REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A fost inaugurat Centrul Operațional din cadrul IPJ Constanța! Video

A fost inaugurat Centrul Operațional din cadrul IPJ Constanța! Video

Replica API 1 iulie 2022 | 00:00 2917

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a aflat joi, 30 iunie la Constanța, pentru prezentarea efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor acționa în acest sezon estival pe litoral pentru asigurarea climatului de ordine publică și pentru gestionarea situațiilor de urgență. Cu această ocazie a fost prezentat și noul Centru Operațional al IPJ Constanța. Chestorul Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, a făcut o scurtă prezentare a acestui Centru.

Adrian Glugă

Ne aflăm într-o clădire care inițial, în 1956, avea destinația de garaje și service pentru autospecialele unității. Începând cu data de 4 aprilie 2022, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, și ne aflăm la acest moment la acest stadiu, în ziua de 29 iunie 2022 fiind încheiate lucrările. Este o investiție de 6,2 milioane de lei, din bugetul MAI. Acest centru este structurat pe trei zone: camera de decizie, unde sefii structurilor din cadrul MAI iau decizii pe baza informațiilor furnizate de către colegii care lucrează în acest spațiu, de circa 140 de metri pătrați care se cheamă cameră pentru suportul decizional. Aici se lucrează pe trei etape distincte, prima etapă este activitatea cotidiană a IPJ unde, de mâine, vom regăsi permanent, șase lucrători, respectiv, ofițerul de serviciu, dispeceri și operatori 112 la care în curând, începând cu luna octombrie, vom avea si operatorii pentru monitorizare electronică, pentru vestitele brățări electronice.” a declarat Adrian Glugă.

În cazul operațiunilor de amploare, pot fi aduși reprezentanți ale altor structuri

În cazul operațiunilor de amploare, pot fi aduși reprezentanți, ai celorlalte structuri, din cadrul Poliției Române, care funcționează pe raza județului Constanța. Într-un al treilea scenariu, dacă va fi nevoie, vor putea fi invitate aici structurile celorlalte arme din cadrul MAI, vorbim aici de Gruparea Mobilă de Jandarmi, Garda de Coastă, ISU și evident ceilalți parteneri, din cadrul sistemului național de apărare și siguranță națională. Mai există o zonă, pentru suport operațional, acolo pot fi invitați să participe cu ocazia acțiunilor punctuale sau crizelor de ordine publică, reprezentanți ai diferiților operatori economici, care asigură utilitățile sau alte facilități la nivelul județului Constanța.” a mai spus șeful IPJ Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand plmea nu am vazut un tablagiu pe strada
0
0
Ca la London, 100 000 de camere, nu mai putem fura nimic.
0
0
Politia e cu noi -Daca prindeti hotul sa-l aduceti la noi la sectie !!!!!
1
0
cand urcati in sa toti ganditi la fel,ce ciordeli cu aura de necesitate putem face sa ne ramana si noua si sa dam si mai departe,despre asta vb in toate asa investitiile de astazi din orice domeniu.
0
0
Cetateanul are nevoie de siguranta in strada. Ati cheltuit bani aiurea si mai dati si salarii alora de se uita la televizor in garajul ala. Bode daca iesi in strada observi lejer lipsa totala a politiei fie ea circulatie, ordine publica, locala etc. Conducerea ministerului si a politiei a dat dovada inca o data ca este rupta total de realitate si ca nu are nici o treaba cu cetateanul obisnuit!
0
0
Locul de munca al politistului este strada. Acolo ia contact cu omul, bun sau rau. Ordinea publica si rutiera ar trebui sa treaca la administratia locala. Foarte putini politisti de la rutiera sunt pe strazi.
0
0
Dar pe aceste monitoare, va vedeti si pe voi?
0
0
Degeaba! Hotul tot cu mana trebuie prins. Puteti sa faceti 1000 de retele de calculatoare, voi nu aveti politistii care sa gandeasca si sa prinda hotii care au impanzit Constanta
0
0
Bani cheluiti. Fara politisti profesionisti cheltuiala inutila. Su tem chei dar purtam tichie de margaritare. Rusinea este ceva pe care voi nu o intelegeti. Tocmai de aceea:rusine, rusine, rusine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367