REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Centrul vechi al Constanței, bombardat cu CLĂDIRI în PARAGINĂ!

Centrul vechi al Constanței, bombardat cu CLĂDIRI în PARAGINĂ!

Replica API 17 mai 2021 | 20:54 1792

Turiştii care vor vizita şi anul acesta centrul istoric al Constanţei vor fi întâmpinaţi de acelaşi peisaj dezolant şi de aceleaşi clădiri lăsate în paragină şi care reprezintă un real pericol. Un imobil părăsit, aflat într-o stare avansată de degradare există şi pe strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989.

Imobilul este într-o stare avansată de degradare

Centrul Constanţei este împânzit de clădiri vechi, fie abandonate, fie încă locuite şi aflate într-o stare avansată de degradare. Imobilele oferă un aspect neîngrijit şi nesiguranţă atât cetăţenilor oraşului, cât şi turiştilor care ne vizitează. Pe strada Revoluţiei din Decembrie 1989, la numărul 37, este situată o clădire desprinsă, parcă, din filmele de groază.

Geamurile sparte, interiorul întunecat, pereţii exteriori scorojiţi de trecerea timpului şi pânza de culoare verde care ar trebui să ascundă toate aceste lucruri fac ca trecătorii să se gândească de două ori înainte de a trece prin apropierea imobilului. “Clădirea este în această stare de ani de zile. Doar oamenii străzii să îndrăznească să îşi mai facă veacul pe aici, doar pentru a avea un acoperiş deasupra capului. Este foarte periculos. Cei care trec pe lângă clădire păstrează distanţa pe cât posibil. Degeaba sunt proprietarii somaţi de autorităţi dacă scapă doar cu montarea unei pânze”, transmit constănţenii.

Autorităţile amendează, proprietarii nu dau doi bani

Precizăm că în ultima perioadă tot mai mulţi proprietari de clădiri aflate în situaţii similar au fost somaţi de Primăria Constanţa, cu scopul de a remedia problemele, lucrurile nu par să se schimbe, iar proprietarii continuă să ignore pericolul generat de imobilele pe care le au în posesie.

Amintim că cei care deţin astfel de construcţii trebuie să respecte prevederile HCLM 184/2013, respectiv asigurarea lucrărilor de reparații și întreținere a părților exterioare ale clădirii. Potrivit HCLM 184/2013, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice sau juridice au obligaţia de a efectua lucrări de întreţinere şi curăţenie a imobilelor aflate în proprietate sau în folosinţă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel de paradit ca si carosabilul facut de numai 5 ani cu bani publici in zona peninsulara .DNA nu circula pe acolo cu propriile masinute ?
4
0
Ma simt ca in Italia din cauza cladirilor de eopca.
1
0
solutia nu este sa le dati amenzi, ci sa le gasiti solutii, sa-i finantati si sa poata omu plati in rate, daca nu merge nici asa expropriatii, le dati valoarea imobilului si o vindeti la cineva care are bani de restaurare
2
1
Cum adica bombardat, cine arunca bombele sub forma cladirilor lasate in paragina? Poate scriitorul, ca jurnalist nu este dupa exprimare, a vrut sa spuna ca arata ca dupa bombardament, dar cu scoala la F.F. este greu sa te exprimi!
5
1
Centrul vechi al Constantei arata dupa chipul si asemanarea primarilor care care au dansat din buric la Constanta dar mai ales dupa chipul si asemanarea unui partid de smecheri si de hoti care au jefuit orasul aici timp de 20 de ani.
11
0
Dar pe str. Grigore Tocilescu nr. 2 de ce nu treceti sau pe Constantin Brancoveanu 3,6,8 aproape la fel arata unele cladiri
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272