REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Centrul Multifuncţional „Jean Constantin” va fi inaugurat la mijlocul lunii octombrie

Centrul Multifuncţional „Jean Constantin” va fi inaugurat la mijlocul lunii octombrie

Replica API 22 septembrie 2016 | 01:04 241

Aşteptare

Aşteptare

Inaugurarea Centrului Multifuncţional „Jean Constantin” se lasă aşteptată! Lucrările de reabilitare a Centrului Multifuncţional „Jean Constantin“ s-au finalizat cu mult timp în urmă. La sfârşitul lunii decembrie 2015, acesta ar fi trebuit redeschis publicului, însă instituţia e în continuare închisă, din cauza mai multor probleme. Însă, se pare că toate pregătirile sunt gata, iar marea inaugurare va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

Consiliul Județean Constanța a accesat în anul 2013 printr-un proiect cu fonduri europene 11.836.478,69 lei, din care contribuția CJC a fost de 503.727,93 lei pentru reabilitarea și modernizarea actualului „Cinematograf Republica” pentru noi activități de educație, integrare/ reintegrare socială și recreere oferite tinerilor prin transformarea în „Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret”. Dotarea acestuia este aproape de a fi terminată, urmând să se facă recepția acestuia și inaugurarea. În acest sens, au apărut articole în presă care prezintă realitatea în mod eronat, promovând de fapt inaugurarea cinematografului. ''Ne dorim să credem că acest Centru pentru Tineret va fi utilizat în interesul tinerilor, aceștia urmând să desfășoare activități specifice nevoilor și intereselor lor, sau să poată oferi alternative pentru petrecerea timpului liber, incluzând și proiecția digitală de filme între acestea, fără a face din aceasta o activitate principală'', a afirmat George Farauanu, prim-vicepreședinte al Federației Tinerilor din Constanța și președinte al Asociației Studenților din Constanța. De asemenea, acesta a declarat pentru cotidianul ''Replica de Constanța'' că centrul ar urma să fie inaugurat la mijlocul lunii octombrie. ''Noi am fost într-o vizită pe la mijlocul lunii august să vedem care este stadiul lucrărilor, iar preconizarea făcută în acel moment era mijlocul lunii acesteia. Între timp am înțeles că ar mai fi amânat cu încă o lună, deci cred că pe la mijlocul lunii octombrie va fi inaugurat'', a mai precizat Farauanu. Reamintim faptul că la începutul lunii iunie se punea problema că licitațiile succesiv contestate punea în pericol finanțările pentru mobilier. Lucrările la Centrul Multifuncţional „Jean Constantin“ ar fi trebuit să se finalizeze până la 31 decembrie 2015, însă termenul nu a fost respectat.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272