pentru trecerea Centrului sub administrația Centrului Cultural Teodor Burada dovedește întru totul acest lucru și reprezintă o sfidare la adresa tinerilor. FTC va continua demersurile pentru a se asigura că interesele tinerilor vor fi respectate de către decidenți și nu se va arăta pasivă la orice tentativă de ignorare a acestora.” a declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce figura te tampit are learciu asta..
1
0
Citind articolul si comentariile de mai jos, cu parere de rau observ ca totul se invarte in jurul acestui domn Bajdechi.Asadar,dragi cititori,va indepartati de esenta problemei.Centrul educativ multifunctional pentru tineret tocmai ce a fost inaugurat si au inceput deja sicanele de tot feluI.Inainte de a face orice discutie referitoare la acest subiect,va rog sa aruncati o privire pe pagina de facebook a centrului.Veti vedea ca toate activitatile desfasurate aici au fost cu si despre tineri.Nu incercati sa-i discreditati tot pe cei care au lasat o mostenire de care vom beneficia cu totii.
1
0
Am vazut cam care este treaba pe acolo si am plecat deziluzionat . Niste mocofani de la PSD-ALDE-PNL-PMP isi disputa cu violenta suprematia , precum cartelurile de droguri desfacerea pe piata ... Niste bani risipiti ! Limbrici rosii care ar trebui gazati ...
1
0
Bajdechi este cel mai mare manelist al tarii, cand se imbata nu mai stie de el! I se zice juristul manelist!!!
1
0
Bajdechi, tu chiar nu intelegi ca esti penibil si doar din cauza ca exista parintii tai esti bagat in seama? Chiar nu te ai prins ca esti un nimeni in drum fara ei? Ai uitat cum faceai pe seful la Republica, cum imparteai tu in stanga si in dreapta birouri? AI uitat? Acum o dai de gard dar eram mai multi de fata cand faceai pe seful. Esti doar un copil prajit la cap care nu intelege ca mancatul de cacat dauneaza grav sanatatii
2
0
Bajdechi, intreaba pe mama ta, ca e activa pe pagina Centrului, sa iti arate dansa ca este deschis si are evenimente inca de la deschidere. Tu, se pare, in afara de mancat r turcesc, nu stii
3
0
Bajdechi si cei 2 colegi care conduc federatia vor centrul pentru tatal lui bajdechi. Ca a facut bloc fara autorizatie si acum vrea sa ia centrul de tineret sa construiasca si acolo. Alex..nu cred ca se poate asa ceva!
3
0
Bajdechi zici ca e o moara stricata. Cum sa dai un centru de cateva milioane de euro pe mana unor amatori? Ca sa nu mai zicem ce tupeist si nesimtit e!
4
0
Alexandru bajdechi e poponar ! Vrea un centru pentru orgii sexuale
4
0
Farauanu asta se ruga de profi sa il treaca la examene
2
2
Asa si este. Se face totul pentru a gasi functii pentru pile. De tineri dumnezeu cu mila. Astea sunt partidele, astia sunt oamenii din partide, toti o apa si'un pamant
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614