REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Centrul Maternal Mangalia va fi redeschis la jumătatea lui februarie, pentru mamele şi copiii victime ale violenţei!

Centrul Maternal Mangalia va fi redeschis la jumătatea lui februarie, pentru mamele şi copiii victime ale violenţei!

Replica API 5 februarie 2019 | 00:21 2773

Centrul Maternal Mangalia, care a fost închis în ultimii doi ani pentru reabilitare și modernizare, urmează să fie redeschis la jumătatea lunii februarie a.c.. Lucrările de consolidare și reabilitare au fost încheiate la finalul lunii ianuarie a.c., mămicile și copiii care au fost victime ale violențelor în familie urmând să fie cazați într-un spațiu modern.

Din ce în ce mai multe femei victime ale violenței în familie iau atitudine și solicită sprijinul autorităților pentru a găsi o scăpare din mediul toxic în care trăiesc. Drept dovadă, de la începutul anului, polițiștii au pus în aplicare aproximativ 30 de ordine provizorii de protecție. Aceste ordine presupun și ca agresorul să părăsească domiciliul conjugal pentru câteva zile, dar ce întâmplă dacă femeiile abuzate consideră că este mai bine ca ele să își ia copiii în brațe și să plece din mediul unde au fost abuzate?

La nivelul județului Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pune la dispoziția victimelor violențelor în familie câteva locuințe, un Centru de Primire în Regim de Urgență a Mamei și Copilului, în municipiul Constanța, dar și Centrul Maternal Mangalia. Acest din urmă centru a fost închis, însă, în ultimii doi ani, căci a fost supus unui amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare.

Potrivit reprezentanților DGASPC Constanța, valoarea proiectului a fost de peste 817.000 lei, fondurile fiind acordate de Consiliul Județean Constanța. Lucrările au constat în refacerea în întregime a instalațiilor sanitare, termice și electrice, în zugrăveli de interior și exterior ale clădirii, pe o suprafață de 352 mp, în realizarea unor lucrări de consolidare a subsolului clădirii etc.

Lucrările au fost încheiate pe 30 ianuarie a.c., urmând ca la jumătatea lunii februarie a.c. să aibă loc recepția imobilului, iar ulterior să fie redat funcțiunii. După redeschidere, în Centrul Maternal Mangalia va fi spațiu pentru găzduirea a opt mame cu copii.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar vreau sa se redeschida ca sa pot intreba angajati cine lea luat lor copii ca sa le ia ei la mame copii in adoptie aaa chiar vreau sa le vad raspunsul javrele dilate stoarfe de ultima posta fara inima in ele ele sunt mame angajatele statului stoarfele statului aaa ele sunt parinti ca sa ei copilul la o mama din centru maternal daca vezi ca mama nu vrea sa isi dea copilul in centrul de plasament dece o pui sa semneze pentru adoptie adoptalear dracu sa le adopteze capu lor si dinti din gura nu sile adopta aaa de analfabetele dracu de m****e c***e lacome de bani aaa
0
0
Ce bine o sa las femeia acolo daca nu produce destul mai ales daca naste
0
2
Si inchisorile au fost redeschise,condamnarile au fost redeschise, cheia scucesului este sa stergem cu buretele, sa fim mai buni si sa avem rabdare cu guvernanti nosrtii in frunte cu conducatorul nostru suprem Liviu DRAGNEA, VIITORUL PRESEDINTE al tuturor romanilor
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212