REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Centrul Multifuncţional Băneasa se chinuie să cumpere lemne şi să angajeze oameni

Centrul Multifuncţional Băneasa se chinuie să cumpere lemne şi să angajeze oameni

Replica API 8 ianuarie 2013 | 00:00 207

Început de an agitat pentru unităţile sanitare

Început de an agitat pentru unităţile sanitare

Noul an a venit cu agitaţie în cadrul unităţilor sanitare de la malul mării. Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, aşteaptă să fie stabilit un buget pentru a demara noile planuri, dar şi continuarea proiectelor ce şi-au văzut deja debutul, pe când Centrul Multifuncţional Băneasa, proaspăt inaugurat, se luptă să aducă toate elementele pe linia de plutire. Aici este vorba despre angajarea personalului medical, despre organizare a activităţii şi achiziţionare de combustibil solid, problemă care deja a început să dea mari bătăi de cap.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, a început noul an cu o serie de planuri în ceea ce priveşte îmbunătăţirea serviciilor oferite de unitatea spitalicească. Potrivit acestuia, printre priorităţi se află modernizarea secţiilor. "În primul rând, trebuie să continuăm ce am început, să terminăm Secţia de Cardiologie, iar cel mai important pentru mine ar fi ca anul acesta să reuşim să modernizăm Chirurgia, adică să reuşim să facem blocurile operatorii chirurgicale, dar şi secţia", a declarat, pentru "Replica", dr. Dănuţ Căpăţână. Cât despre noi proiecte, acestea vor intra în planul de aplicare în momentul în care se va stabili un buget pentru unitatea sanitară, a mai menţionat managerul. De asemenea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a deschis o licitaţie cu privire la achiziţionarea de combustibil lichid, valoarea estimată fiind de 270,000.00 lei, data limită de depunere a ofertelor fiind 10 ianuarie 2013. Îndreptându-ne atenţia către Cenrul Multifuncţional Băneasa, ce se află în subordinea Spitalului Judeţean, trebuie să menţionăm că, de la 1 ianuarie a.c., o linie de Primiri Urgenţe a început să funcţioneze. Aici treburile sunt încă la modul de organizare, de unde şi agitaţia care a căzut pe umerii cadrelor medicale. Potrivit acestora, pe lângă faptul că se confruntă cu peste 10 pacienţi pe zi, afecţiunile acoperind toate laturile, activitatea este îngreunată de examene şi de faptul că lemnele pentru încălzire sunt la limită. "Suntem în perioada de organizare, mergem la Primărie să mai cerem nişte lemne, pentru a ne putea descurca de la zi, la zi, nu avem fochist, pacienţii, săracii, vin, examenele se organizează. Sperăm ca din luna februarie, totul să intre pe un făgaş normal", au spus cadrele medicale. În cel mai scurt timp se vor publica şi posturile scoase la concurs pentru medicina de urgenţă. "Vom publica posturile pentru medicina de urgenţă, pentru că de la 1 ianuarie avem aprobare ca structură să avem punct de lucru al Unităţii de Primiri Urgenţe la Băneasa. O să scoatem posturile la concurs, inclusiv pe cele ce au mai fost scoase. Este vorba de posturile pentru Urgenţă - 5 şi 3 pentru specialişti: Pediatrie, Ginecologie şi Medicină Internă. De asemenea, vom mai scoate 2 posturi de asistente, pentru că avem deja 5 şi trebuie să rămână şi la cabinet", a adăugat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272