REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Centrul sanitar multifuncţional de la Năvodari va funcţiona, de la anul, ca o secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa. FOTO

Centrul sanitar multifuncţional de la Năvodari va funcţiona, de la anul, ca o secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa. FOTO

Replica API 21 iulie 2018 | 00:20 634

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și-au continuat vizita în instituțiile sanitare din județul Constanța, vineri, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu. După ce au vizitat secţia de Balneologie de la Eforie, precum şi secţiile Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, ei au mers la Năvodari, acolo unde se construieşte, în sfârşit, un centru multifuncţional. Când va fi gata, Centrul de Sănătate Multifuncţional de la Năvodari va fi dat în administrarea Spitalului Judeţean Constanţa şi va funcţiona ca o secţie externă a acestuia, cu internare de zi şi permanenţă în timpul nopţii, pentru urgenţe minore.

"Este necesar acest centru. Este o dorinţă de ani de zile a locuitorilor din Năvodari. Oraşul Năvodari are nevoie de servicii medicale de calitate", a declarat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

“Înființarea acestui centru sanitar multifuncțional este, în opinia mea, un proiect foarte important pentru județul Constanța. Noua unitate va funcționa ca o secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi, dar va avea și o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore. Lucrările sunt în grafic și estimez că acest centru o să fie sută la sută funcțional începând de anul viitor”, a mai afirmat Ţuţuianu.

La rândul său, ministrul Sorina Pintea a remarcat clădirea realizată de cei de la Ambulanţă: "Mă surprinde la modul foarte plăcut, este foarte bine". Însă, a mai declarat Pintea, centrul nu este prevăzut cu un cabinet de stomatologie: "Lipseşte un astfel de cabinet, este absolut util pentru perioada vacanţei", a spus ministrul, referindu-se la turiştii care vor sosi în staţiunea Năvodari.

CJC a alocat suma de aproximativ 1,6 milioane lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea centrului cu echipamente moderne.

Clădirea va fi amenajată până la toamnă, iar inaugurarea şi dotarea propriu-zisă pentru funcţionare, respectiv obţinrerea avizelor şi autorizaţiilor - la anul.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nou satelit parazit care se hraneste din Spotalul Judetean. Vor unitate sanitara dar sugand-o pe alta de fonduri
1
3
bravo si felicitari...dar....dar...ar trebui sa se faca ceva , macar o farmacie pe timp de sezon in Zona de Tabere a navodarului...Acolo nu exista nici o famrmacie, nici un mic centru medical...absolut nimic...Oare Primarul de ce nu se intereseaza sa faca ceva...macar pe perioada sezoniera...In rest se vad modificari in BINE de la an la an...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272