REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni din Isaccea a fost închis

Centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni din Isaccea a fost închis

Replica API 23 martie 2022 | 00:19 2291

Centrul pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni amenajat de Primăria oraşului Isaccea în Sala de sport se închide, toate ajutoarele fiind transferate fie în viitorul hub umanitar care va funcţiona în apropierea punctului de trecere a frontierei, fie spre Ucraina.

Unul dintre voluntarii acestui centru, Dorina Mihail, a declarat că centrul care a găzduit pe timpul nopţii şi refugiaţi din Ucraina nu mai are acest scop încă de la finele săptămânii trecute, iar donaţiile care au ajuns aici sunt mutate zilele acestea.

"Momentan, închidem sala de sport iar toate materialele pe care le avem sunt distribuite maşinilor care merg în Ucraina. Avem un spaţiu de rezervă la centrul de vaccinare şi acolo vom mai depozita oarece pachete", a afirmat Dorina Mihail, scrie Agerpres.

Ea a spus că nu toate ajutoarele primite pentru ucraineni au fost donate.

"Au fost ajutoare, în special haine, pe care nu le-am trimis. Toate donaţiile au fost selectate, controlate să fie curate, să se poată purta, să nu fie uzate. Am făcut şi asta, chiar dacă ne-a îngreunat oarecum munca", a adăugat Dorina Mihail.

Sala de sport din oraşul Isaccea a găzduit zeci de refugiaţi din Ucraina, în momentul de faţă aceştia fiind transportaţi la Tulcea cu mijloacele de deplasare puse la dispoziţie de autorităţi şi cazaţi în spaţiile alese de oficialităţi.

În urmă cu aproape o săptămână, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că autorităţile române, în coordonare cu cele din UE, au prevăzut, în funcţie de durata şi dimensiunea fluxului de echipamente şi de materiale destinate Ucrainei, să mai deschidă încă două huburi umanitare, la Sighet şi în zona localităţii Isaccea.

Primăria oraşului Isaccea a identificat spaţiul în care va funcţiona viitorul hub umanitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272